Раненият президент на Йемен е с 40% изгаряния

Планира се Салех да се завърне в Сана до дни
7 юни 2011 12:15, Елка Василева
2
Раненият президент на Йемен е с 40% изгаряния
Снимка: Reuters

Раненият в петък президент на Йемен Али Абдула Салех е получил 40% изгаряния на тялото, има компресионна ателектаза на белия дроб, предаде телевизия CNN, като се позова на представител на американското правителство, запознат със здравословното състояние на йеменския президент.

На 3 юни неизвестни лица обстреляха джамията в непосредствена близост до президентския дворец в столицата Сана.

Бяха ранени президентът, премиерът и вицепремиерът, председателят на парламента и още няколко политици, дошли на традиционната петъчна молитва.

По последни данни седем войници от президентската гвардия са загинали. Телевизия Би Би Си съобщи, че Салех е ранен от осколка на сантиметри под сърцето, а също изгаряния втора степен по гърдите и лицето.

В неделя в Саудитска Арабия на Салех беше направена операция за отстраняване на осколката. Операцията е преминала успешно.

Още по темата

Вицепрезидентът Мансур Хади, който след заминаването на президента за лечение временно изпълнява неговите задължения, в понеделник заяви, че Салех ще се завърне от Саудитска Арабия до няколко дни, посочва РИА Новости.

Антиправителствените прояви с искане за оставката на Салех, който е на власт над 30 години, продължават в Йемен от февруари насам.

По данни на западните медии при вълненията в страната са загинали няколкостотин души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ЙеменАли Абдула Салех
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 12 години
Pro-amerikanskata *** ne trebva da se zavrushta v Jemen.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Бяха ранени президентът, премиерът и вицепремиерът, председателят на парламента и още няколко политици, дошли на традиционната петъчна молитва. ".....