САЩ не изключват военна интервенция в Сирия

Русия и Китай предупреждават Запада да не предприема действия срещу Сирия
Обновена: 21 авг 2012 17:07 | 21 авг 2012 12:35, Елка Василева
241
САЩ не изключват военна интервенция в Сирия
Обама: До момента не съм издавал нареждане за военна интервенция в Сирия. Снимка: архив, Reuters

САЩ вече не изключват военна намеса в конфликта в Сирия, коментират световните информационни агенции.

Още по темата

Американският президент Барак Обама предупреди сирийския президент Башар Асад, че използването или разполагането на химическо или биологично оръжие по време на конфликта в Сирия ще е "червена линия" за САЩ и ще има огромни последици, предадоха Ройтерс и Франс прес.

"Да момента не съм издавал нареждане за военна интервенция" в Сирия, подчерта Обама при непредвидената си поява в залата за пресконференции в Белия дом, отбелязвайки, че въпросът за химическите и биологическите оръжия е много обезпокоителен както за САЩ, така и за близкия им съюзник Израел.

Ако видим, че значително количество химическо оръжие се премества или използва, за нас това ще е преминаване на червената линия, което ще промени изчисленията и уравнението ми, каза Обама.

Въпросът за тези оръжия, с каквито Дамаск призна, че разполага в значителни количества, не засяга само Сирия, а и близките ни съюзници в района като Израел. Това ни тревожи. Не можем да допуснем възможността химическо или биологично оръжие да попадне в ръцете на злонамерени хора, каза президентът, цитиран от АФП.

Междувременно руският външен министър Сергей Лавров съобщи, че Русия и Китай са се споразумели, че нарушенията на международното право и устава на ООН са недопустими, предаде Ройтерс.

Изявлението му е предупреждение към Запада да не предприема едностранни действия срещу Сирия.

Русия и Китай основават дипломатическото си сътрудничество на нуждата стриктно да спазват нормите на международното право и принципите, съдържащи се в устава на ООН и да не се допуска те да бъдат нарушавани, заяви Лавров, цитиран от Интерфакс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и да ви успокоя малко *** , нито русия нито оюе по малко Китай могат по какъвто и да е начин да противодейсват на евнтуален бъдещ удар в Сирия , това с ракети не става , а воиска съжале боку но не могат да пратят , не става.
130
2
 
19
 
! Отговори
търкалета преди 11 години
стига с тези партийни глупости.ако си мислите че на Рокфелер и Родшилд им пука за демократи републиканци или комунисти..защо тогава демократите или комунистите като ги изберат продължават да подържат статуквото..глад, смърт, войни, социални различия, власт, пари... ИМА ЧОВЕШКИ ПРОБЛЕМИ НЕ ПАРТИЙНИ..
129
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 162 ало лудия ще те питам аз ако утре ичезне Ирраел какво ще правиш когато станеш преден пост на европейската циливизация.
128
15
 
4
 
! Отговори
муаамар кадафи преди 11 години
асад и ти като мен ще победиш нато
127
9
 
1
 
! Отговори
ОТ миналата година преди 11 години
Муамар Кадафи обеща днес да победи НАТО, която се опитва да го свали от власт."Те (алиансът) за първи са изправени пред въоръжена нация от милиони хора. Те ще бъдат победени, алиансът ще бъде победен", увери Кадафи в аудиопослание, излъчено по либийската държавна телевизия. Телевизията уточни, че лидерът е произнесъл речта си по телефона.Това твърдение не може да бъде потвърдено от независим източник, отбелязва Ройтерс."Ние сме в нашата страна и сме решени да останем и да я защитаваме... Н
126
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Попитали радио Ереван:- Защо евреите никакви ги няма по спорта?Радиото отговорило:- Защото съдиите не са само американци.
125
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това че *** мразят САЩ кара нас нормалните хора да харесваме тази държава, дори само затова.
124
8
 
17
 
! Отговори
xari potar преди 11 години
DOLU LAPITE OT SIRIQ I IRAN ,TOVA SA NEZAVISIMI DARJAVI.VAN OT IRAK,LIBIQ,EGIPET,TUNIS,AFGANISTAN MRASNI QNKI IMPERIQ NA ZLOTO SASIPAXTE CVETU6TI DARJAVI MAMKA VI
123
6
 
33
 
! Отговори
морски преди 11 години
САЩ са единствената държава използвала трите вида оръжие за масово поразяване върху хора.Великата демокрация!!!
122
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на целия свят му писна от хамериканските своеволия
121
6
 
27
 
! Отговори
peace преди 11 години
Време е да кажем стига на тези евреи с воини и лихварски-банкерски грабежи . Всеки човек на този свят има нужда от мир,спокойствие и нормални доходи да води един спокоен,пълноценен живот ,не мразя нито араби,нито евреите ,нито африканците ,мразя онази ционистка сатанинска върхушка ,която не се наяде с откраднатото от нас и не се напи с кръв и петрол и не се спря да пали мръсни воини
120
4
 
16
 
! Отговори
до Алекс преди 11 години
отивай при демокрацията тогава бе бот.кво правиш още тука и лаеш.така ще напомпат с ГМО и Флуориди че и след 200г. няма да се разложиш.а знаеш ли коя е тази епоха в която *** водят слепци..като разбереш ще се разкаеш дано да не е късно само
119
4
 
23
 
! Отговори
морски преди 11 години
Алекс,личи си че SNN вече ти е промила малкия мозък.
118
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До всички прекланящи се пред САЩ.. Кой пусна бомби (ядрени) над Хирошима и Нагзаки? Кой прави опити с ядрено оръжение на собствената си територия над собствените си граждани? Е как да повярвам,че същата тази държава милее за добруването на други народи????
117
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американските ЗОНДЕРКОМАНДЕН този път ще бъдат изтребени до крак в момент в който си помислят че ще влязат в СИРИЯ! -------------------------- Благодарим за предупреждението. Значи ще ви разсипем с авиация.
116
21
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
ВЕЧНАТА ОС на ЗЛОТО за България - Маскава- Правец ..И преди , и сега ..Поклонете се пак - на новия правешки ВОЛ- златев ..Той добре ви подрежда ...
115
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
че там имало (ужасни комунисти които убивали деца)--- ------------------------ - ----------------- ------------------така де, и Асад деца закусва.
114
18
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 11 години
143- Крепостен советскии селянин ..тичай в руската легация ::))
113
3
 
26
 
! Отговори
монтански преди 11 години
САЩ възстанови демокрацията.......само в Ирак демократичната американска армия е избила 250 000 цивилни иракски граждани при нахлуването си там.......
112
1
 
18
 
! Отговори
Aнонимен преди 11 години
"Да живееш в интересни времена е проклятие това гласи древна китайска поговорка...Лошото е,че ние живеем точно в такива времена. Дано само си останат интересни,а не трудни и безнадеждни! Дано Въставането на толкова народи и страни срещу тези, които уж в името на добруването на човечеството, в името на правата му и свободите му-газят, убиват и грабят...Дано,ама надали.......