Над 125 убити цивилни при нови експлозии в Сирия

Това може да е най-сериозното нападение срещу алауити досега
11 дек 2012 21:20, Бойчо Попов
108
Над 125 убити цивилни при нови експлозии в Сирия
Снимка: Ройтерс


Над 125 души са били убити и ранени при атентати в алауитско село в Сирия днес, предаде AFP, цитирана от БТА, като се позова на опозиционна група.

Алауитите са религиозно малцинство в страната, към което обаче принадлежи голяма част от елита, включително президентът Башар ал Асад.

Още по темата

Сирийският център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП) заяви, че за момента не е ясно дали бунтовниците са извършили нападенията в село Акраб, в централната сирийска провинция Хама. „Не можем да посочим дали бунтовниците стоят зад тази атака, но ако те са я извършили, това е най-сериозното нападение срещу алауити досега”, заяви директорът на правозащитната организация Рами Абдел Рахман.

Това ще е най-тежкият случай на избиване на цивилни алауити от противниците на режима. Над 42 хиляди души са били убити в Сирия по данни на СЦНЧП от началото на бунта срещу Асад преди близо 21 месеца.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: СирияБашар ал Асад
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
6
 
! Отговори
kireza преди 11 години
До чичо МиткоЧичо Митко,Сирия както и Либия ги управляваха умни хора,затова народите им имаха и жилища и безплатна медицина и т.н...Ама как световните бандити могат да се примирят с това?Унищожиха "диктатора" Кадафи по най зверски начин,избиха над 60000 либийци,от които над 10000 пеленачета,сега в Сирия вършат същото с ръцете на катарски и турски бандити и с цялата криминална ислямистка ***!От така наречената "опозиция" само 5% са сирийци,криминални...В Правец са същите криминални,както в
78
0
 
3
 
! Отговори
до 89 преди 11 години
ти пък много чист евреин се извъди. Дъшичките и мисливи тънат в мизярия и мърсотия. Арабите са много по-човечни от вас.Сега седиш и лъжеш и искаш да настроиш хората срещу арабите. За да съжалявали горките и нещастни мошета. А как лъжете и мамите само.
77
0
 
0
 
! Отговори
до 102 преди 11 години
Амин! Да бъде!И ще бъде, подлежат на ликвидация от лицето на земята. От тази си участ няма да избягат.
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и това престъпление трябва да се пише на гърба на *** ,а нашенския евреин и хлъзгав червей Николай Младенов ,дето покани на наша територия тези убийци и терористи които избиват невинни хора в Сирия да си изповръща червата дано!!!
75
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ДАДЕ БОГ ВСИЧКО КОЕТО ЕВРЕИТЕ -ЦИОНИСТИ ПРАВЯТ НА ДРУГИТЕ ХОРА И НАРОДИ ДА ИМ СЕ ВЪРНЕ ТРОЙНО НА ГЛАВИТЕ ДО 9-ТО КОЛЯНО ...ДА БЪДЕ!!!
74
1
 
7
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Тези, които извършват подобни атентати не са бунтовници, а ТЕРОРИСТИ! Крайно време е световните ''демократи'' и ''демократизатори'' да си прецизират терминологията! Ама не им изнася!
73
3
 
20
 
! Отговори
bg преди 11 години
Tezi eksplozivi sa 4ast ot anglo-amerikanskata nevoenna pomosht za opozicijata.
72
3
 
5
 
! Отговори
bg преди 11 години
CIA e suzdadeno sus sudeistvieto na oceleli germanski nacisti.
71
1
 
12
 
! Отговори
bg преди 11 години
A koga 4e stane jasno 4e opozicijata stoi zad atentata?Kato pootihne slu4aja li?
70
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"заяви директорът на правозащитната организация Рами Абдел Рахман."За информация - това е единия от двамата членове на тази организация - другия е секретарка/преводач.и от тази така голяма организация, базирана в Лондон идват над 90% от информацията за Сирия, която се публикува по правилните новинарски агенции
69
7
 
37
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Сега какво 125 Сирийци са статистика , даже не казват ЧЕ СА УБИТИ ОТ ДЕМОКРАТИТЕ НА САЩ , ФРАНЦИЯ И КАТАР (невино само с половин уста)Ако бяха убили 3ма-4ма евреи щеше да има патардия до бога, а сега 125 човешки живота за статистиката само.САЩ , ФРАНЦИЯ ИЗРАЕЛ И КАТАР - *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** *** ***
68
0
 
35
 
! Отговори
muncho преди 11 години
В Сирия видях християни-войници и сунити-войници, които носеха тениски с надпис Башар, ти си в сърцата ни. Двоен стандарт на Америка и Европа, това е Сирия. Това дори Бенямин Нетаняху го каза-ООН и Европа има двоен стандарт. В Сирия се говори, че има и голям приток от калени във войните военни специалисти от Иран и Ливан.
67
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Диваци , всички мисюлмани са такива. Уж мирна и кротка религия а им дай терор и убииства. *** *** негодна за нищо.
66
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Религията на мира в действие.. Арабелите отново в най-добрата им светлина- бий по цивилните и викай "Аллауакбар"... Между другото снощи гледах "Време разделно", много хубав филм.
65
2
 
6
 
! Отговори
защо няма мир преди 11 години
Ако има мир и разбирателство в района как ще се постигне "Велик(не)Израел"?
64
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Башар, мачкай турският башибозук !!!
63
3
 
35
 
! Отговори
muncho преди 11 години
Башар Асад е по-добрата алтернатива за Сирия-другата е неясна-ислямска, протурски ориентирани и уахабитска секта. За съжаление времената са други и Хама не може да се повтори, когато Хафез А. смазва мюсюлманско братство-банда превъртели сектанти от сунитсктото крило на исляма, извършили няколко атентата срещу него. Европа сега подкрепя уахабитите и Ал Кайда, както и САЩ, но в последните дни май осъзнават какво ще се случи и бият отбой. Турция е в паника-20 млн. кюрди искат свобода и демокрация.
62
2
 
37
 
! Отговори
Вирджиния преди 11 години
Опозицията в Сирия представлява ислямска радикална пасмина събрана от цял свят-Саудитска Арабия, Катар, Египет, Либия, Алжир, Кувейт, Афганистан, Пакистан и т.н.
61
5
 
35
 
! Отговори
Вирджиния до 73 преди 11 години
Божеее..какъв Младенов...този е невероятен некадърник и провежда адската антибългарска и протурска политика, като застана зад решението за американските ракети в Турция, скъса дипломатически отношения със Сирия и призна терористичната опозиция в Сирия като законна власт.
60
2
 
31
 
! Отговори
Ало дъртата вещица преди 11 години
Клинтъница де е да защити човешките права. Или тия загиналите са от лошите на диктатора Асад. Май американската демокрация е много кьорава та не вижда престъпленията на "нашите" храбри момчета