Четирима евреи убити при нападение в синагога в Ерусалим

Нападателите палестинци са застреляни от полицията
Обновена: 18 ное 2014 12:52 | 18 ное 2014 08:37, Александър Попов
20
Четирима евреи убити при нападение в синагога в Ерусалим
Снимка: Reuters

Четирима израелци бяха убити тази сутрин в синагога в Ерусалим при нападение на двама палестинци, които бяха застреляни от полицията, съобщи полицейската говорителка Луба Самри, цитирана от Франс прес.

По думите й двама терористи влезли в синагогата в квартал Хар Ноф. Те нападнали богомолците с брадва и пистолет. Четирима богомолци били убити.

Полицаи, пристигнали на мястото, застреляли двамата нападатели. Ранени били двама от полицаите и четирима богомолци.

Двамата нападатели били палестинци от Източен Ерусалим. Хар Ноф е квартал в Западен Ерусалим, населен с ултраортодоксални евреи.

Атаката последва вчерашния призив на радикални палестински групировки, включително Хамас, за отмъщение, след като предишния ден палестинец - шофьор на автобус беше намерен обесен в автобуса си на градски паркинг, предаде ДПА.

Полицията заяви, че 32-годишния Юсеф ал Рамуни е извършил самоубийство, а израелските медици не откриха улики за насилствена смърт при аутопсията, заяви полицейският говорител Мики Розенфелд.

Палестински експерт обаче, който участвал в аутопсията, публикува отделен доклад, в който също посочи като причина за смъртта задушаване от обесване, но изрази съмнение, че Рамуни се е обесил сам.

При самообесване първият прешлен на шията се чупи, което не е станало в този случай, пише д-р Сабер Алул. Според него шофьорът може би е бил дрогиран и е замесена организираната престъпност. Кръвни проби са дадени за анализ, но ако е използваната упойка е спрей, засичането й може да отнеме три месеца, добави палестинският патоанатом, който е съгласен със заключението, че по тялото няма следи от насилие.

Семейството на шофьора твърди, че радикални евреи са го убили.

Гневни жители на квартал А-Тур в Източен Ерусалим и град Абу Дис източно от града снощи хвърляха камъни по израелските полицаи.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: нападениеИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До дедо МаноMoli se na Bog da ne te natisnat arabite, glavorezite ot Islamska Darjava ili teroristichnia klon na Al Kaida - Hamas Samo togava shte razberesh kolko dolno pleme sa evreite.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
plodiat se kato mishkite ...
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ще си отмъщават една година
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 10;Прочети добре статията --> Пише Западен Йерусалим. Където е еврейския квартал от хиляди години.
10
12
 
14
 
! Отговори
ясер преди 9 години
израелците са долно племе ,срещу една хвърлена пиратка от палестинец те убиват хиляди
9
12
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 9 години
имам само един въпрос какво правят евреи на палестинска земя!Лятото евреите проведоха мащабна агресия спрямо Палестина убиха стотици ,може би хиляди ,колко от тях деца един Бог знае.Всичко това се замете под килима от западната пропагандна медия,та даже беше и едва ли не оправдано!Израел да върви по дяволите!
8
6
 
8
 
! Отговори
Canada преди 9 години
Сега ще видят палестинци и йорданци какво меле ги чака. Убиват и колят деца. Нека да дойдат на място да си поговорим. Не са сънували възмездието.
7
13
 
4
 
! Отговори
Исмаил преди 9 години
Знаел ли е Сюлейман Великолепни какво зло е направил като е спасил евреите от Европа. Най-голямата група сред турските евреи са сефаради, изгонени от Испания и Португалия от Изабела Кастилска и Фердинанд Арагонски на 1 юли 1492 година.През 1537 г. евреите изгонени от Апулия (Италия), след като областта попада под папски контрол, а през 1542 г. и изгонените от Бохемия от император Фердинанд намират убежище в Османската империя при Сюлейман Великолепни.
6
6
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Искаш да кажеш хазарите, знам. Аз пиша за евреите, а не за хазарите. По твоята логика всички мюсюлмани са турци, може би?!
5
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Маркс, в Русия след революцията знаеш ли колко църкви са затворили и дори разрушили твоите евреи.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе каквито едните, такива и другите - деца на Сем !
3
22
 
16
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Кога евреи са влизали в джамии и са убивали богомолци? Това го правят само ислямисти и комунисти, пфу!
2
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако убийците бяха евреи в новините щяха да бъдат представени, като командоси. Но тъй като са палестици, следователно са терористи. Така са инструктирани медиите.
1
5
 
20
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Това е изродщина от страна на ислямистита. Ето какви зверове подкрепя ЕС и продължава да задължава България да ги приема, та да и оправят генофонда, пфу!Долу ислямистите, долу ЕС!