13-годишно момиче се самовзриви в атентат срещу джамия

Атентаторката е единствената жертва, свързват я с "Боко харам"
7 юли 2015 09:09,
13
13-годишно момиче се самовзриви в атентат срещу джамия
Снимка: Reuters, архив

13-годишно момиче се самовзриви при опит за атентат край джамия в големия северен нигерийски град Кано, предаде БТА, цитирайки Ройтерс и Франс прес.

Атентаторката е единствената жертва, няма други пострадали. Девойката се самовзривила на около 200 м от джамията "Омар бин Хатаб" около 21 ч снощи. Очевидци в града твърдят, че видели момичето да пресича улица, след което проехтял взривът. Според полицията джамията е била вероятната цел на атентата, но девойката взривила устройството преждевременно. Целият район наоколо веднага бил отцепен поради опасения за серия от терористични взривове.

Опитът за атентат носи белезите на ислямистката екстремистка групировка "Боко харам", отбелязва Ройтерс. При вълна от подобни терористични атентати миналата седмица в Нигерия загинаха 200 души. Само в неделя бяха убити 49 души. С поредната си терористична серия "Боко харам" се опитва да окаже натиск върху новия нигерийски президент Мухамаду Бухари, обещал "да изкорени тероризма в страната колкото е възможно по-скоро".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Те не се взривяват, преди 8 години
за да доказват правата вяра, а защото са ги спукали от изнасилване и за тях повече няма живот. Чети психиатрия. И.. С е психиатрично явление. Психози, каптагон, психо промиване до дупка. Прочети и за последиците от изнасилване, не пропускай и посттравматично разтройство при участващите във военни действия. Тов, което си писал, ще ти се припомни в деня на Страшния Съд.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-добрият мюсюлманин е мъртвият мюсюлманин.Както е казал американския генерал Джордж Патън: "Гнидите, стават въшки".
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СПОРЕД МЕН ТУК ИМА НЕЩО НЕРЕАЛНО , 13 Г ДЕТЕ СЕ САМОВЗРИВЯВА , СПОРЕД МЕН НЯКОИ ИМ ВЛИЯЕ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН , НЕ ЗНАМ КАКЪВ НО МОЖЕ БИ ХИПНОЗА ИЛИ НЕЩО ДРУГО , ИЛИ МОЖЕ БИ НЕЩО ЛАБОРАТОРНО ИМ ПРАВЯТ НО НАИСТИНА НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ ЕДНО 13 Г ДЕТЕ ЩЕ ТРЪГНЕ ДА СЕ САМОВЗРИВИ
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още ли твърдите, че последователите на тази религия не са побъркани фанатици? Колко още деца трябва да се самовзривят в името на "миролюбивата" религия?
2
2
 
11
 
! Отговори
Ивайло преди 8 години
И си'а к'во? Цял живот мъртва. Ама като звездите им го говорят :-) Тия верно са ненормални. Най-добре да се затворят границите със мюсулманските държави и да си се трепят там по спора как някоя муха наплюла някоя запетайка от корана им и за едните значело едно за другите друго.
1
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде по-бързо целия свят да ислямски, че да не се налага младите момичета да се взривяват, за да доказват правата вяра!