US военнослужещ е загинал в Афганистан

Медицински хеликоптер, притекъл се на поомощ, също е паднал
5 яну 2016 19:41,
18
US военнослужещ е загинал в Афганистан
Снимка: архив Reuters

Един американски военнослужещ е загинал, а двама други са били ранени в южната афганистанска провинция Хелманд, където се водят ожесточени боеве между талибаните и афганистанската армия. Това заяви говорителят на американските сили в Афганистан генерал Уилсън Шофнър, цитиран от Ройтерс.

Говорител на силите на НАТО в Афганистан също заяви, че един американски войник е убит и двама са били ранени по време на мисия в южната част на страната.

Преди това неназовани американски официални източници заявиха за телевизия Ен Би Си, че неизвестен брой американски командоси са загинали или са били ранени при два отделни инцидента в Южен Афганистан.

В информацията бе посочено, че командосите са били подложени на обстрел с минохвъргачки и леко стрелково оръжие. Ен Би Си съобщи също, че при опит да окаже помощ на командосите е паднал медицински хеликоптер, като по данни на телевизията не е било ясно дали той е бил свален.

Американският военен говорител полковник Майкъл Уохорн от мисията в Афганистан "Решителна подкрепа" заяви пред Ройтерс, че американски хеликоптер се е приземил безаварийно в град Марджа, провинция Хелманд и е имал механични проблеми. Той обаче отбеляза, че засега не може да коментира дали има загинали или ранени военни.

Американски източници от сферата на отбраната заявиха пред Асошиейтед прес, че неизвестен брой американски командоси са били убити или ранени в Марджа в южната провинция Хелманд, където бунтовниците са завоювали позиции в последно време. Подробностите за битката и броя на загиналите и ранените е бегла, а ситуацията - променлива, отбелязва Асошиейтед прес. Пожелал анонимност американски източник посочи, че на място е бил изпратен американски хеликоптер, за да евакуира жертвите, но не е успял да излети веднага, защото близо до него паднал минометен снаряд. Не е ясно дали снарядът е нанесъл повреди на вертолета.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
18
 
! Отговори
Хайме преди 8 години
Диктатора Сталин е казвал - смъртта на няколко души е трагедия, смъртта на милиони - статистика. Същото и тук - трагедия се прави от смъртта на няколко убити американеца които са нашественици и окупатори в афганистан, но геноцида който е причинен от американските инвазии се препраща към статистиката.
9
3
 
17
 
! Отговори
рфкфккйдте преди 8 години
До neo5А където ти е любовта и съчувствието към ближния, за която говорят в Библията, която цитираш?
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям праз, никой не го е карал насила да се записва в армията им.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Досиетата X...
6
0
 
29
 
! Отговори
Софиянец преди 8 години
Какво означава "US" и от къде на къде авторът е решил да ни го навира в лицето?! Няма дума на български или?
5
0
 
33
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
Хич не са за жалене като тоя, отишъл в чужда държава да воюва и то за кво, за някой долар отгоре.(В Библията е казано по-добре сух хляб сред любов, отколкото печено говеждо сред омраза.)
4
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Калашников не први разлика между "суперкомандос" и обикновен човек.Никой не ги кани да сеят "демокрация".Каквото повикало,такова се обадило. Рамбо е само в Холивуд.
3
0
 
27
 
! Отговори
Афганистан и САЩ преди 8 години
До 2:Наистина ли Афганистан е по-безопасно място за живеене от САЩ за американците?Изобщо не се учудвам - като гледам по Тубата записи от живота в някои квартали наЛос Анджелис, Ню Йорк или Чикаго направо ми настръхва косата от ужас.
2
17
 
21
 
! Отговори
Боян Колев преди 8 години
Служих 11год.в Американската армия. Срещнах и ***(повечето в командния състав) и прекрасни момчета,и бели и черни. Запознах се на една"командировка" с българче солдат роден в Америка - Кристоф Иванов на 23години.Не можеше да говори български-знаеше само десетина български думи.....Така че жалко за напразно погубения живот на непознатото войниче и Бог да му прости греховете!.....
1
3
 
32
 
! Отговори
Ехаааааа преди 8 години
Къв е тоя врат кво е това чудо, някакъв робот ли е тоя на снимката