Два атентата окървавиха Рамазана в Багдад

Най-малко 23 души загинаха и 61 бяха ранени
3 юли 2016 07:58,
16
Два атентата окървавиха Рамазана в Багдад
Снимка: Reuters

Най-малко 23 души загинаха и 61 бяха ранени при атентати в два търговски района на Багдад според данни от източници в болници и полицията, цитирани от Асошиейтед прес.

Атентатите бяха извършени в края на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, когато улиците след залез са пълни с млади хора и семейства. Засега нито една група не е поела отговорност, но те носят почерка на "Ислямска държава", която често напада мирни граждани в предимно шиитски квартали на Багдад.

При първото нападение в централния квартал Карада загинаха 18 души и бяха ранени 45 при експлозия на кола бомба. Малко по-късно самоделна бомба в източната част на Багдад отне живота на 5 души, а 16 бяха ранени. Първата експлозия е предизвикала пожари в близки магазини за дрехи и мобилни телефони, съобщават очевидци.

По данни на телевизия "Скай нюз арабия", цитирана от ТАСС, загиналите при втората експлозия са шестима, а ранените 12. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Откъде толкова хора вече,за 25 год.откак ги нападнаха те намаляха 12,5 пъти от гърмежи по разни причини то и без причини,тия дето са останали сигурно се сбират за да видят къде какво е гръмнало все още останало негърмяно допоследно място известно между тях като безопасно където останало за расходка или събиране за отмаряне и търговия като в представителни магазини от вериги,откъде,как там верижно се гърми и стреля кат на полигон за игрите,ама не с халосни и бояджийски снаряжения и арсенал ефекти
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПОРЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ мюслимите са ***.И
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Охооооо малко са 1000х по толкова на ден и пак ще са малко :D
1
2
 
19
 
! Отговори
Мдааа преди 7 години
Религията на мира!