Въздушните удари срещу Алепо бяха възобновени

Отново се водят тежки сражения в сирийския град
14 дек 2016 15:52, Елка Василева
42
Въздушните удари срещу Алепо бяха възобновени
Снимка: Reuters

Въздушните удари срещу сирийския град Алепо бяха подновени днес, след като се провали споразумението за временно спиране на огъня между правителствените сили и бунтовниците, съобщи неправителствената мониторингова организация Сирийски център за наблюдение на правата на човека, цитирана от Ройтерс.

Отново започнаха тежки сражения, включително артилерийски обстрел и стрелба с огнестрелни оръжия, ден след обявяването на примирието. Най-малко седем цивилни са загинали днес при бунтовнически обстрел срещу два квартала под контрола на режима, съобщи държавната телевизия, цитирана от Франс прес.

Изпълнението на споразумението, предвиждащо извеждане на цивилните и бунтовниците от Алепо, бе преустановено след възражения от страна на сирийския режим, казаха пред АФП представител на бунтовниците и източник, близък до властите.

Още по темата

Според бунтовниците режимът и съюзникът му Иран са наложили нови условия в споразумението. Те освен искали да обвържат прекратяването на огъня с други въпроси като обсадата от бунтовници на селата Фуа и Кефрая в северозападната провинция Идлиб.

Близкият до правителството източник от своя страна изтъкна като причина завишения брой хора, които трябва да бъдат евакуирани от Алепо. Режимът иска освен това да се увери, че нито един негов привърженик или войник в града няма да остане в бунтовнически плен.

Ливанското движение Хизбула, един от основните съюзници на сирийския президент Башар ал Асад, заяви, че примирието трябва да има подкрепата на всички страни, включително Русия и Иран, предаде Ройтерс.

"Никакво споразумение за Алепо не може да стане факт без цялостно отчитане на ситуацията на бойното поле и хуманитарните развития в други райони", предупреди Хизбула, явно визирайки Фуа и Кефрая.

Ливанското шиитско движение уточни, че съгласно сделката, чиято изпълнение бе преустановено днес, е предвидено да напуснат северния сирийски град 15 000 души, включително 4000 бунтовници.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още по темата: СирияАлепо
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Ами защо никой нищо не пише и не казва за Мосул? Това си е истинска фашистка цензура, а не независими медии.
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никакво премирие.Докато не хванете тези терористи.Когато Америка убиваше мирни хора в Афганистан и Ирак ООН къде бяхте.Когато израел обива деца ООН къде бяхте 30 години.Мачкайте терористите достатачно време и коридори им дадахте няма ги чакам до Нова година.
31
0
 
1
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
До Хм 19 Там няма добри и лоши. Всички са за пребиване.
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ивчо по голяма тъпотия руснаците трудно ще измислите Полковниците на садам са били на 40-50 г по време на войната в залива сега да са на по 75 -80 абе куху като глава на руснак
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А! Как така? Че нали руснаците вече обявиха победа?
28
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Защо този руски офицер в москва ли е ве4е или още бяга от Палмира ((((
27
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ввввввв на вас как са ви 4омберите след Палмира Путин ще раздавали медали за Бързо бягане на спецнмаз ???
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Давай Асад, мачкай терористите! СВОБОДА ЗА СИРИЯ! А от ВМЗ Сопот, цялата продукция я продаваме на американски фирми, и това е официална информация, която може да се провери на 100 места! Американците на кой препродават нашета продукция е друг въпрос.. България и един патрон не е продала на терористите!Много дорб и жмел сред кометиращите!
25
2
 
2
 
! Отговори
ККК преди 7 години
В източно Алепо е приключила, но сега руснаците ги съветват в югоизточно Алепо, после ще ги "интегрират" и в североизточно Алепо.
24
5
 
32
 
! Отговори
До 25 преди 7 години
Ей умник.В целия свят хора ,които с оръжие са тръгнали да свалят законно избран президент се наричат терористи и трябва да се изтребват и се изтребват като ***.Я кажи какво ще стане ако стотина човека с автомати нападнат Белия дом щото Тръмп не им харесва
23
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като гледам колко подкрепящи умерените главорези в този форум има, почва да ми светва,че никой не им плаща, те просто не са уред и сигурно първи ще избягат като пристигнат техните умерени приятели. Лошо, и правителството на РБ подрепя башибозука с продукция от Сопот. Държава която не се учи от историята си.
22
2
 
9
 
! Отговори
ввввввв преди 7 години
До Анонимен Русия: Военната операция в Източно Алепо приключи за вчера ...днес пак ще ви набиват чумберите ...
21
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според сатрапа Асад и Неговия покровител Путин повече от половината сирийци са "терористи" !
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия: Военната операция в Източно Алепо приключи--Ха сега де, на кой да вярваме?
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хизбулла, Асад и ВовА - вечна дружба!
18
34
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 14: "ЗАКОННОТО СИРИЙСКО ПРАВИТЕЛСТВО ЛИ НАРИЧАТЕ РЕЖИМ В ТАЗИ СТАТИЯ?"Законният сирийски диктатор, заедно със законният си кремълски бодигард освобождават Сирия от сирииския народ, прогонвайки го в близките и по-далечни държави.
17
3
 
23
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До Анонимендо 14 Проблемът ни е, че от Козяк 16 са ни наредили да наричаме законното правителство режим,Асад-диктатор,а "умерените и неумерени" главорези-бунтовници и опозиция,ако и да са си чисти терористи,НЕЗАВИСИМО от нашето собствено мнение!Сега сме в положението на онова турче,дето "рецитирало" "Опълченците на Шипка":"И нашите нападат отдолу, и нашите се бранят отгоре..."
16
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Опаааа нали Алепо падна и въздушно-космическите войски на убийците на жени и деца "удържаха пълна победа"?
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали сме им продали оръжието, нас вече не ни интересува.
14
2
 
20
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Всъщност става въпрос за два квартала с обща площ 3 квадратни километра.А препъни камъкът е обсадата на въпросните шиитски селища.Едва ли ще е голям проблем тая съпротива да бъде смазана,но по-добре е да се намери мирно решение,естествено.