Крехък мир: Примирието в Сирия изтрая точно 2 часа

Нарушението е било извършено от страна на бунтовниците
30 дек 2016 08:52,
16
Крехък мир: Примирието в Сирия изтрая точно 2 часа
Снимка: БТА

Сблъсъци между бунтовниците и правителствените сили станаха по-малко от два часа след влизането на прекратяването на огъня на територията на цяла Сирия, предаде Ройтерс, като цитира сирийския Център за наблюдение на правата на човека.

Нарушението е било извършено от страна на бунтовниците, които са превзели позиция на правителствените сили в провинция Хама, съобщава центърът, цитиран от БТА.

Мохамед Рашид, говорител на бунтовническата групировка Джаиш ан Наср каза, че правителствените сили са нарушили споразумението, като са обстреляли районите на селата Атшан и Шейк в провинция Идлиб, която граници с Хама.

Вчера Сирийското Главно командване на армията и въоръжените сили обяви, че от 30 декември цялостно прекратява огъня на територията на страната.

"След победите и напредъка, постигнати от сирийските въоръжени сили на повече от един фронт Командването обявява цялостно прекратяване на огъня във всички територии на Сирийската Арабска Република, което започва от 00:00 ч. на 30 декември 2016 г.", гласи изявлението на правителствените сили в страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
9
 
! Отговори
зрител преди 7 години
"Бунтовниците" така наречени, а те са си направо ТЕРОРИСТИ ще ядат ...м***асура а после еврооплаквачите им ще винят пак .........КОЙ?????????
10
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Сирия всички са терористи, като започнеш от сатрапа Асад.....!
9
0
 
9
 
! Отговори
БГ пословица преди 7 години
Неискаш мира - на ти секира!
8
2
 
19
 
! Отговори
бунтовници няма преди 7 години
В Сирия бунтовници няма. Има главорези от ИДИЛ, "Джебхат ан-Нусра" и "Ахрар аш-Шам". Въоръжени, финансирани от обучени от САЩ.
7
1
 
9
 
! Отговори
честит преди 7 години
до номер 9Прави си, ама Борянчето предпочита да е полит-либерал-коректна отколкото коректна. ДНЕСаджиите и те за'лебиха от американските фондации.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борянче бъди коректна "Нарушението е било извършено от страна на бунтовниците" и си оправи подзаглавието "Нарушението е било извършено от страна на терористите".
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре де, не рабзрах как на масата сядат Турция, Русия и САЩ и решават за премирието... то и аз да бях на мястото на бунтовниците....Все едно Русия, САЩ и Турция да седнат и да кажат, че България става част от Македония... ще седя и ще гледам ли ?
4
3
 
23
 
! Отговори
до антитерорист преди 7 години
Тук има доста симпатизанти на ислямските терористи и те са млади и нежни, ще донесат "радост" на пандизмиите.
3
4
 
17
 
! Отговори
антитерорист преди 7 години
До 1 АнонименТези дето са ти маркирали минуси са поддържници на терористите и прокуратурата трябва да започне преследване на такива терористични елементи.
2
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Примирието е възможност останалите ислямисти да се изтеглят обратно към Европа затова Турция и Русия го подкрепят толкова усърдно
1
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че им напукат канчетата на така наречените бунтовници.