Посланикът на Палестина: Да узакони расизма, цели Израел

Няма да има "сделка на века", изтъкна д-р Ахмед Ал Мадбух
Обновена: 28 юли 2018 09:51 | 27 юли 2018 21:52, Надежда Йосифова
41

3209 гледания   |  Още видео

Израелският парламент реши да обяви държавата си за Национална държава на еврейския народ. "Израел няма конкретни държавни граници, няма и конституция.

Става дума за приемане на основен закон, който кодифицира расизма и расовата дискриминация вътре в Израел. Идеята е да се премахне арабският народ от държавата.

В прав текст – анулиране на арабската националност като основен елемент в тази държава", подчерта посланикът на Палестина в България д-р Ахмед Ал Мадбух в предаването "Денят ON AIR" с водещ Николай Кръстев.

Според госта към момента никой в Израел не може да даде дефиниция що е то евреин и кой точно е евреин.

"Ако някой възприеме юдаизма, то той евреин ли е? Ами комунистите, които са атеисти? Те евреи ли са или не? Законът явно се отнася само до едни чисто еврейски общности и се ограничава до тях", риторично попита д-р Мадбух.

И припомни, че ивицата Газа се намира в тотална блокада от страна на Израел вече 11 години. "Два милиона човека са поместени в малко над 300 квадратни километра.

Те са отделени от целия свят. Поради това палестинският народ в Газа настана и заяви, че иска да се върне в своите родни селища. Не искаме никого да нападаме. Искаме да се завърнем в домовете си", обясни посланикът пред Bulgaria On Air.

"Всичко, което произхожда от американската администрация, го отхвърляме категорично. Те имат намерението да осъществят няколко проекта с хуманна обвивка, но иначе са чисто политически.

Те имат за цел на ликвидират палестинския проблем. Ако някой иска да помогне на Газа, то нека премахне блокадата по нея. Палестинците имаме средствата и уменията да изградим модерна и функционираща държава. Няма да има "сделка на века"!", каза за финал гостът в превод на Мая Ценова.

 


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
15
 
23
 
! Отговори
Вицоман преди 5 месеца
Представителят на Израел от трибуната на ООН:
- Мога ли да започна по-отдалеч?
- Може, само че кратко.
- Когато Мойсей ни изведе от Синайската пустиня, ни доведе на брега на свещената река Йордан. Ние си свалихме дрехите и се хвърлихме във водата, за да отмием натрупалия се пясък . Когато излязохме от водата, видяхме, че палестинците са ни свили всичките дрехи!
Скача представителят на Палестина:
- Протестирам! Нас тогава изобщо ни е нямало там!
- Благодаря, ето това исках да докажа...
3
18
 
23
 
! Отговори
Дедо Пич преди 5 месеца
Израел е оазис в пустинята създаден от евреите и заобиколен от общества на войнствени диваци в които никой от вас не би искал да живее.
2
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А не, палестинците не са като нашите цветнокожи, там има много млади амбициозни пичове дето вместо да си губят времето, отиват и се взривяват и осигуряват семействата си с издръжка. Имат си такава програма за насърчаване на младежкото взривяване
1
22
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пред Израел и Палестина предпочитам милиард пъти Израел.Виждали ли сте как изглежда едната и другата държава.Горе-долу разликата е като между баровски квартал и факултету,максуда,столипиново и тн.Само че в бг копторите с кафяви човечета ромеи е по-чисто и подредено.