Бежанците трябва да се върнат в Сирия

Това трябва да се случи след като гражданската война приключи и бъде постигнат мир
11 май 2022 14:54, Йоана Цонева
25
Бежанците трябва да се върнат в Сирия
Снимка: БГНЕС

Турция не е лагер за бежанци и мигранти и сирийците ще трябва да се завърнат в родината си, след като бъде постигнат мир, заяви лидерът на турската Партия на националистическото действие (ПНД) Девлет Бахчели, цитиран от турските медии.

Същевременно той призова всички, в частност политиците, да не превръщат този въпрос в ксенофобски.

Още по темата
Изпращането на сирийците в родната им страна при положение, че там бъде постигната сигурност, трябва да бъде една от най-важните ни задачи. Не трябва да бъде допускана и никаква нелегална миграция. Доброволното връщане на всички сирийци в родината им трябва да започне, след като гражданската война в Сирия свърши и бъде постигнат мир, посочи лидерът на турските националисти снощи в обръщение пред депутатите от партията му, предаде БТА.

Турция не може да продължи да се занимава с бежанския въпрос в продължение на още много години и има нужда от реалистичен подход по въпроса, каза Бахчели.

В Турция в момента има около 3,7 милиона сирийски бежанци.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи в началото на месеца за реализацията на нов проект на Турция за изграждането на жилища в 13 региона на Сирия, в които да се върнат сирийските бежанци.

Около 500 хиляди сирийски бежанци вече се върнаха в сформираните зони за сигурност. Също така подготвяме нов проект, с който ще бъде осигурена възможността в родината си доброволно да могат да се върнат един милион наши сирийски братя, уточни турският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След като се изтеглиха руснаците, скоро ще има 3 Сирии
20
2
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
турция използва бежанците за изнудване на ес за пари а от бежанските лагеринаучихме че им дават 0.5 л вода на ден отдавна трябваше всичките тези хора да са севърнали ами какво прави турция в сев ирак гони кюрдите с танкове а общмнение защо мълчи заето е с украина двоен аршин лицемерие без краи
19
2
 
10
 
! Отговори
Влади преди 1 година
Турция подкрепяше ИДИЛ поне в началото, но после усети, че с това само сипа бензин в огъня. Бежанците се насочиха точно към нея и тя трябваше да ги изхранва. Затова сега гледа да ги разкара. Освен това, турските авиолинии летят до целия свят и вкарват оттам всякакви опашати мераклии за Европа. Сега се сетиха, че мигрантите са навлеци.
18
2
 
38
 
! Отговори
бивш СДС фен преди 1 година
Който се бие срещу Русия, хотел и безплатна храна за семейството му. Който воюва срещу САЩ в бежански лагер. Демокрация.
17
26
 
2
 
! Отговори
toti преди 1 година
Да идват и да остават,да раждат и да работят за Българската икономика и до 2г ще минем 10 милиона??/ стига сме ревели били избягали 2 мил...и т.н ,ами да си бият капата дреме ми,щом не му харесва тука...аз се мъча и той ще се мъчи !!!
16
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Златни Пясъци пълни с украинки по плажове и хотели.БЕЖАНКА от Украйна в България да си!
15
0
 
43
 
! Отговори
Пак питам преди 1 година
защо хората от Сирия бяха в центрове и лагери, а украинците по хотели 3 звезди плюс на морето. Някои ще рекат едноверци. ОК. И сирийците са едноверци с турците, ама те не ги настаниха в хотели по турските курорти.
14
0
 
37
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
И що така? Сирийци и афганистанци не са хора,а украинците са страхотни!Пращиш от акъл, украинците са от първите по разпространение на СПИН и венерически болести,четете малко поне,аз пък не искам да остават тука,да си ходят при първа възможност!
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 11 Ти колко такива братя прибра у вас?
12
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мързеливите и завистливите украинците им пречат.Защо бе?Ако не бяха те,как щяхте да се изхранвате?
11
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Авганистанци и сирийци-откъдето са дошли.Украинците,да,те са ни братя славяни,затова нека да останат,че и без това се стопихме до санитарния минимум.
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Турция бежанците от Сирия поне са легитимни понеже Турция граничи със Сирия, а тия в Европа са минали редица безопасни за тях страни.
9
0
 
29
 
! Отговори
Мосю Густав преди 1 година
Правилно! И не само тези в Турция, а в целия ЕС. Стига са живяли на гърба на данъкоплатците.
8
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укрите също да си ходят в Украйна
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България пък не е вилает взимай те си ДПС-то.
6
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците нямат нищо общо с мар.гиналите от изтока.Затова е добре да останат,да работят,да раждат деца тук,че нещо много потъмняхме.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 4 Стават само за едно...
4
0
 
17
 
! Отговори
vlady преди 1 година
Бежанците трябва да бъдат настанени на подходящите за целта субантарктически острови като Крозе, Кергелен, Южна Джорджия, Фолклендски, Буве, Хърд и Макдоналд, Кембъл, Оклънд, Антиподи, Макуори и т.н.
3
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1 Няма украинец, който докопал се до Европа да иска да се върне. И да приключи войната все тая. Меките китки няма да посмеят да ги изгонят. Това не ти е Ердоган.
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че то по-голямата част от тях са от всички части на Близкия изток и Африка, но не и от Сирия.