Крал Салман поканил Зеленски като почетен гост на срещата на Арабска лига

За първи път на нея отново ще участва Сирия
16 май 2023 19:31, Стела Стоянова
91
Крал Салман поканил Зеленски като почетен гост на срещата на Арабска лига
Снимка БГНЕС

Саудитският крал Салман е поканил украинския президент Володимир Зеленски да участва като почетен гост на срещата на върха на Арабската лига, която ще се проведе тази седмица в саудитското кралство, предаде ДПА, като се позова на дипломатически източници в Рияд.

Срещата ще се проведе в крайбрежния град Джеда в Саудитска Арабия този петък.

Според източниците това ще бъде възможност за саудитския престолонаследник, принц Мохамед бин Салман да обсъди с украинския президент Зеленски начините за прекратяване на войната в Украйна чрез намиране на общи позиции, които да доведат до започване на преговори между Москва и Киев. Засега няма потвърждение на тази информация от Киев.

Саудитска Арабия многократно е предлагала да посредничи в конфликта между Русия и Украйна.

Срещата на върха в петък ще бъде и първата на Арабската лига, в която отново ще участва Сирия, като Башар Асад също е поканен на срещата на върха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
3
 
! Отговори
Мен преди 11 месеца
На много хора тука все още не им е ясно, че войната е между НАТО и Русия. Зеленски е само артист който ходи на представления нагоре надолу. Това е истината....много промити мозъци има по света. Трудно се воюва като се стремиш да няма цивилни жертви...виж американците не си поплюват избиват всичко живо с бомбардировки....така и баба може
57
0
 
2
 
! Отговори
Бео Бахтер преди 11 месеца
До Анонимен .... щом го качиха на франски правателствен самолет, може и да го пуснат ... например от булгарски спартан, за да има коой друг да е виновен .. и то скоро ще да е, като гледам
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кой и кога назначи саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман за крал на Саудитска Арабия?
55
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 11 месеца
До АнонименкОстя...то и Апостола бе като панайражийска, "без сън и покой" организираше Комитети и будеше Народа ни за Свободата!!!и *** работещи за копейки,убеждаващи ви,как руското робство било добра опция ви са пУтриотето???
54
2
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 11 месеца
До Анонименизрожденци,работещи за копейки,веещи руски знамена,знамена на масом убиец,убиващ децата на Народите на русия...се правите на пУтриоте...като Пишурката,пАсолството и пропагандата му умирате...Свободният Свят ви видя и ще ви спре!!!ще удари обслужващите ви,ще спре парите им,ще създаде Наказателни Закони за тях...обслужващи геноцида и убийствата!!!Война е!!!ЕС и Свободният са длъжници в тази част!заради руските агенти управляващи ги!Бог да пази САЩ!!!
53
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Зеления стана като някаква панайрджийска мечка, всеки иска да го води на синджира, а той да си показва номерата за да му ръкопляскат и да подхвърлят пари. Велико падение.
52
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Абе какви българи сте бе украинци, не разбрахте ли,че тук не минава.Що пък всички в опит да въртят интриги се опитват да се изкарат българи.
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Путин харесва тая новина! Путин харесва всеки който може да повлияе на Зеленски да прибере тоягата, че вече е каталясал и беднал, мa го срам да признае!
50
2
 
5
 
! Отговори
Teo преди 11 месеца
Амииии - ако съм на мястото на зеленюгата не бих припарил. Току виж е приготвил ножовката и една канализационна тръба с по-голям диаметър!Шегата на страна - но този е златната гъска на арабите - заради патакламата петрола държи сносни цени, а руснаците "уж" не продават, а реално препродават през чалмосаните! Реално и Путин и арабите, че и САЩ войната ги устройва! Руските олигархчета - + 50 млрд.$. А бедните (ЕС)?!? Да го ду...т бедните!
49
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Скоро Зеленски ще свърши като Хитлер
48
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Радиационни скокове във въздуха се появиха в източната част на ПолшаВчера в Люблин измервателните уреди регистрираха рязко увеличение на нивото на бисмут с 6-7 пъти.Бисмутът е продукт на разпадане на обеднен уран, използван в боеприпаси.В коментарите поляците пишат, че радиационната заплаха е дошла от района на Хмелницки, където сутринта на 14 май 649-то авиационно депо е унищожено от удар с герани.
47
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Една от системите за противовъздушна отбрана Patriot, доставени в Украйна, беше повредена при руска ракетна атака, за която се предполага, че е извършена от Руската федерация в понеделник вечерта - CNN, цитирайки администрацията на САЩ
46
4
 
1
 
! Отговори
Ееееех преди 11 месеца
До Хе хе 60-мишкатаАрабите не правят току-така нещо, ама ти няма как да го знаеш , понеже си платена с копейки ***
45
5
 
7
 
! Отговори
Хе хе преди 11 месеца
Путин е добре дошъл навсякъде в арабският свят. Башар Асад никога няма да гласува за предостявяне на оръжие на Украйна. Индия, Бразилия, Китай и Южна Африка едва го издържат Зеленский и очакват краят на конфликта, за да разгърнат плановете си. Африканските държави уважават Путин. Централна Азия иска да търгува, не да се бие в идиотска ТСВ, за която Зеленский непрекъснато лобира.
44
15
 
6
 
! Отговори
Космонавт преди 11 месеца
Путин къде го поканиха? Ах, забравих, че е издирван военноппрестъпник. Ако не ддруго, поне си има работеща тоалетна в бункера, за разлика от 90% от биомасата в Русия.
43
6
 
4
 
! Отговори
Космонавт преди 11 месеца
Не е вярно, русофилите казват, че не е вярно. Не е вярно, чухте ли? :))
42
6
 
6
 
! Отговори
OZZY преди 11 месеца
Зеле не смее да се прибере в Украина,затова приема всякакви ангажименти!Пък и арабите си падат по друсани миньончета!
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 51Е толкова са били умни,че не са успели да си създадат държава.Май това им е в кръвта да не могат и не случайно Украйна се разпадна.
40
0
 
17
 
! Отговори
Айде преди 11 месеца
Араби канят Евреин на гости. Не е на добре.
39
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Русия е смешна