“ехеран: »ран не е замесен в нападени€та на ’амас

ћерките на ѕалестина били законна отбрана
ќбновена: 9 окт 2023 08:15 | 9 окт 2023 08:10, ≈лка ¬асилева
27
“ехеран: »ран не е замесен в нападени€та на ’амас
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

»ранската миси€ в ќќЌ за€ви, че “ехеран не е замесен в нито едно от нападени€та на исл€мистката групировка в ’амас в »зраел, предаде –ойтерс.

"≈нергичните мерки, взети от ѕалестина, представл€ват единствено и само законна отбрана срещу седемдеситилетната потисническа окупаци€ и ужасни престъплени€, извършени от нелегитимни€ ционистки режим", посочи миси€та.

ќще по темата
»ран не крие, че подкреп€ ’амас, финансирайки и въоръжавайки групировката, и друга радикална палестинска организаци€, "»сл€мски джихад".

јтаката на ’амас, ко€то е най-кърватава в израелската истори€ и взе 700 израелски жертви, а десетки израелци б€ха отвлечени, съвпадна с подкреп€ни от —јў постъпки за убеждаване на —аудитска јраби€ да нормализира отношени€та си с »зраел в зам€на на отбранително споразумение между ¬ашингтон и –и€д - ход, който може да се окаже спирачка за по-нататъшното разведр€ване в отношени€та между кралството и “ехеран, отбел€зва –ойтерс.

Ќа извънредно заседание при закрити врата в —ъвета за сигурност на ќќЌ ¬ашингтон насто€ 15-те членки на съвета да осъд€т решително "ужасните терористични атаки, извършени от ’амас", но върховни€т орган на ќбединените нации засега не предприема подобно действие, предаде јсошиейтед прес.

—лед съвещанието посто€нни€т представител на —јў –обърт ”д каза, че "гол€м брой страни" са осъдили атаката на ’амас, но не всички членки на съвета. “ой каза на репортерите, че веро€тно могат да се досет€т кои.

–уски€т посто€нен представител ¬асилий Ќебенз€ каза пред јсошиейтед прес, че американците са опитали по време на срещата да кажат, че –уси€ не осъжда нападени€та, но "това не е в€рно".

"ѕрисъстваше в изказвани€та ми", каза той. "ќсъждаме всички атаки срещу мирни граждани." ѕо думите на Ќебенз€ е нужно бойните действи€ веднага да бъдат прекратени, да се сключи примирие и да започнат съдържателни преговори между двете страни, каквито не е имало от десетилети€.

 итайски€т му колега „жан ÷зюн преди това изрази сходно становище на влизане в срещата. “ой каза, че ѕекин осъжда всички атаки срещу мирни граждани, но не спомена ’амас.

"“ова, което е наистина важно, е да не се допусне по-нататъшното изостр€не на обстановката и даването на нови жертви от мирното население", за€ви „жан. "¬ажно е и наистина да се върнем към уреждането на конфликта чрез създаването на две държави (израелска и палестинска - бел. ред.)."

јгенци€та на ќќЌ за подпомагане на палестинските бежанци в Ѕлизки€ изток (”Ќ–¬ј) съобщи, че нейно училище е получило "пр€ко попадение" при израелските ответни удари по »вицата ’аза, предаде ƒѕј.

"”чилището, подслон€ващо над 225 души, пострада сериозно", посочи ”Ќ–¬ј. "Ќ€ма жертви сред разселените лица, но на сградата на училището са нанесени тежки материални щети."

”Ќ–¬ј за€ви, че е подслонила над 73 000 вътрешно разселени хора в 64 свои училища в »вицата √аза.
(Ѕ“ј, ¬ладимир —ахатчиев)
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


27
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
18
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
¬сичко умно напуска –уси€ ! ќстава ѕ”Ў≈„Ќќ“ќмесо !
17
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
≈вреите след ¬тората —ветовна война платиха на палестинците със злато територи€та на »зраел. — кораби пренас€ха почва и превърнаха пустин€та в градина. Ќо както е казал мъдрецът: Ќико€ държава не е достатъчно богата, за да заситиЋ”ћѕ≈Ќ» и терористи като ’амас !
16
1
 
1
 
! ќтговори
 оментар преди 7 месеца
ƒо тук изглежда че –уси€ ще извлече полза от това. ј пък америка ще тр€бва да си вдигне дълга с още 2 трильона до кра€ на годината. ј «еленски ще чака зелен хайвер.
15
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
ѕутин се провали с руската икономика, какво ли разбира един шпионин от наука и производство. —лед войната в ƒонбас, Ћуганск и  рим през 2014 много руски учени напуснаха –уси€, а след 22 февруари 2022 още над 2 милиона руснаци напуснаха –уси€. —ега –уси€ губи войната в ”крайна и иска помощ от »ран. »ран поддържа палестинците, за да започнат война с »зраел и —јў да пренасочат помощта си за »зраел, вместо за ”крайна.  риви са им сметкити на ти€ в  ремъл. –уси€ затъва.
14
0
 
1
 
! ќтговори
—тига бе, преди 7 месеца
... същите лъжци като  ремъл! » всички им се вързахме,че н€мат нищо общо!
13
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
»зраел дали ще настъпи мотиката като провокира »ран е любопитни€ въпрос. » втори€ интересен въпрос, в контекста на първи€, е накъде духат ветровете и евентуално накъде би се разнесла радиоактивната пепел от »зраел и »ран.
12
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
’айде всички подред сега да го отнесат »ран и –‘ най вече
11
1
 
4
 
! ќтговори
»¬јЌ преди 7 месеца
ѕ”“»Ќ ≈ ¬»Ќќ¬≈Ќ!
10
6
 
7
 
! ќтговори
 оментар преди 7 месеца
—ега пак ще кажат ѕутин е виновен. » за глобалното затопл€не и за ураганите и вулканите също.
9
11
 
3
 
! ќтговори
—абахалар ’аир преди 7 месеца
Ќито »ран, нито –уси€ помагат на ’амас. “ова каза  оцето  опейкин. —лави и той се присъедини към него. јз съм сълг€сен с т€х.
8
7
 
4
 
! ќтговори
∆кйффг преди 7 месеца
“р€бва да спираме използването на самолетите защото т€хното гориво е най гол€м замърсител на въздуха
7
14
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
»ран са корави ако решат могат да смажат евреите.»мат много техника и фанатизирана иранска арми€.»наче ’амаз прави каквото нареди »ран.ƒа не забрав€ме и че »зраел и »ран имат €дрено оръжие.“ака че там може да стане страшно.
6
11
 
11
 
! ќтговори
анонимен преди 7 месеца
Ќе е замесен »ран , а –уси€ !
5
8
 
15
 
! ќтговори
—ър ѕичук преди 7 месеца
’ахаха как бързат да се оправдават като зна€т какво ги чака.
4
11
 
14
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
“и€ са били на семинар при кремълски€ пcиxoпат за да се научат да лъжат нагло и безочливо...
3
7
 
7
 
! ќтговори
“и да видиш.. преди 7 месеца
“о и нападението на –уси€ над ”крайна е законна отбрана. јгреси€та са развива в отбрана.
2
4
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 7 месеца
’ихихи. »ран "не бил замесен", но не крие, че финансира и въоръжава ’амас. Ќ€ма противоречие, не.
1
3
 
6
 
! ќтговори
ћомо преди 7 месеца
»злишна новина. Ќима сте очаквали друг отговор?