Евакуацията в Газа, бомбардировки, акции на израелската армия

Според израелската армия „Хамас“ иска да използва хората като жив щит
14 окт 2023 09:12, Елка Василева
44
Евакуацията в Газа, бомбардировки, акции на израелската армия
Снимка: архив, БГНЕС

Десетки хиляди палестинци са се евакуирали от северната част на Ивицата Газа, съобщиха от ООН. И през нощта анклавът беше бомбардиран от израелската армия, предаде БНТ.

От вчера израелската армия извършва акции на територията на Газа. При една от тях са открити телата на заложници, пленени от терористите от "Хамас" миналата събота. По последни данни на Тел Авив „Хамас“ държи в плен над 120 души.

Още по темата
На север са поразени цели на шиитското движение "Хизбула" в Ливан в отговор на обстрел с противотанкови ракети срещу израелските войници, атаки с дронове и ракети "земя-въздух".

Американският държавен секретар Антъни Блинкен пристигна в Саудитска Арабия - петата спирка от близкоизточната му обиколка. Още при кацането на Блинкен Рияд излезе с остро изявление срещу действията на израелската армия. "Хамас" съобщи, че 70 души, опитващи се да избягат в южната част на анклава, са убити при израелски удари. Според израелската армия "Хамас" се опитва да попречи на цивилните палестинци да напуснат района, за да ги използва като жив щит.

"Ключово е хората да изпълняват инструкциите на израелската армия. Целта е да се спасят човешки животи и казваме на хората, които не са свързани с "Хамас", че те не са врагове на Израел. Съобщава се за часова евакуация на хората и не е казано, че 24-часовият период е закован, но определено очакваме хората да се изтеглят. За съжаление виждаме, че "Хамас" им пречи. Това е нашето опасение. Те не зачитат човешкия живот и с решенията си излагат на риск цялото население на Газа", каза лейт. полк. Петер Лернер - говорител на израелската армия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
ТАКА Е ТЯ... преди 6 месеца
Който слуша Русия, ше си пие пик. нята и ше мре, гладува и ,мизерува на расипия!!
34
0
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 6 месеца
ХАМАЗ, ВЕЧЕ НЕ СЕ БИЯТ....А СЕ КРИЯТ....ХАХАХАААА....ОЩЕ 5-7- ДНИ, БЕЗ ТОК, ВОДА И ХРАНА И ШЕ ПОЧНАТ СИ ПИЯТ МОЧ..КАТА....ХАХАХА И ДА СЕ ПРЕДАВАТ ЕДИН-ДРУГ ЗА. ЧАША ВОДА!!!
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
израел всъщност ще помогне на палестинците да се отърват от хамас. веднъж и завинаги. хамас избиха опозицията и всички инако мислещи през 2007г, обявиха халифат, забраниха изборите, закриха парламента, държат всички под дулата на оръжия и прибират хуманитарните помощи, купувайки с тях взривове и бомби. този път обаче палестинците наистина се евакуират на юг масово и оставят израелската армия да свърши онова, което те не могат. реално може и да има палестинска държава, ако терористите изчезнат.
32
5
 
1
 
! Отговори
Вьзмутен преди 6 месеца
С какво са по различни от русия като нападнаха безпощадно и избиват мирно население в - газаСанкции срещу изрел и оръжие за палестина, да се защитят мирните граждани от изрелската агресия които нямат нищо общо с разни радикални групи
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да бяха мирни стояли не бяха чюдо видели.Слушат путлет.
30
1
 
4
 
! Отговори
Военен преди 6 месеца
Няма такова звание лейтенант- полковник! Стига с тоя гугъл-преводач
29
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Зеления наркоман е в 10-та глуха. Хи хи хи
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За 24 часа убиха 5 хиляди човека вкл и журналисти ама айде сега голяма работа станала
27
5
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 месеца
До МОСКВА ША ЗАЩИТИ ЛИ . И що трябва МОСКВА да ги защити? Или вече ООН и НАТО не се интересуват? КЪде са "ГОЛЕМИТЕ" демократични медии, които заливат света с "истината" за руското нападение над Украйна? А..., забравих. Те са еврейски всички до една и сега е угодно да подкрепяме чифутландия.
26
4
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 месеца
До До 21 Провалил СА мозакът ти, ама явно още в училище.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Че те и Хамас ще се изтеглят и ако тези земи на станат Израелски ще се върне после там.
24
12
 
12
 
! Отговори
До 21 преди 6 месеца
Москва са провали в Украина....590 дена военни действия и Русия няма контрол върху нито една украинска област.....а ВСУ мачка....бавно но сигурно
23
7
 
8
 
! Отговори
До 23 преди 6 месеца
А изстрелването на 5000 ракети срещу Израел....какво е
22
7
 
3
 
! Отговори
МОСКВА ША ЗАЩИТИ ЛИ преди 6 месеца
Избиването на палестинци в ивицата Газа....
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен 8 преди 6 месеца
Хамас къде са защо се крият когато нападнаха и убива ха в Израел ненадейно мирни жители какво беше Асегакак е Хамас Излез къде си
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 23Насилственото изселване или преместване на хората от домовете и земите им е геноцид///Не съм чул евреите да ги изселват насила. Просто ги предупреждават, че мо е да пистрадат, ако останат в Газа, докато трае СВО.
19
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Руснаците отново започнаха тази война чрез Иран и тяхното прокси Хамас с цел намаляване на фокуса в Украйна и размиване на грандиозния провал там, който вече цял свят гледа над година и половина. Да нападнеш пръв от три направления 25 пъти по-малка държава и вече над година и половина пълномащабна война и да нямаш пълен контрол над нито една анексирана област си е грандиозно омазване и военна некадърност.
18
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 16:Нямам представа кой какво казва, но има клипове в нета, които доказват, че израелски интруктури са обучавали украйнците. Сниман е точно момента в който им казват, че се тръгват за Израел. Разбира се, по нашите телевизии това няма да го видиш.
17
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Един журналист беше убит, а други шестима бяха ранени в петък в Южен Ливан, когато Израел стреля с артилерия по района, в който са били журналистите, съобщи Ал Джазира.Израелската армия е стреляла по журналисти от Ройтерс, Франс Прес и Ал Джазира.
16
9
 
10
 
! Отговори
До 14 преди 6 месеца
Хаха да! Аз пък си мислех тези дни гледайки приятелите на бункерния Вова, че е крайно време да го обрежат в бункера. Може радикалния ислямист Кадиров, който заплашва и се саморазправя с православни руснаци, да свърши тая работа. Така Вова ще стане съвсем личен на иранските фундаменталисти, на Хизбула и Хамас и на любимите си талибани. Така към прозвището си бункерния Вова ще добави и чалмосан.