Скотланд ярд праща над 1000 полицаи на пропалестински митинг

Носенето на знаме в подкрепа на "Хамас" ще води до арест
14 окт 2023 17:45, Стела Стоянова
40
Скотланд ярд праща над 1000 полицаи на пропалестински митинг
Снимка БГНЕС, архив

Скотланд ярд праща над 1000 служители на пропалестински митинг, който се провежда в събота в Лондон.

Очаква се хиляди хора да пътуват до центъра на британската столица в подкрепа на "Марш за Палестина".

Това се случва на фна на жестокото напрежение след нападението на "Хамас" и след като десетки столици в Европа обявиха, че ограничават проевропейските демонстрации.

Атаката уби повече от 1500 души и предизвика остри реакции от редица организации по света.

Освен че ще присъстват над 1000 полицаи, протестиращите в подкрепа на Палестина са предупредени, че носенето на знаме в подкрепа на "Хамас" ще им носи арест.

Заместник-помощник коисарят Лорънс Тейнънт заяви, че тяхна задача е да балансират правото на мирен протест с потенциалните смущения за лондончани. "Хората нямат право да подбуждат към насилие и омраза. Подрепата на забранени организации е незаконна".

"Няма да толерираме честването на тероризма или смъртта", допълни той.

Полицията посочва, че само по себе си развяването на знаме не представлява подбуждане към терор, но има ситуации, в които точно това, както и употребата на определени фрази, може да предизвика остра реакция.

Главният прокурор и прокуратурата са запитани специално за типа мерки, които би трябвало да се вземат спрямо нивото на опасност.

В Лондон се забелязва сериозно увеличение на антисемитските инциденти след конфликта в Газа. От началото на конфликта те са 105, а престъпленията са 75, което е огромно увеличение.

"Това е наистина предизвикателство за нас, виждаме провокативно поведение", каза Тейнънт.

"Това ще варира и до сплашвания в синагогите. Имаме случаи на силно пусната немска военна музика, употреба на антисемитски език и обиди", допълни той.

Видяхме обидно поведение, когато се сблъскахме с протестна група, смееща се на смъртните случаи в Израел, допълва той.

Служиелите са посетили над 200 училища и над 300 синагоги, за да успокоят хората.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не хиляда, а десет хиляди тепърва ще праща. Подобно на Франция и Испания, Англия знае, че това, което става в Израел идва при тях след няколко години. Джихат-Халифата е насочен към наивна и сляпа Европа, Израел винаги е бил само повода. Дори арабските страни го видяха и една по една се помиряват с Израел, включително Саудитска Арабия, затова и избухнаха сега Хамас.
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Точно във Великобритания са центровете, които финансират Хамас. И не само, че са там, ами организаторите на Хамас имат сериозна легитимация в международните институции. Ръководят най-различни легални фондации и всякакви и прочие "граждански" и търговски институции.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Щo тaka бe, Mимe?
29
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В Англия може в България не може. Още сме под комунистическо робство.
28
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Най-малко 12 души, сред които малки деца, са загинали при удар по цивилен конвой, бягащ от северната част на Газа. Той се е движел по един от маршрутите за евакуация, пише Би Би Си.
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Западна Европа е пълна с мюсюлмани внесени от вън. Искаха и нас на напълнят. Сега ако решат ще запалят Европа. Еврейският терор над палестинци само може да ги радикализира още повече. Меркел викаше да идват, сега ще сърбаме каквото ни надробиха.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Така както са тръгнали на шествие в подкрепа на Палестина да продължат да вървят към палестинците. не само да се бият в чужди държави и да пищят като вдовици
25
2
 
10
 
! Отговори
До Българин 20 преди 6 месеца
Ето едно вярно и разумно мнение. И ние имаме много приятели евреи. Доброволно се връщаха в Израел за казарма, докато някои от нас българите бягаха в чужбина, за да се скатаят. А там казармата си е война. Един от приятелите ни два пъти беше ранен. Първият път им взривиха бронетранспортьора, вторият го понаръгаха. Не знаехме, че е евреин, докато не го призоваха за служба. Тогава сподели в компанията и замина.
24
2
 
7
 
! Отговори
До do 18 преди 6 месеца
Той, че е неграмотен е ясно. Ама Вие нещо не можете да му отговорите по същество... Я кажете за възпитанието на децата в Китай и това в Европа, САЩ и Русия. Защото в последните години(до 2014 г.) беше едно и също. "We are all living in America", както пееше вокалистът на "Рамщайн". Преди да го занулят. По тази причина.
23
2
 
7
 
! Отговори
До 19 преди 6 месеца
Аз пък като ви прочетох коментара ми стана ясно че сте човек предубеден и изостанал от времето в което живее. Какви 90 долара какви мрежи ви гонят. А и Китай няма нищо общо с комунистически режим. Дето викаше един професор, това дето го наричат ККП (останало от историята) че е Китайско Китайско е, но нито е партия нито е комунистическа структура.
22
6
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 6 месеца
ДО Българин , ВЪПРОСА ТИ Е КЪМ ПОЛИТИЦИТЕ , АМЕРИКАНСКИТЕ !!! ЗЛОТО НА СВЕТА !!! И В ТОЗИ СЛУЧАЙ РАБОТЯТ ВЕЧЕ 15 ГОДИНИ ДА ЗАВЛАДЕЯТ САУДИТСКА АРАБИЯ , В КОМБИНА С ИЗРАЕЛ !!!
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Българин 20 Не към обикновените евреи, а към ционистите, драги. Те са коренът на всички злини, изсипали се на главите ни през последните 2 хилядолетия.
20
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Така е. Като години наред при ислямистки заплахи и атентати в Зап. Европа и Зап. свят си затваряхте очите,дори не назовавахте нападателите с истинските им имена. И какво ни предпазихте с това от наближаващия джихад върху тъпите ни и наивни християнски глави!? Даже сега има европейци,симпатизиращи на ислямисти и вие систематично ги галите с перце,за да не раздухвате конфликт и да си търгувате спокойно с шейховете. Дори ученията им не преследвате. Сега как ще ни опазите, не знам. Това иде към нас
19
4
 
22
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Не знам защо тая злоба срещу евреи. Имах щастието да уча 2 семестъра в Хайфа (обмяна на студенти) и честно, нищо не знаех за Израел. Хората се оказаха купонджии, доста шумни, директни, помагат. Храната им е като нашата, пълнени чушки и ***, бюреци. Пушат като комини, като обещаят, изпълняват на момента.. Имахме преподаватели араби и колеги израелски араби, също чудесни хора, бяха неразделни с евреите, даже не можеш да ги различиш. И араби, и евреи гладен няма да те оставят.
18
13
 
6
 
! Отговори
do 18 преди 6 месеца
Като прочетох "сутрИшна", и някак ясно ми стана, че говоря с беден бачкатор провинциалист. Айде МАРШ в Китай да слугуваш в заводите на Фоксконн за 90$ месечно и да монтираш мрежи против самоубийци.
17
6
 
8
 
! Отговори
До до 11 преди 6 месеца
Виж им в Китай петгодишните и от двата пола. Вече владеят бойно изкуство по-добре от много у нас с купени майсторски колани. На сутришна тренировка в училище, щото те на тази възраст вече са в школото. По-скоро децата-китайчета ще пометат пода с теб. :D
16
3
 
14
 
! Отговори
Я се замислете и преди 6 месеца
после проверете. Защо границите на държавиците в Близкия изток и Африка са все прави линии? Това дали е възможно, ако Белият колонизатор не им е правил "деколонизацията". Е как после да няма конфликти?
15
22
 
11
 
! Отговори
до 11 преди 6 месеца
Не че нещо, но Израел помита Русия за около 2 часа, ако пожелае. Относно Китай- малко по-сложна работа, че там са 3 милиарда *** по 1.50 високи. На шамар живот. Русия и суперсила е доста смешно твърдение, при условие, че стана за смях в Украйна.Относно Израел- мачкай арабите до край!
14
3
 
4
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 6 месеца
Отиде коня у рякъта барабар со талигата.От тук на назе само проблеми .Ми да ни доаат и към Бгто,чи кофти стаа
13
6
 
5
 
! Отговори
Преди 10-ти ноември преди 6 месеца
у нас беше същото. Всяка манифестация се разграфяваше, правеха "квадратчета" 6х6 метра, в ъглите на които, бяха щатни служители на ДС, шесто управление. Така се чуваше ако някой нещо протестира, а и даваха тон на останалите редови граждани как да се държат. Като чуеш от четири страни едно и също - ефектът на тълпата сработва автоматично. Колкото и да си умен и образован. Та и в този случай така. Имперска му работа - и в двата случая. :D