500 000 израелци са евакуирани заради военните действия

Евакуиран е целият Южен Израел, както и на север
17 окт 2023 08:13, Елка Василева
10
500 000 израелци са евакуирани заради военните действия
Снимка: архив, БГНЕС

Почти 500 000 израелци са били разселени в страната си след атаките на "Хамас" на 7 октомври, съобщи на пресконференция говорителят на израелската армия, цитиран от Франс прес.

"Около половин милион израелци са били разселени" в границите на Израел.

"Съгласно правителствените директиви ние евакуирахме целия Южен Израел, всички населени места в близост до Ивицата Газа ... Същото направихме и на север, където 20 населени места в близост до границата с Ливан бяха евакуирани", каза говорителят.
(БТА, Алексей Маргоевски)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Къде са състрадателните коментари за изселването на стотици хиляди? Вчера голям рев за арабските, а днес оглушителна тишина относно еврейските евакуирани. Хамас за пореден път показаха, че са коварни страхливци, а собственото им население е само един жив щит. За разлика от арабите, еврейте се грижат и за свои и за чужди цивилни. Затова и ще победят. За Израел!
8
2
 
1
 
! Отговори
ivan преди 6 месеца
da mrat mamkavi evreyska
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами като преместиш 500.000 от местата, в които живеят и работят, къде ги настаняваш? На палатки ли?
6
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не берете грижа за заложниците. Израел не е България, да си зарязва хората в собствената държава. През 70те пратиха командоси през четири вражески държави чак до Уганда, където палестински терористи бяха отвлекли самолет. Избиха до крак всички, заедно с 120 гвардейци на угандийския президент джихадист и върнаха всички до един. Единствената жертва е бил командирът на отряда - братът на Нетаняху. Ще хвърчат ч*алми скоро.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами като преместиш 500.000 от местата, в които живеят и работят, вероятно се отразява и на икономиката. Войните не са хубаво нещо.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Половин милион евакуирани в Израел и половин милион евакуирани в Газа заради тези терористи. Жива война си е.
3
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А колко палестинци са евакуирани, или те не са интересни?
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И това как се отразява на живота в Израел? Има ли и доколко съществуващи, работеши производства? Израел няма тил, както Русия. Всички действия на израелското правителство сега са , меко каано, деконструктивни. Нито ще "спасят" заложниците, нито другите израелтяни ще видят спокойствие. А и кой ще храни и ще ще поддържа половин милион армия продъжително време? Не вярвам да имат запаси задълго. Не вярвам. Техите войни винаги са били локални. Що свой народ вече погубиха.
1
13
 
9
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 6 месеца
Пиндираската Румен Радев уволни 13 000 българи от работа. Увеличи външният дълг с 15 МЛРДА евро.Тока, храните в пъти.Няма ли да го пратите в Русия да се бие срещу Украйна.