Ал Джазира: Над 50 палестинци са убити при удар по бежански лагер

150 са ранени
31 окт 2023 21:22, Стела Стоянова
16
Ал Джазира: Над 50 палестинци са убити при удар по бежански лагер
Снимка БГНЕС, архив

Директорът на така наречената индонезийска болница в Газа заяви днес пред телевизия "Ал Джазира", че най-малко 50 палестинци са били убити, 150 - ранени при израелски въздушни удари срещу бежанския лагер "Джабалия", предаде Ройтерс.

От болницата казаха, че в нея са били докарани голям брой тежко ранени при израелските бомбардировки хора и на медиците се наложило да извършват операции направо в коридора, тъй като хирургически зали били пълни, пише БТА.

"В момента в индонезийската болница има около 250 пациенти, каза един от хирурзите. Тъй като се намира близо до фронтовата линия в северната част на Газа, болницата е приела много от хората, които са пострадали при израелското настъпление", добави той.

Междувременно говорителят на палестинското министерство на здравеопазването Ашраф Ал Кудра заяви пред телевизия "Ал Хадат", че броят на загиналите в лагера "Джабалия" е надхвърлил 100 души и продължава да расте.

"Броят на жертвите може да достигне няколкостотин, тъй като Джабалия е най-гъсто населеният район в палестинския анклав", посочи той. "Говорим за ново клане, извършено от окупационните сили", добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
6
 
! Отговори
Емил Стефанов преди 5 месеца
Станахме свидетели на избиването на цял един народ в близкият Изток,но не виждам санкции срещу Израел или намек от страна на ООН че се извършват военни престъпления заради зверствата над палестинският народ.Как може да издирват от"международния наказателен съд"руският президент но не и израелският или този на САЩ.
14
4
 
3
 
! Отговори
Дядо преди 5 месеца
Живееха си добре преди Хамас да нападне. Да се сърдят на Хамас. И на останалите мюсюлмани. Египет не отваря границите за бежанци. Защо? Една вяра имат.
13
3
 
10
 
! Отговори
Ако бяха украинци преди 5 месеца
Щеше да се чува вой до небесата! Но нали са само палестински деца
12
6
 
3
 
! Отговори
Русофоб преди 5 месеца
До 8. А пyт...кин предупреди ли Украйна, че ще я нападне или казваше, че такова нещо няма как да се случи? А кремълски олигоффрен? И кой започна гадостите, Израел или Хамас?
11
6
 
1
 
! Отговори
Западняк преди 5 месеца
До Гристо Гристов. Теб те знаем. Може и да не пишеш коментари, само си напиши ника, ние вече знаем какво ще надраскаш.
10
8
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
ЕС беше предупреден още 2000-2001ва година, че ако наложи санкции на Израел, върху него ще падат израелски атомни бомби. Затова ЕС е роб на Израел. Факт.
9
2
 
9
 
! Отговори
До 8 преди 5 месеца
И двамата не спазват, но само Путин е осъден? Що така еврог ъз?
8
6
 
0
 
! Отговори
Русофоб преди 5 месеца
До да удариш с бомба. А любимецът ти ***...кин спазва ли хартата на ООН, а сибирски тарикат? ООН отдавна е безгласна буква.
7
6
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 5 месеца
ЕС и НАТО са терористични организации и подкрепят тероризма. Няма значение дали е исламски или еврейски. България също подкрепя тероризма. Факт.
6
2
 
14
 
! Отговори
Путин преди 5 месеца
Беше осъден от МНС в Хага за евакуация на деца насила! Израел насила евакуира 2 милиона души! У би 3000 деца за 2 седмици! Някаква присъда за Натаняху??? Или закона не важи за Израел?
5
8
 
3
 
! Отговори
Юда преди 5 месеца
Арабеските ще бъдат смлени на кайма. Както се казва, да би мирно седяло, не би чудо видяло. Хак им е.
4
2
 
10
 
! Отговори
Да удариш с бомба преди 5 месеца
Бежански лагер е военно престъпление спжред хартата та ООН! Къде е Урсула и Байдън да санкционират Израел! Да затворят границите на Европа за израелци и колите им? Борел и Зеленски ще ходят ли да се снамат с мерни чували като в Буча??
3
7
 
5
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 месеца
Ами Израел отдавна предупреди цивилното население, включително се отнася за децата, да се изтеглят на юг. Ако този гнусен шалвар, лидер на терористичен батальон, се е крил измежду деца, вината не е на Израел.
2
0
 
6
 
! Отговори
а-и преди 5 месеца
А турчина-срещу освободителите-кюрди!!!!
1
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ердоган: Израел върши престъпление срещу човечността в Газа.