Убит е главният производител на оръжия на "Хамас"

Това е станало при въздушни удари в Ивицата Газа
8 ное 2023 12:20, Елка Василева
49
Убит е главният производител на оръжия на "Хамас"
Снимка: архив, БГНЕС

Израелските сили обявиха, че при израелски въздушни удари в Ивицата Газа е убит главният производител на оръжия на палестинското ислямистко движение "Хамас". Няколко бойци на "Хамас" също са били ликвидирани при ударите.

При два отделни удара са убити Махсен Абу Зина, главният създател на оръжия за "Хамас", както и бойци, участващи в бойни действия срещу израелските сили.

Още по темата
Израел започна да бомбардира Ивицата Газа след 7 октомври, когато ислямистите от "Хамас" извършиха нападение срещу израелски градове и кибуци и убиха 1400 души. Те също така взеха и 240 души за заложници.

Израелските сили навлязоха в Ивицата Газа и обкръжиха град Газа. Израел наложи и пълна обсада на палестинската територия. Сега израелските сили са фокусирани върху унищожаването на мрежата от тунели на "Хамас" в Газа.

При израелски въздушни удари в Газа са загинали над 10 000 души, съобщиха властите на анклава. От тях около 40 процента са деца.

Израел пък каза, че 32 израелски военни са били убити в сраженията.

Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви, че Израел има една цел и това са терористите на "Хамас" в Газа, тяхната инфраструктура, техните командири, бункери и комуникационни центрове.

Говорителят на израелските сили Даниел Хагари каза, че военни инженери използват взривни устройства, за да унищожат мрежата от тунели, изградени от "Хамас", които се простират на стотици километри под Ивицата Газа.
(БТА, Габриела Големанска)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
4
 
! Отговори
Р преди 5 месеца
Колко километра е ивицата Газа? Тези са се скапали да копаят и бетонират тунелите. Сега ще ги взривят за няколко месеца и няма шанс за мир...
35
4
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 месеца
До Истина.....преуважаеми,не знам какво е написал "2"..Но имам към теб един въпрос:..-АКО "еврейския бог" е "избрал юдеите за свое стадо",защо просто не е унищожил всички останали "опоненти" ?...Защо е допуснал "избраните" да бъдат гонени и мразени по целия свят ВЕКОВЕ ?...Не би ли било по-лесно и логично просто да ги направи "първи и единствени" ?
34
4
 
2
 
! Отговори
Истина преди 5 месеца
До 2 С твоя лъжлив и клеветнически антисемитски коментари и нечестиво отношение срещу Божият избран свят народ Израел, вече си нарушил няколко от 10 Божии заповеди на 1! Истинен Бог на Израел Творецът и Господ на вселената като Да не използваш напразно Божието Име, да нямаш други богове (идоли) освен Мене, Да не лъжесвидетелстваш, Не убивай! А 1 грях е достатъчен за ада, колко повече да искаш геноцид на Божият народ Израел? А всички антисемити са злодеи проклети от Бога
33
2
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 месеца
брейиииии,глей ти кво чудо :-Евреите да утепат "ПРОИЗВОДИТЕЛЯ НА ОРЪЖИЯ за Хамас" ?!?!..И ся кво?..-Хамасаджиите нема да получават лъкове и стрели ?...Е,явно е свършено с тех..
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На 5.11 във Вашингтон се проведе многохиляден митинг в подкрепа на Палестина. Сред демонстрантите имаше както много араби, така и много евреи. Все семити.
31
5
 
9
 
! Отговори
В Газа невинни няма преди 5 месеца
Палестинска власт е терористична групировка съюз на много ислямски терорист.групи от многобройни им арабски държави незаконно инфилтрирани в земята на Израел още след 1СВ когато с Балфурската декларация е имало възможност Божият народ да се върне в земята Но корумпираните управлявани от дявола алчни нации като ислямските терористи са влезли в заговор с Хитлер и нацисти дори да унищожат напълно евреите за да ограбят земята им и всички притежания, както ПА, Иран и др.антисемити са под Божия гняв
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Снабдител - може би , но производител - не. Те в Газа нищо не произвожедат , за това са на тоя хал , ако 30% от усилията и средствата които влагат за тероризъм (тунели,оръжия,обучение и т.н.) влагат в облагородяване на земята която имат(в Газа няма и 1 евреин от 2005 насам) щяха да живеят много по-добре ,а не да са зависими ор Израел (които уж са им най големите врагове) за всичко
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 34 Само терористи подкрепят резолюции за спиране на войната срещу други терористи.
28
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Миналата седмица Генералната Асамблея на ООН прие резолюция за незабавното прекратяване на войната в Газа. Пиндостан гласува против резолюцията, но остана в изолация. Някой от вас прочете ли тук тази информация или неугодните за Израел резолюции на ООН са недостойни за публикуване у нас? Да очаквам ли за пореден път да ме баносат, заради написана истина?
27
6
 
10
 
! Отговори
Кристално ясно преди 5 месеца
До Кои е терориста? Терористът е Хамас и тези, които стоят зад него.
26
4
 
8
 
! Отговори
До 28 преди 5 месеца
А ти трепеш само покемони. Много се радваха на руската смърт и после всички плакаха. Ъъъъъ кога за последно гледа реални новини? Кои украинци трепат руснаци?
25
6
 
6
 
! Отговори
Кои е терориста? преди 5 месеца
Израелският министър на отбраната Йоав Галант заяви, че Израел има една цел и това са терористите на "Хамас" в Газа, тяхната инфраструктура, техните командири, бункери и комуникационни центрове.И след като целта оправдава средствата, 4000 убити деца са ОК за света.
24
4
 
12
 
! Отговори
Да се знае преди 5 месеца
До наблюдател от ООН "Властите" в Газа са същите терористи, котио избиха 1400 човека за един ден и още държат над 240 заложници.
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кори, но той едва ли еднолично произвеждал оръжия. Кой знае кого са убили.
22
1
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 5 месеца
Да се приложи законът на Шарията върху Хамас и проблемът ще се реши от само себе си.
21
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Единствената разлика между "терорист" и "революционер , борец за свобода" е, че революционера е взел власта на края а терориста не е успял !
20
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Убили са значи главните производители на оръжие , а второстепенните производители на оръжие - май не са избити. Много стиснати от Израел бе, не им се харчи за пропаганда !
19
12
 
14
 
! Отговори
наблюдател от ООН преди 5 месеца
При израелски въздушни удари в Газа са загинали над 10 000 души, съобщиха властите на анклава. От тях около 40 процента са деца.Нагло и нахално е да твърдиш че си убил ЕДИ КОЙ СИ и си му счупил отверките,клещите и чукчетата...Ето за това евреите ги мразят в цял свят!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен 20 А там пълно със "студенти" от Хамас.
17
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Терористоте ги убиват. И Ботев, и Левски, и Бенковски, и Стефан Караджа - всички ги убиха.