Хамас одобрява хуманитарното примирие в Газа

Било в съответствие с тяхната визия
22 ное 2023 07:20, Анисия Иванова
3
Хамас одобрява хуманитарното примирие в Газа
Снимка: БГНЕС

Хамас заяви, че приветства одобреното от Израел "хуманитарно примирие", което предвижда освобождаването на заложниците, държани от групировката в Газа, в замяна на освобождаването на палестински затворници.

Още по темата

След преговори с посредничеството на Катар и Египет е постигнато споразумение, съобщи "Хамас" в Телеграм рано тази сутрин.

"Разпоредбите на това споразумение бяха формулирани в съответствие с визията на съпротивата и нейните детерминанти, които имат за цел да служат на нашия народ и да засилят неговата непоколебимост пред лицето на агресията", се казва в изявлението на Хамас.

Преди това израелското правителство обяви одобрението си за сделката след заседание на кабинета, продължило няколко часа. Според двете страни споразумението включва четиридневно прекратяване на огъня.

"Хамас" каза още, че Израел се е съгласил да позволи стотици камиони, превозващи хуманитарни стоки, да влязат в цялата ивица Газа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"в замяна на освобождаването на палестински затворници." Е що? Те там са в безопасност. Аз ако съм даже ще им пратя всички мирни граждани за заложници, за да ги хранят и пазят те, и през това време да си водя бойните действия на спокойствие.
2
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Двата вица на годината : "Путин е най-добеият агент на НАТО""Хамас са най-доброто оръжие на Ционизма"ако някой се мисли за последен - да се смее?
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тия на снимката от Хамас ли са? Кат ги гледам,много не им трябва примирие.Трябва им изгребване.