Папа Франциск: Това вече не е война, това е тероризъм

Той се срещна с роднини на израелски заложници и на палестински затворници
22 ное 2023 21:45, Стела Стоянова
41
Папа Франциск: Това вече не е война, това е тероризъм
Снимка БГНЕС, архив

Папа Франциск днес се срещна поотделно с роднини на израелски заложници в Газа и на палестински затворници в Израел и отправи молитва за мир и край на това, което той нарече тероризъм и на "страстите, които убиват всички", предаде Асошиейтед прес.

Франциск спомена за страданията както на израелците, така и на палестинците след приключването на срещите, които бяха организирани преди обявяването на сделката между Израел и "Хамас" за размяна на заложници и временно прекратяване на огъня. Светият отец не спомена сделката, която представлява най-големият дипломатически пробив от избухването на войната след нападението на "Хамас" в Южен Израел от 7 октомври, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Папата каза, че се е срещнал във Ватикана с роднини на някои от над 200-те заложници, държани в Газа и след това – с делегация на роднини на палестинци, които са затворници в Израел.

На площад "Свети Петър" имаше хора с палестински знамена и шалове, както и малки плакати, на които бяха изобразени снимки на тела и думата "Геноцид".

"Вече преминахме отвъд войната. Това вече не е война, това е тероризъм", каза Франциск. "Моля ви, нека продължим с мир. Молете се мир, молете се усилено за мир", призова той.

Светият отец също така се помоли Бог да помогне както на израелския, така и на палестинския народ "да разрешат проблемите си и да не продължават със силните страсти, които в крайна сметка убиват всички".

Папата многократно е призовавал за край на войната и се опитва да поддържа обичайния за Ватикана неутралитет в конфликта. Ватиканът е особено обезпокоен за съдбата на християните в Газа, посочва АП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Армандо преди 5 месеца
Сега нещата са много по сложни от едно изказване на папапа. Католическата църква със своите богатства и банковата система могат сигурно да платят дълговете на много държави но те вярват най много в парите но като цяло са намесени във всички възможни управления по света с една цел контрол над масите но папата не може да има друга позиция дори и вътрешно да мисли друго и тези войни ще свършат и други ще запалят. Човешката алчност не признава никакна религия но дано молитвите на всички се сбъднат.
26
3
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Папата се прави на дръж ми шапчицата...Не се е стигнало до тероризъм, а ЗАПОЧНА с мега-террористична атака над мирни в Израел (папата мълча като гАз седмици). А сега посреща близки на зверски клани и отвличани цивилни от Израел, наравно с близки на заловени и осъдени ТЕРОРИСТИ - жени и непълнолени. Католическото двуличие в действие.
25
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Дядото е за Русия, защото и в Русия и в ислямските държави педофилията се насърчава
24
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това не е война, това е тероризъм. Часове преди договореното спиране на огъня в Газа, юдите взривиха цял жилищен квартал.
23
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Има ли християни в ислямския анклав Газа,много странно?И папата одобрява ли тунели под болници и училища ,пълни с оръжие за миролюбива дейност и докъде стигат ,до Израел ли!
22
2
 
8
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
И още нещо преди да заспя,ние православните нямаме нищо общо с папи католици и т.н.Между другото те са най големите врагове на кирилицата,защо ли?
21
3
 
12
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Запомнете най голямата битка е между Християнството и католизма,а България е разпространила православието прието от Византия,ние сме първата държава в цивилизацията наречена Европа,ние сме повече от Русия,най старата държава,писменост и толерантност между всякакви националности на тази свята територия нарчечена България.
20
4
 
7
 
! Отговори
тъпомер преди 5 месеца
Тук някои бъркат хрстиянство с католизъм,католизма е антихристиянски,затова се нарича католизъм.Самата религия е сама по себе си безмислена и глупост,която манипулира бедните хора,тя и затова е създадена.
19
7
 
5
 
! Отговори
Шумналиев преди 5 месеца
Русия награждава серийни убийци-садисти със свобода. Дано друзята да се срещнат някой ден с тях.
18
2
 
2
 
! Отговори
Хммм преди 5 месеца
И сичко туй Алах му го каза на Попа!
17
1
 
2
 
! Отговори
Кудку Дяков преди 5 месеца
Друзята заслужават шеф да им стане синчето на кадиров, ще му лижат подметките и ще са добре.
16
3
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 21 преди 5 месеца
Е па *** да живееш при талибаните кат са толкоз хорошие.
15
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кое не е война? Тероризъм ли е отравянето на Виетнамската природа за поколения напред или е героизъм? Война ли е наличието на "оръжие за масово унищожение" в Ирак? В Югославия бомбардировките благородни ли са? Нещо за Либия? Сирия? Талибаните голям апокалипсис ли направиха като взеха властта?
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Как го изпуснаха да стане Папа!
13
1
 
10
 
! Отговори
Руси преди 5 месеца
А ти какво направи бе дядо ? Само лалаш и то нищо конкретно. Я дай мнение пред официални медии и прати съобщение на Америка и Израел да спре боя. Защо мълчиш?
12
5
 
12
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 5 месеца
до 17. Всеки ден гребеш с пълни шепи от тока на ядрената централа създадена с помощта на Русия. Всеки ден, всяка година, десетилетия наред. Да не говорим за водата, идваща от язовирите построени от безплатно положен бригадирски труд на хиляди българи по времето на комунизма. И нея пиеш с пълни шепи. За 30 години евроатлантизъм колко язовира построихме?
11
11
 
3
 
! Отговори
проф. Шипковенски преди 5 месеца
Друзята гребат с пълни шепи от всички блага и екстри създавани от американските и западните "терористи". Друзя защо не се възползвате изключително от върховите постижения на "миролюбиви" държави като путинландия, иранистан и скюрея?
10
5
 
23
 
! Отговори
Факт преди 5 месеца
Тероризма е официална политика на запада и САЩ.
9
5
 
15
 
! Отговори
Да преди 5 месеца
Браво на папата,каза истината...
8
6
 
17
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 5 месеца
Папата може да си говори каквото иска. Според Европа и САЩ, мирът се постига само с пращане на фронта на много оръжия и боеприпаси и нищо друго. Това е евроатлантическия тертип. Преговори в никакъв случай.