Египет призова за признаване на Палестина

Това би било знак за сериозност
24 ное 2023 20:45, Стела Стоянова
15
Египет призова за признаване на Палестина
Снимка БГНЕС, архив

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси заяви, че израелско-палестинският мирен процес е "опция, губеща всичките си необходими ресурси" и призова международната общност да признае "Държавата Палестина", предаде АФП.

Египетският държавен глава, който прие в Кайро премиерите на Испания и Белгия, смята, че съживяването на мирния процес между израелци и палестинци "може би не е това, което е необходимо" в близко бъдеще.

"Резултатите от този колеблив процес през последните 30 години ни казват, че трябва да възприемем различен подход“, заяви той на съвместна пресконференция, като припомни, че ивицата Газа е била окървавена от последователни конфликти през последните десетилетия.

Това би включвало "признаване на Държавата Палестина от международната общност и нейното интегриране в Организацията на обединените нации. Това би било знак за сериозност", каза Сиси, няколко часа след като влезе в сила примирие между Израел и палестинското ислямистко движение Хамас в ивицата Газа.

Това примирие, договорено с помощта на Катар, Съединените щати и Египет, е придружено от освобождаването на 13 заложници, държани в ивицата Газа, и на около 40 палестински затворници, държани в Израел.

Дванадесет тайландски заложници, които не бяха включени в споразумението за размяна, също бяха освободени от Хамас, съобщи тайландският министър-председател.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Египетпалестина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
РЕВОЛЮЦИЯ И ТЕРОРИЗЪМ СА ЕДНО И СЪЩО ! КОИ БЯХА АКТИВНИТЕ БОРЦИ В БЪЛГАРИЯ ? КРАДЦИ НА МАНДРИ И БИВШИ КРИМИНАЛНИ, ОБУЧЕНИ С ПАРИ ОТ МОСКВА ЗА ПОДРИВНА ТЕРОРИСТИЧНА ДЕЙНОСТ ! ЗАТОВА СИНОВЕТЕ И ВНУЦИТЕ ИМ ОКРАДОХА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, КРИМИНАЛНИ КАТО БАЩИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ СИ ! И ЗАТОВА СА НА СТРАНАТА НА РУСКИТЕ И ПАЛЕСТИНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ !
11
0
 
2
 
! Отговори
Ще трябва да работят преди 5 месеца
Ще трябва да работят, ако станат държава И КРАЙ НА ПОМОЩИТЕ ! ЗА 45 години от 380 000 в ГАЗА се размножиха 6 ПЪТИ и сега са 2 300 000 ! ОТ ЦЯЛ СВЯТ СКУБЯТ ПОМОЩИ ЗА ГАЗА ! БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ВМЕСТО ДА ПОЛУЧАВАТ 20 лева повече на месец, тия пари отиват за различни международни фондове И НАЙ ВЕЧЕ ЗА ОРЪЖИЕ НА ТЕРОРИСТИ, ПРОИЗВЕДЕНО В ИРАН, РУСИЯ, СЕВЕРНА КОРЕЯ, КИТАЙ и ПАЛЕСТИНА !
10
0
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 5 месеца
Отдавна има резолюция на ООН за признаване на "Палестина", само че Хамасите не им уйдисва и искат джихад. Е сега имат джихад.
9
1
 
9
 
! Отговори
Чит преди 5 месеца
Одържявявянето на палесинския сурат няма да спре войната на исляма с цивилизования свят,за какво тогава по дяволите да им съдействаме по какъвто и да било начин.Ако могат да си я извоюват,ако не под ножа всички шалвари и фесове - и без това доказаха че човешкото не им е присъщо.Слава на Израел!
8
1
 
9
 
! Отговори
Палестинци=Терористи преди 5 месеца
Стига с наглите лъжи на ислямските терористи - те са корумпирани престъпници и нагли лъжци продали душите си на дявола за милионите подкупи от ООН за престъпленията си срещу човечеството, правосъдието мира и Бог. Откакто ООН "легализираха" престъпната групировка Палестинска власт -съюз на много ислямски арабски терор.групи от Египет Иран Сирия Ливан Ирак и др.окупират незаконно 1! тероризират постоянно с хиляди ракети отвличания зверски убийства войни и ако не бъде забранена ПА ще унищожи света
7
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тоя да си види копторите в Кайро и мърсотията, която е навсякъде. Всички в Египет просят и всеки гледа да те излъже. Пирамиди, сфинксове и навсякъде е окупирано от търговци които разчитат на туристите. Пълен потрес е там, мизерия, мърсотия и военни.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Никъде в статията не пише, че всъщност египетския президент е призовал за самостоятелна Палестина,но ДЕМИЛИТАРИЗИРАНА! А как ще стане това?
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Аз също
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Защо ЕС преговаря с Катар след като вкара в затвора техния застъпник?
3
4
 
12
 
! Отговори
видял в египет преди 5 месеца
Добре че е Суецкият канал и асраните им пирамиди от камилите за да имат средства , защото това е най-мързеливият и крадливият народ в света !
2
6
 
3
 
! Отговори
По същество преди 5 месеца
Ще го признаем като се отървем от нашите послушковци. Ще искаме нещо в замяна де, но ще го признаем, ако държите. Нашите бандити отиват в затвора, плащате, признаваме. Дипломация. Или вие признавате нашия контрол над Одринска Тракия до линията Мидия Енос (или малко по на изток), като се разпадне Турция и имаме сделка.
1
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А за признаване на Израел?