Хиляди израелци протестираха срещу Нетаняху и поискаха избори

Те искат сделка за освобождаването на заложниците на Хамас
56
Хиляди израелци протестираха срещу Нетаняху и поискаха избори
Снимка: БГНЕС

Хиляди граждани на Израел отново излязоха по улиците на няколко града в страната, за да протестират срещу правителството на премиера Бенямин Нетаняху и за да поискат сключването на сделка за освобождаване на заложниците, държани от палестинската ислямистка групировка "Хамас", предаде БТА като се позова на ДПА.

В центъра на Тел Авив демонстрантите настояха за незабавни избори. Други изразиха недоволството си от Нетаняху със скандирания: "Ти си ръководителят, ти си виновен!".

"Обвинявам те, Биби, че унищожаваш всички ценности, в чиито дух отгледахме децата си", каза пред протестиращите жена, оцеляла при бруталното нападение на "Хамас" срещу Южен Израел от 7 октомври, която обаче е загубила брат си.

Популярността на Нетаняху рязко намаля след нападението на палестинската групировка. Критиците му го обвиняват, че е пренебрегнал защитата на границата с Газа, като е поставил политическото си оцеляване над интересите на страната.

В Йерусалим в събота пристигна протестно шествие, организирано от роднини на държаните от "Хамас" заложници. Протестиращите тръгнаха в сряда от един от атакуваните на 7 октомври кибуци до границата с Газа, като крайната им цел бе официалната резиденция на Нетаняху в Йерусалим. Целта на шествието беше да се засили натискът върху премиера да осигури незабавното освобождаване на около 100 заложници, които остават в плен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: протестиИзраел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Христо от България преди 1 месец
Газахоста е истинският холокост и света научава истината за евреите, явно е, а Нетаняху е военопрестъпник за геноцида над палестинския народ и трябва да бъде съден от международен трибунал, ако живеехме в нормален свят!
27
2
 
4
 
! Отговори
Протеста срещу Хамас преди 1 месец
Не Израелския праведен премиер, а Палестинския, Иранския, Йеменски,Сирийски, Ливански, Турски, Руски, ООН и др. Ислямски терор. лидери и про-палестински терористични лидери трябва не само да си тръгнат, а да бъдат съдени заедно с престъпните си корумпирани режими за престъпления срещу правосъдието, човечеството, мира на международен съд който извратено съди жертвите Израел за престъпленията на терор, окупация, геноцид на Палестинската престъпна джихадистки групировка срещу Израел, християни и
26
4
 
4
 
! Отговори
Протести са срещу ПА преди 1 месец
Протестите НЕ са срещу Нетаняху, а срещу Палестинските джихадисти от Хамас, Джихад ИДИЛ и др ислямски терористи и свързани с тях ООН про-терористи като UNRWA,съучастници в ислямските престъпления като постоянен терор, нелегална окупация, фалшива пропаганда, нечовешки масови кланета - зверства извършени от ислямските джихадисти на 7 Октомври 2023 с избити 1400 и отвлечени над 240 евреи,още невърнати след 5 месеца в опасност за живота и неизискани от ООН, който продължава да помага на терористите!
25
4
 
6
 
! Отговори
истински мъж преди 1 месец
Никакво сделка с античовеците -терористи.Физическото им ликвидиране е задължително.Целия свят се убеди,как милиарди долари,давани от християнския свят на газа,са отивали в джоба на корумпираните араби-ръководители на хамас,за закупуване на оръжие,за подземни тунели,но не и за хората.Извратеността на палестинците е стигнала връхна точка-те са едно цяло с хамас,не се отказват от хамас,поддържат хамас неистово.Така,че да си носят последиците.Танцуваха около телата на убитите деца и момичета-евреи.
24
0
 
10
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Такава статия да се появи в медийте е възможно само по заповед от американците!Бибито не ги слушка!
23
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
До Анонимен 27 Гръцките филистинци от преди 3,200 години нямат нищо общо с арабите приели преди 50 години географското понятие Палестина и самоличността палестинци... А името Палестина е дадено от римляните след победата им над евреите през 70 година.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И от двете страни живеят хора, лошото е че насадената умраза един към друг от управляващите ги, скоро няма спре, а след това, което стана в Газа сега, мир е невъзможен. Хората там вече нямат почти нищо, всичко е руини, те почти няма какво да губят освен живота си. Жалко и за едните и за другите.
21
4
 
14
 
! Отговори
Не си ли спомняте? преди 1 месец
Хабиби (Нетаняху) почна клането да отвлече вниманието от себе си! Тука новинините демократично мълчаха , а там имаше многохиляди вълнениия!
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама никакво примирие не са подписали евреите! Искат да се освободят всички заложници за 2 месеца спиране на бомбите....после ще си продължат с геноцида!...Други преговори няма да има, защото няма да има вече заложници...
19
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Международният наказателен съд би трябвало да издаде заповед за арест на този човек.
18
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Вземете да четете но не един път Библията .Стария и новия завет за да ви стане ясно каква роднинска връзка има между евреи и палестинци.И двата народа са много стари и винаги са живеели заедно в Сегашния Израел." -- Пич, точно пък в Библията пише "Не искаше Господ те да минават през Филистинската земя". (Когато евреите са изгонени от Фараона от Египет. Т.е. са евреите са пришълци в Палестина.) В зависимост от превода може леко да се различава изречението, но смисълът е същия!
17
6
 
0
 
! Отговори
Магелан преди 1 месец
До Анонимния .Спри да пишеш глупости по всякакви теми като че ли сега се връщаш от Израел.Ксто ме си ходил никъде по света по добре се скрий някъде и недей да мърсиш форумите с простотии.
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Да се защитават не-човеци,които изнасилваха бебенца" - Както виждам ти защитаваш Израел, значи ти защитаваш тези които изнасилват бебенца. Не си ли чувал за еврейското божество Молох на което се принася в жертва нееврейско дете? Случайно ли мислиш, че израелските войници отвличат палестински деца от улиците и никога не се връщат тези деца?
15
4
 
4
 
! Отговори
Магелан преди 1 месец
Шок и ужас.Четс коментарите на някой българчета разбирачи от всичко и ме мога да повярвам на очите си какви глупости пишат.Вземете да четете но не един път Библията .Стария и новия завет за да ви стане ясно каква роднинска връзка има между евреи и палестинци.И двата народа са много стари и винаги са живеели заедно в Сегашния Израел.
14
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Кой кого нападна, че не можах да разбера?? Като не щат мира, НА им секира!!" - Питаш и ти отговарям. Израел нападна Палестина! Израел е изкуствена държава създадена с насилие и против волята на палестинския народ, в земите на палестинците. Израелците вече десетилетия наред нападат палестинците и им крадат кварталите, селата, градовете, плодородните земи. И израелците се държат с всички други като с роби. В детските градини в Израел официално учат децата на омраза и да убиват другите.
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-добре пишете за другите хиляди израелски граждани, които спретнаха вчера палаткови лагери пред пропускателните пунктове да камионите с храни за Газа, за да ги спрат, да уморят от глад палестинските деца! Довели и малки израелчета, раздават им захарен памук, опънали маси, хапват като на пикник, докато в останките от Газа буквално измират от глад, ядат слама и овес. КЗРАелците НЕ СА ХОРА, НЕ СА ХОРА!!!!!!!!!!!!!!!!!!
12
8
 
5
 
! Отговори
RAF преди 1 месец
До SS "Българина винаги е бил роб и продажник и затова няма бъдеще." Вярно, с допълнението, че все някой друг му е крив - евреи, руснаци, турци, европейци, американци... Т.е. това, което и ти правиш тук. На келяв българин, евреите му криви.
11
3
 
8
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Протести срещу Натаняху хубаво, ама Израел потвърди предложението от Париж още преди две седмици. Хамас и подръжниците им от Катар мълчат, само печелят време, за да навлезе Рамадана и да отложат офанзивата на Израел в Рафах, която естествено ще се състои рано или късно, защото от там влиза оръжието на Хамас.
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От 1917 ционизмът се концентрира върху създаването на еврейска национална родина или държава в Палестина, където преди време се е намирало древното царство Израел. След 1948 ционизмът е движение, подкрепящо развитието и отбраната на държавата Израел и окуражаващо евреите да се заселят там.В този смисъл ционизмът се изразява най-вече в опитите на Израел за утвърждаване на устоите на еврейския народ на територията на днешната държава Израел.
9
3
 
10
 
! Отговори
SS преди 1 месец
Всички сме роби на еврейските банки, подкупили са повечето правителства и ни командват както си искат. Дават ненужни заеми, за да могат управниците да крадат , а ние да плащаме лихви и да ги връщат поколения напред. Под предлог национална сигурност ни принуждават да даваме милиарди за оръжия на хартия. Българина винаги е бил роб и продажник и затова няма бъдеще .