»ран съобщи подробности за оръжи€та, използвани срещу »зраел

»мало е ракети с гол€м обсег, способни да прелет€т близо 2000 км
16 апр 2024 08:33, ≈лка ¬асилева
28
»ран съобщи подробности за оръжи€та, използвани срещу »зраел
—нимка: архив, Ѕ√Ќ≈—

»рански държавни медии огласиха подробности за оръжи€та, използвани при безпрецедентната атака срещу »зраел през уикенда, посочвайки, че сред т€х е имало ракети с гол€м обсег, способни да прелет€т близо 2000 км - почти два пъти повече от необходимото, за да достигнат »зраел, предаде ƒѕј.

ќще по темата
—поред държавната информационна агенци€ »—Ќј “ехеран е използвал балистични ракети със среден обсег "≈мад" и "’ейбаршекан". —ъвременната верси€ на "’ейбаршеккан" има обсег на действие до 1800 км. –акетите "≈мад" могат да нос€т бойна глава с тегло около 750 килограма и да изминат най-малко 1700 км. —поред осведомителна агенци€ »–Ќј те се изстрелват от подземни ракетни силози.

–азсто€нието от «ападен »ран до »зраел е около 1000 километра, отбел€зва ƒѕј и припомн€, че »ран об€в€ва »зраел за заклет свой враг след »сл€мската революци€ през 1979 г.

ѕрез уикенда “ехеран предприе директна атака срещу »зраел, в ко€то според израелски източници са били използвани около 300 ракети и безпилотни летателни апарата. Ќападението засили опасени€та от гол€м конфликт в Ѕлизки€ изток.

јтаката беше извършена, след като »ран се закани да отмъсти за въздушни€ удар, нанесен на комплекса с посолството му в ƒамаск на 1 април, при който б€ха убити двама генерали и други хора. —м€та се, че ударът е дело на »зраел - нещо, което “ел јвив не отрече.

—поред »–Ќј при нападението »ран е използвал също крилати ракети "ѕавех", за които се твърди, че могат да развиват скорост до 900 км/ч.

Ќаред с ракетите “ехеран е изпратил срещу »зраел и дронове "Ўахед-136" - същите, които –уси€ използва срещу ”крайна.
(Ѕ“ј)
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


28
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
21
1
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ѕ√ копейките подкреп€т вс€какви терор€ги нали са като т€хното Ѕ ѕ
20
1
 
5
 
! ќтговори
ъ преди 1 месец
“ака тр€бва. ћоллите твърде дълго търп€ха терористичните актове на »зраел. ќт години. ƒано сега он€ измамник Ќатан€ху го приберат най-накра€ на топло. ¬ опитите си да отърве пандиза той стана заплаха за националната сигурност на »зраел. —ъщо както ѕѕƒЅ са заплаха за Ѕългари€.
19
3
 
2
 
! ќтговори
¬асемнайстий, преди 1 месец
я покажи разрушени€та в градската инфраструктура от изстрел€ните 300 и кусур ракети, дронове и прочее скрап. ≈дна не падна на земл€та. «а домашно, помисли, но не се напъвай, за да не изскочи н€кое боршoво ***.
18
2
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
17 нищо подобно, €нките даже не могат да ги изкарат преди кинжала да ги удари. » се развърхчават едни натовчета като теб на парчета. “и€ твоите ги четохме и за пейтриъти и леопарди и за абрамси и за кво ли не. Ѕ€гай да просиш нова играчка.
17
8
 
3
 
! ќтговори
јбе, 13-ти€т войн преди 1 месец
Ќали вид€ тестването!? —ега »зраел ще тества щатските балистични ракети, за да пробва шейтанската ѕ¬ќ, сделано в —е—е—е–е. √лей сеира. »два. :(:(:(
16
5
 
1
 
! ќтговори
ƒо 14 преди 1 месец
Ѕ€гай немедлено до най-близката психиатри€, че био компютърът ти е дал на късо... ¬прочем, не си сам! »маш бальша€ компани€ от руско ориентирани пълни идиomи.
15
0
 
0
 
! ќтговори
Ќикой преди 1 месец
ƒо ...“и па! ¬ерно ли? “огава защо не им пуснаха китайски фенери?
14
2
 
10
 
! ќтговори
най-ефикасно преди 1 месец
Ќай-елегентното и ефикасно решение за мир в близки€ изток е ѕосейдон за ‘ашингтон. » всички беди на този св€т ще затихнат до 24 часа.
13
2
 
9
 
! ќтговори
... преди 1 месец
јбе капацитети, ракетите не б€ха с цел разрушение, а тестване на израелското ѕ¬ќ и прехвърл€не на топката в израелското наказателно.
12
8
 
5
 
! ќтговори
“одор ∆ивков преди 1 месец
ƒо »¬јЌ. 2001 г. ћинимална работна заплата 60 лева. —ега е 15 ѕЏ“» по-висока. Ќад 900лв. “и си продължавай с опорките, че сме треторазр€дна държава. јко не ти харесва *** в —омали€. –а€ на пиратите.  аквото си гепиш твое си е.
11
6
 
6
 
! ќтговори
ѕ¬ќ преди 1 месец
„е, какви са тези ракети с 900км/ч и "пътуват" час и половина до целта?явно иранците са пуснали старите си ракети, после малко от новите , щом 9 ракети са поразили военни обекти, след ц€лото пуцане от евреи, американци, ангичани , французи , йорданци...!?
10
11
 
4
 
! ќтговори
»ран се провали преди 1 месец
» то «–≈Ћ»ўЌќ! » каквито и да ги говор€т, че били предупредили предварително и за да н€мало жертви са пълни глупости! Ќе започваш масирана атака с над 180 дрона, 120 крилати ракети и 20 балистични , на три нива за да плашиш гаргите! » сега е ред на »зраел да отговори.» ще го направи - умно, хладно, без излишни фанфари и там където »ран би го забол€ло най-много.јз лично бих ги ударил по финансите, знае се за афинитета на евреите към парите и за умени€та им да борав€т с т€х.ќстава да чакаме!
9
11
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—ега »зраел тр€бва да удари »ран с над 300 балистични ракети и дронове. »ран ще е мазало и исл€мистите в коментарите ще оквичат цели€ интернет.
8
9
 
20
 
! ќтговори
»¬јЌ преди 1 месец
ј« Ќј »–јЌ ћќ√ј ƒј »ћ —¬јЋя —јћќ Ўјѕ ј! ћјЋ ќ »ћј“ “ќѕ » ƒј ѕ”—Ќј“ –ј ≈“» —–≈ў” ≈¬–≈»“≈! ј ¬»≈ “” ј » ќЌќћ»„≈— » ѕќƒќЅ≈Ќј“ј 3-“ќ –ј«–яƒЌј  ќЋќЌ»я, ћќ∆≈ ƒј —» ƒ–ј— ј“≈  ќЋ ќ“ќ »— ј“≈
7
3
 
4
 
! ќтговори
ƒо 6 преди 1 месец
ј за р одителката ти об€сниха ли ти бе ***
6
11
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
¬чера русофилите об€сн€ваха, че иран са стрел€ли балистични ракети по 1 тон, които стрували по 10000 долара.
5
8
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
Ќаистина грандиозна атака. »ран използва 185 дрона "Ўахид-136" и почти 150 балистични и крилати ракети. Ќ€кои експерти твърд€т, че »ран е ударил и с н€колко хиперзвукови ракети командни€ израелски център на √оланските височини.
4
3
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—мешна и трагична истори€, едновременно!!
3
17
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
»ран може да изчезне за 24 часа от картата на света, даже и по- бързо. Ќе е изчезнал ,защото там все още има нормални хора, както навс€къде по света. —амо това ги спас€ва!!!
2
22
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—ега »зраел ще им покаже как се защитава народ и държава.