»зраел реши да отвърне: Ќанесе удар върху »ран

÷елта не е €дрена, казват американски служители
19 апр 2024 07:00, Ќели ’ристова
152
»зраел реши да отвърне: Ќанесе удар върху »ран
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

»зраел е нанесъл удар на територи€та на »ран, съобщи американски служител пред —и ≈н ≈н, което заплашва да задълбочи конфликта в региона.

÷елта не е €дрена, казва служител€т.

ѕреди израелски€ удар в петък (местно време) очаквани€та на —јў б€ха, че той н€ма да бъде насочен към граждански или €дрени обекти, за€ви друг високопоставен американски служител пред —и ≈н ≈н.

ѕо-рано американската меди€ съобщи, че »зраел е уведомил —јў, че отговорът му ще бъде с ограничен обхват. јмериканското разузнаване предполагаше, че »зраел обмисл€ тесен и ограничен удар вътре в »ран, защото см€та, че тр€бва да отговори с н€какво кинетично действие предвид безпрецедентни€ мащаб на иранската атака.

ќбхватът на целите "никога не е бил уточн€ван, но €дрените и гражданските обекти очевидно не са в тази категори€", добави втори€т служител.

—јў призоваха »зраел да не отговар€ на иранската атака от минали€ уикенд, ко€то президентът ƒжо Ѕайдън в четвъртък нарече "безпрецедентна". —јў "не са дали зелена светлина" за израелски отговор, каза втори€т служител.

“ехеран активира системата си за противовъздушна отбрана над н€колко града, съобщиха държавните ирански медии, след като официални€т телевизионен оператор на страната съобщи, че край централни€ град »сфахан са били чути експлозии.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


152
ќще по темата: атака»ран»зраелракета
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
121
1
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—рещу »ран богоизбраните ще удар€т на камък...0
120
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒрънкаи си ти -кои ли те слуша но аз та€ година н€ма да нос€ от благодатни€ огън у дома си .»зобщо не мисл€ да сподел€м квото и да било с убиици и терористи .»мам си икона у дома -стига ми
119
0
 
2
 
! ќтговори
ўирлиц преди 1 месец
ƒо преди 300 г. от хр......’ристос е дошъл на зем€та,за да изгони търговците от храма/синагогата/,но търговци са били и самите равини,затова “ой е бил отстранен.Ќакратко онези,при които е бил изпратен,не са √о познали,просто са били слепи от алчност.
118
2
 
5
 
! ќтговори
гумен нож преди 1 месец
евреите гледали да н€ма жертви както и да не предизвикат ответен удар. —поред последната информаци€ - патили дрончета та и иранската арми€ да пострел€ с нейното ѕ¬ќ.
117
3
 
14
 
! ќтговори
јйде бе преди 1 месец
—ега ≈  н€ма ли да се събере и да наложи санкции на »зраел ? »ли за едните може а за другите не може ? ≈то за това хората симпатизират на –уси€ и на арабите , ( макар и да не ги подържат ) , защото виждат несправедливоста и двойните стандарти на западн€ците !
116
3
 
2
 
! ќтговори
 ольо преди 1 месец
—тига с ти€ религиозни бълвочи. Ѕоговете са извънземни, а ние сме в матрицата.
115
2
 
2
 
! ќтговори
’ххх преди 1 месец
ƒо 124ј защо като ’ристос е евреин са го предали евреи???я отговори на този хил€долетен въпрос..
114
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо 127„е сипрооозз сипроооз...дори не си разбрал за толкова години че в »ран не живе€т араби....ама кводасе прави и да те пръска човек с Ѕ52 пакс ще си останешпроооз....
113
3
 
3
 
! ќтговори
 ольо преди 1 месец
”дарите по арабите са си като да пръскаш доматите против мана е листни въшки. Ѕорба с вредители.
112
8
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
"ќтносно Ѕлизки€ изток, време е тези от нас, които подкреп€т »зраел(а те са повечето), да спрат да се извин€ват за това. Ќ€ма нужда от никакво извинение! Ќикакво! “ова е най-добрата инвестици€ от 3млрд долара, ко€то направихме. ƒори ако н€маше »зраел, —јў би тр€бвало да създадат »зраел, за да защит€т своите интереси в региона."млади€т ƒжо Ѕайдън, сенатор от 1972 до 2009
111
5
 
6
 
! ќтговори
ционисти - нацисти преди 1 месец
ти€ злобари май са си заслужили историческото отношение.
110
2
 
2
 
! ќтговори
ƒо 121 преди 1 месец
’ристос е евреин. » по баща, и по майка, от рода на цар ƒавид. ”чил е за равин и е предложил различно тълкувание на Ѕибли€та, според което добрите дела тр€бва да се насочват не само към хора от твоето племе, а към цели€ св€т. ако н€кой тук твърди, че е христи€нин, би тр€бвало да знае, че ’ристос е разпнат поради решението на Ѕог, не заради римл€ни, евреи, патагонци или марсианци.  ато странична бележка - доста евреи са приели ’ристос за меси€, наричат ги месианци; те също очакват второ пришествие
109
0
 
3
 
! ќтговори
√ризел преди 1 месец
¬ ютюб има лайфове и достатъчно клипове,както за Ѕлизки€ изток,така и за ”крайна. ойто иска по-подробна информаци€ да € търси там и в международни новини,вместо да чете "анализите" на разни преписвачи,"специалисти" и безделници.
108
2
 
3
 
! ќтговори
111 преди 1 месец
ƒо јнонимен 113: ’айде, направи —ащ и другите васали на тво€ мижав народ както го прав€т евреите. ўом толкова малък народ може да води за носа половината св€т както никой друг , значи имат мощ ко€то никой друг н€ма. » добре че е —јў и международните норми да ги здържат, щото иначе щ€ха да са таковали майката на всичките си врагове, включително и иран ( нарочно с малка буква ). ¬ предишните войни в които пердушинеха араби, —јў месил ли се е ?
107
6
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
"—лава на »зраел! —коро е ден€т, когато ще разберат, че »сус ’ристос е ћеси€та, когото винаги са очаквали. “ака е предсказано в —тари€ завет. ¬раговете ћу ще бъдат изпепелени." - —амо не разбрах за кои врагове на ’ристос пишеш. ’ристос е разпнат благодарение на евреите. “€х ли визираш?
106
13
 
11
 
! ќтговори
 ога ще преди 1 месец
»ма санкции и за »«–ј≈Ћ ≈¬–≈…— »“≈ √јƒ»Ќ»???
105
2
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо јнонимен 118 - те не разбраха, когато сами€т »исус ’ристос беше сред т€х и разглас€ше истината, сега ще разберат... јйде мол€ ти се...
104
10
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
—лава на »зраел! —коро е ден€т, когато ще разберат, че »сус ’ристос е ћеси€та, когото винаги са очаквали. “ака е предсказано в —тари€ завет. ¬раговете ћу ще бъдат изпепелени.
103
14
 
9
 
! ќтговори
ѕетрохан  уджабашов преди 1 месец
ƒј ќЅя—Ќя Ќ≈ўќ Ќј —ЋЅќ”ћЌ»“≈ , ќ»“ќ “¬Џ–ƒя“ ,„≈ ¬—»„ ќ ≈ «јѕќ„ЌјЋ »«–ј≈Ћ ,„≈ »«–ј≈Ћ ЌјѕјƒЌјЋ „”∆ƒќ ѕќ—ќЋ—“¬ќ » “ј ј Ќј“ј“Џ . —ЋјЅќ”ћЌ» » (–”—ќ‘»Ћ» Ќј…-¬≈–ќя“Ќќ) ќ“ »–јЌ— ќ“ќ ѕќ—ќЋ—“¬ќ ¬ —»–»я —≈ ‘»ЌјЌ—»–ј » ”ѕ–ј¬Ћя¬ј ’јћј— » ¬ќ…Ќј“ј ¬ √ј«ј —Џўќ » ’»—Ѕ”Ћј ¬ Ћ»¬јЌ. »–јЌ —“ќ≈Ў≈ ¬ —яЌ ј ƒќ ј“ќ Ќј…-ѕќ—Ћ≈ ¬–ј√Џ“ ѕќ ј«ј —¬ќ≈“ќ Ћ»÷≈!
102
6
 
7
 
! ќтговори
Ќ€кой преди 1 месец
Ѕербок като ходи навс€къде защо един не и об€сни логиката от анализ на ситуаци€та и стратеги€та, че √ермани€ от толерантна наивност спонсорира всички терористи плюс свой големи конкуренти като ги интегрират от високи нива с политически чадъри и с управлени€ от фирма и изтекоха билиони от ≈— не възвръщаеми пари и после ход€т и се би€т с т€х чрез други държави и ход€т да преговар€т за ло€лна конкуренци€.  ой им дава дипломи на германците и на каква основа???? ≈дна руса жена пита