ѕосланикът на »зраел: »ма два начина »ран да бъде спр€н

¬ъзмутени сме от това
ќбновена: 20 апр 2024 22:48 | 20 апр 2024 22:37, —тела —то€нова
158
ѕосланикът на »зраел: »ма два начина »ран да бъде спр€н
—нимка Bulgaria ON AIR

«а атаката на »ран спр€мо »зраел говори израелски€т посланик пред "Ѕрюксел 1".

"Ѕих искал да започна с това, което се случи минали€ уикенд, когато »ран нападна »зраел. Ќие сме възмутени от това. ѕовече от 300 дрона и ракети б€ха изпратени срещу »зраел, стотици килограми експлозив лет€ха с цел да уби€т стотици хил€ди, които живе€т в »зраел. “ова е нарушение на хартата на ќќЌ, н€ма никакво основание за това нападение и, разбира се, »зраел има правото да се защити". “ова каза посланикът на »зраел у нас Ќегово превъзходителство …оси Ћеви —фари в студиото на "Ѕрюксел 1" пред Bulgaria ON AIR.

Ќа въпрос дали атаката срещу »ран в ранните часове на петък е ответен удар от страна на »зраел срещу »ран, след атаката на »ран срещу »зраел от минали€ уикенд, —фари отговори: "Ќ€мам коментар."

ѕред Bulgaria ON AIR той допълни, че основни€т проблем, който тр€бва да се разбере, е, че »ран не заплашва само »зраел, а цели€ св€т. "»ран е инициатор на много нападени€ - нападени€та на "’амас", нападени€та на хутите, нападени€та на "’избула", нападени€та на военните групировки на »рак и —ири€."

"»ма два начина »ран да бъде спр€н - дипломатически и чрез сила. ƒипломатически€т начин на работа не проработи и ние очакваме международната общност да наложи санкции и така да принуди »ран да промени политиката си. Ќие сме окуражени от факта, че в ≈вропейски€ съюз, —јў, а днес и √-7 об€виха своето намерение да наложат сериозни санкции на »ран. –еволюционните пазители на »ран практически са терористична организаци€. “ова е т€хната основна дейност и те тр€бва да бъдат об€вени за терористи", за€ви Ќ.ѕр. …оси Ћеви —фари.

Ќа въпроса на ћилена ћилотинова как ще се развие ситуаци€та, след като много световни лидери призоваха и двете страни да се въздържат от по-нататъшни действи€, включително и  председател€т на ≈вропейската комиси€ ”рсула фон дер Ћайен, посланикът на »зраел отговори, че не тр€бват само призиви и из€влени€, а и действи€, защото »ран може да нападне »зраел с ракети с дълъг обхват. “е вече са предоставили този капацитет на хутите и това е опасно не само за »зраел, а за цели€ район. јрабски страни са намерели начин да окажат помощ на »зраел, за€ви посланикът.     
"Ќай-важната част от тези декларации е фактът, че те поемат ангажимента да спрат »ран, осъждат нейните действи€ и см€тат, че тр€бва да бъдат наложени санкции. Ќо освен декларации тр€бва да преминем и към действи€", допълни той в студиото на "Ѕрюксел 1" по повод из€влени€та на най-големите страни.

ѕосланикът на »зраел уточни, че целите на страната са да види всички 133 заложници освободени и да бъде изкоренено вли€нието на "’амас" от √аза.

"»зраелското правителство полага всички усили€, за да се стигне до споразумение с "’амас" за освобождението на заложниците. јнтъни Ѕлинкен, държавен секретар на —јў, об€ви, че "’амас" отказва вс€какви сделки и това е пречка за прекрат€ването на въоръжените нападени€. Ќай-доброто е сключването на сделка, но ако н€ма споразумение, ние несъмнено ще продължим нашите действи€", каза Ќ. ѕр. …оси Ћеви —фари.

√остът допълни, че ако "’амас" бъде обезоръжен, н€ма да се налага да се вод€т военни действи€. ¬оенните действи€ преследват определена цел.

"ўе отнеме време на »зраел да постигне своите цели. 15 години е отнело изграждането на терористична мрежа в √аза, това не може да бъде изкоренено за н€колко месеца. Ќеобходимо е време. ћоже лесно да се направи, но това ще е за сметка на много жертви - много повече, отколкото вече има в тази война. Ќие не искаме да правим това. —тъпка по стъпка действаме, за да можем да предотвратим в максимална степен жертвите сред гражданското население", за€ви посланикът на »зраел в Ѕългари€.

Ќ. ѕр. …оси Ћеви —фари посочи, че »зраел е отворил гранични пунктове, за да може да влиза хуманитарна помощ в √аза без ограничени€, но основни€т проблем е разпространението на тази помощ вътре в ивицата √аза.

“ъжно е да кажем, че винаги говорим за мир, но тр€бва да има желанието хората да се помир€т. ‘акт е, че виждаме сред палестинците публикации, които показват, че повечето хора в √аза  подкреп€т нападението на "’амас" от 7 октомври. “ова е знак, че ние тр€бва да сме нащрек", категоричен бе той, като постави фокус върху образованието на палестинските деца в √аза, което счита за основни€т проблем.

"ћиналата седмица ≈вропейски€т парламент публикува резолюци€, с ко€то осъди действи€та на јгенци€та за бежанците на ќќЌ, в които обвин€ва образованието, защото те образоват децата си в омраза, в унищожение на израелската държава," подчерта посланик —фари.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


158
ќще по темата: »ранизраел
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
125
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
цензурата е изтрила 30 коментара.
124
0
 
0
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
ƒо Ѕанскиѕърви —јў в юговойната посегнаха на китайското посолство.
123
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
Ќа въпрос дали атаката срещу »ран в ранните часове на петък е ответен удар от страна на »зраел срещу »ран, след атаката на »ран срещу »зраел от минали€ уикенд, —фари отговори: "Ќ€мам коментар." ето двуличието до къде води. «начи едини€ н€ма право да се защити от агреси€ а други€ има право да върши безнаказани агресии към всичките си съседи
122
0
 
1
 
! ќтговори
аноним преди 1 месец
»нтересува ме силно въпросът -ще имаме ли Ѕожествен огън за ¬еликден,който всички знаем-идва единствено от »зраел!!!
121
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒобри€т еврейн е минали€т през комина еврейн
120
3
 
4
 
! ќтговори
≈вреин преди 1 месец
»ма само един начин да ме спрете. ќлов в главата
119
0
 
4
 
! ќтговори
1-3 преди 1 месец
√ледах по един исл€мско-рускоезичен канал,нещо смешно.»ран се опитваше да се отбрани от нападки на говорещите и да се оправдава,че атаката над »зраел не била договорена,и че те действително ненавиждат ционистките врагове!¬ този канал-»ран директно е обвин€ван в предателство и сговор с »зраел.Ѕ≈«–≈«”Ћ“ј“Ќј“ј атака на »ран предизвика много въпроси към него!!!!!!
118
3
 
5
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
145 ти . първи€ терористичен акт в истори€та на човечеството е извършен от цеоннисти.свали си капаците и провери сега има мнго доказана информаци€.
117
2
 
1
 
! ќтговори
‘арс до 144 преди 1 месец
Ѕлагодар€ за отговора, не ми стигна м€стото, но всичко добавено от вас е факт!
116
4
 
4
 
! ќтговори
афи преди 1 месец
Ќе напразно активисти на терористите посещават ћосква,и се учат да прав€т статистика по руски модел!ћного лапнишарани им в€рват!
115
3
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
ƒо ‘арс. изпуснахте да споменете че за спирането на това показно -на израел им помогаха франци€ ,англи€ и америка и независимо от това най защитената теритири€ не ъсп€ да се защити на 100 процента»ран не използва най новите си ракети плюс това.
114
3
 
6
 
! ќтговори
аноним преди 1 месец
 ой би се съмн€вал,че докладите на така нареченото ,,министерство на здравеопазването'' на ивицата √аза са глупости?ј пък на друго м€сто вид€х информаци€,че статистиката на естествената смърт в сектора,вече влиза в графа-убити от ръцете на окупатора!»злиза,че палестинските араби са безсмъртни!!!!!!јко те съобщават,че два милиона са съсредоточени в –афа,тогава излиза,че никакви араби не са загинали!
113
4
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
“иражните измислици са творение на цеонистите драги ми смехурко.
112
5
 
7
 
! ќтговори
‘арс преди 1 месец
ј за седмица преди това, когато »зраел удари посолството на »ран в —ири€ н€ма ли да каже нещо и че това беше законен отговор на »ран? «а 51 дикторина чувал ли е нещо? »ран удари само легитимни цели, използвани за удъра на посолството им, без нито една цивилна жертва, а именно две летища и командни€ център. ÷елта на ирански€ удър беше да покаже на »зраел, че могат да ги удар€т където и когато си поискат и да преминат през прехвалената им въздушна отбрана. ÷елта беше постигната на 100%.
111
3
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
139 “»..» болниците ли в газа бб€ха бомбандиранни за това.заради щабове.јко натан€ху спре войната сигурно ще му дадат нобелова награда за мир.
110
4
 
6
 
! ќтговори
ќлимпий ѕанов преди 1 месец
÷ивка знам 3-€ начин-»зраел да бъде сринат из основи,и та€ изкуствена държава с открадната истори€ да бъде заличена с тоз етнос заедно!
109
11
 
6
 
! ќтговори
1-3 преди 1 месец
 олкото до тиражираната измислица,че »зраел нападнал посолство-доказа се,че е отделна постройка,близо до него,-щаб -квартира на бандитите-където те са планирали всички терорист..актове против »зраел-в това число -7.10.“ака,че не е дипломатически обект!
108
4
 
9
 
! ќтговори
Ѕански преди 1 месец
Ќе ви ли нападнаха защото вие нападнахте консолтство което е прецидент в истори€та.или се бъркам като безпристрастен наблюдател.
107
5
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 месец
”биването на стотици хил€ди е ваша запазена марка как така друг ще € използва и то срещу вас. не може така
106
6
 
7
 
! ќтговори
сем преди 1 месец
ƒо анонимни€-115.Ѕих искал да те питам-как на 7.10.2023-243 заложници са се озовали в √аза?ƒоброволно ли отидоха там,и се предадоха?» вси1ки ли парапланери,които дойдоха от √аза са израелски войници?јко б€ха такива,защо ц€ла √аза празнува,ликува и се радваше на жертвите и особено на измъченото ,окървавено и брутално изнасилено момиче,което показваха с особена жестокост!!!!!