САЩ СА В СТРЕС, СНОУДЪН ДАЛ МНОГО СЕКРЕТНИ ДОКУМЕНТИ НА ПУТИН

Marin Kolev @kolevm38.blog.bg 26 мар 2014 11:22
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
7
1586

САЩ са в стрес, Сноудън дал много секретни документи на Путин

Къртицата в американското разузнаване открадна 1,7 милиона секретни документа
Публикувано: 26 март 2014, 00:15 | Обновено: 26 март 2014, 00:15
 
Вашингтон, САЩ
Снимка: REUTERS
Американски конгресмени заявиха днес, че някои поверителни военни документи, откраднати от Едуард Сноудън, вероятно се намират в ръцете на Русия, която през лятото на миналата година даде убежище на американеца, предаде АФП. "Деветдесет и пет процента от информацията, с която той се е сдобил, е с военен характер, информация едновременно тактическа и стратегическа, която, според нас, е в ръцете на руснаците", каза Майк Роджърс, председателят републиканец на комисията по разузнаване в Камарата на представителите.Конгресменът се основава на таен доклад на Пентагона, за който казва, че не е огласен публично, но в който анализаторите на американското правителство отбелязват, че цялата или част от информацията, до която се е добрал Сноудън, може сега да е в ръцете на руските разузнавателни служби.

"Въпросът е не дали той е под влиянието на руските разузнавателни служби днес: за всички е ясно, че е така. Въпросът е кога е започнало това", каза Роджърс. "Не мога да твърдя, че съм видял Сноудън да предава тази информация, но той е там", каза на свой ред колегата му демократ Дъч Рапърсбъргър. "Познавам руснаците. Сигурен съм, че руснаците са получили цялата тази информация", добави той.

Сноудън, бивш сътрудник на американската Агенция за национална сигурност, упорито отрича да е предал документи на Русия, Китай или която и да било чужда държава. През октомври миналата година той обясни пред в. "Ню Йорк таймс", че е предал всички документи на журналисти в Хонконг и не е изнесъл нищо в Русия. "Вероятността руснаците или китайците да са получили тези документи, е нулева", увери той.

Според доклада на Пентагона, на който се позовава Майк Роджърс, Сноудън е откраднал 1,7 милиона секретни документа, отбелязва АФП. /БЛИЦ7
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-агресивни са страхливците!
5
1
 
7
 
! Отговори
Радо преди 7 години
Те са в паника и от страх си изпускат нервите с което много губят.
4
5
 
4
 
! Отговори
Хмм преди 7 години
пълни глупости и популизми
3
0
 
20
 
! Отговори
Гояо преди 7 години
Защо ви се разтрепериха задниците,бе?Вие следите,подслушвате и надничате под чаршафите на целия свят,с мръсните си и подли похвати държите в ръцете си цялата планета,защо ние да не научим вашите тайни.
2
0
 
20
 
! Отговори
ox преди 7 години
...откраднал 1,7 милиона секретни документа! Леле-е! А колко ли са общо секретните?! А щом са секретни, значи крият нещо опасно! Нещо, което суверенът на властта по света не трябва да знае. А щом не трябва да го знае, значи е срещу суверена. Жална ти майка, Суверене, какво ти готвят и над какъв барутен погреб те държат, докато ти бачкаш и им осигуряваш богатствата и развратния, извратен живот.
1
0
 
14
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 7 години
ИНТЕРЕСНО ТЕЗИ ПАНИКЬОРИ КАК СА ГИ ПРЕБРОИЛИ ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ КОИТО СНОУДЕН Е ,,СНЕСЪЛ'' УЖ НА РУСНАЦИТЕ? ,,НА СТРАХА ОЧИТЕ СА ГОЛЕМИ''-ОТНОВО НАМЕРИ НАГЛЕДНО ПОТВЪРЖДЕНИЕ.