Парламентът удължи срока на комисията за щетите от наводненията

Наименованието на комисията беше променено на Временна комисия за проучване и ликвидиране на щетите от наводненията
10 авг 2005 15:20,
Парламентът удължи до края на октомври срока на временната парламентарна комисия за щетите от наводненията.

Наименованието на комисията беше променено на Временна комисия за проучване и ликвидиране на щетите от наводненията и за изготвяне на предложения за оптимизиране на модела на действия на държавните органи по управление при кризи.

Комисията ще контролира извършването на оценката на щетите, причинени от наводненията, и ще предложи механизъм за контролиране на финансирането за ликвидиране на щетите и за ефективен контрол. Тя ще оцени действията на правителството при управление на кризи и за възстановяване и подпомагане при кризи, ще направи оценка на нормативната база и ще предложи мерки за усъвършенстване на модела на действията на държавните органи за действия при кризи.

Депутатите решиха съставът на комисията да бъде разширен с по един представител от ръководството на всяка парламентарна група. За членове на комисията бяха избрани Емилия Масларова /КБ/, Лютви Местан /ДПС/, Стела Банкова /"Атака"/, Борис Ячев /БНС/ , Веселин Методиев /ДСБ/, Марио Тагарински /ОДС/ и Борислав Великов /НДСВ/.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание