ЦУМ да стане исторически музей, предлага Костов

От СДС също се застраховат – идеята не е наша
21 юли 2010 16:04,
59
ЦУМ да стане исторически музей, предлага Костов
Снимка: Булфото

Кореняци и не толкова кореняци софиянци разказват шегата за провинциалиста, който пита: „Извинявайти, де й ЦУМ-а?”. Напоследък обаче тази шега не е актуална, защото „шопинг екскурзиите” се преместиха в моловете.

Именно по тази причина един от сътрудниците на Иван Костов на шега подхвърлил, че би било доста добре ЦУМ да стане музей. Тогава новият въпрос вероятно ще бъде „Where is the ЦУМ-а”?

Така или иначе – идеята допаднала толкова много на Командира, че днес той сподели пред журналисти, че ако му била дошла навремето, със сигурност ЦУМ вече щял да е музей.

По-рано в сутрешния блок на Нова телевизия Костов публично призова културния министър Вежди Рашидов да помисли върху възможността да откупи магазина от неговия собственик.

Това е червеният бизнесмен Георги Гергов. Той купи сградата, когато премиер беше Симеон Сакскобургготски. Сега изпълнителен директор на универсалния магазин е Тодор Гергов.

Една оценка за стойността на сградата е около 15 милиона лева. Може би по тази причина в момента в който Костов с усмивка лансираше идеята си за ЦУМ, Мартин Димитров също с усмивка подчерта, че тя си е на ДСБ, не и на СДС.

Иван Костов обаче е убеден, че сградата не е подходяща за търговска дейност и не може да се конкурира с моловете. Там не са осигурени места за паркиране и възможности за адекватно зареждане на магазините.

В същото време сградата е с подходяща архитектура и се намира в центъра на София, откъдето минават всички туристически маршрути. „Идеята е брилянтна”, усмихна се Костов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво му пука на крадливия ДРАГАЛЕВСКИ *** за ЦУМ???
51
1
 
4
 
! Отговори
======= преди 13 години
С празни обиди до никъде няма да стигнеш . Дай аргоменти , ако можеш.
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аууу колко много прости хора,заблудени,нищо не разбрали за 20 години защитават костов???!!!как може да сте толкова наивни баламурници бе абдали такива???
49
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
сделката отдавна е уредена вече хора,купува го цумчето вал златев и после го продава на арабчета за хотелска верига,изгониха наемателите отдавна.това е далаверка на бате ви бойко,скоро всичко ще лъсне!натиснаха свинарчето да даде цум за да не лежи в пангото.
48
1
 
4
 
! Отговори
ОФ(м) преди 13 години
Стига сте се заяждали с Костов, не той е човека който е взимал решенията досега. Той просто следваше заповедите на жена си и в това няма нищо лошо. Даже бих искал да я видя отново начело, но този път с доспехи на римски пехотинец, с миньорска каска и да поведе народа с тръбен глас. Нека Партията бъде с тях!
47
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Mnogo e smeshno kogato nqkoi kaje Kostov bil nai-loshia . Avtomatichno zabravqme taka za praznite magazini po vremeto na Lukanov, za bezgranichnata infuacia i bednosta po vremeto na Videnov . Az ne kazvam, che Kostov beshe dobyr , NE ne beshe . Za evropeiski politik beshe slab , no na fona na onova , koeto toi napravi i koeto onezi predi i sled nego storiha si e napravo dobyr !
46
5
 
8
 
! Отговори
======== преди 13 години
Ако не беше костов още щяхте да се тресете от инфуация .Чудя се що не вземат да махнат валутния борд като ви е бил лош Костов , сигурно така ще ви стане по-добре .
45
6
 
9
 
! Отговори
ъахо преди 13 години
дрънкате глупости за човека който вдигна българияот комунистическата помия.
44
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно Гошко Гергов се е набутал и се чуди какво да прави с ЦУМ та се налага баджанака да помага с "идеи"...
43
4
 
6
 
! Отговори
43 преди 13 години
Това ли са мерките с/у кризата?Да беше направил мавзолея галерия , а не да го събаря. Аман от популизъм...
42
4
 
10
 
! Отговори
doomchant преди 13 години
"През 1999г. Костов и Александър Божков продадоха магазина на безценица, всичките служители които работехме там, бяхме преназначени в хамали, за 4 месеца, след което бяхме уволнени на 100 %, нито един не остана. Този мръсен долен драгалевски *** съсипа живота тогава на 1000 служителя, и не се спира ...."Не думай така за светинята на българската демокрация, чудото на българската икономическа мисъл, защитника на българската държавност, и еталон за морал в политиката г-н Иван Костов!
41
1
 
16
 
! Отговори
Владко преди 13 години
То ЦУМ и сега си е музей, всеки гледа и никой не купува. Все ще се намери кой да го вземе, има достатъчно алчни типове, които се чудят къде да си дянат парите. А и струва много повече от 15 милиона. Ако съм аз ще ми го шитнат като нищо за 50, но не се казвам Гергов. А културният министър да се замисли да откупи историческите сгради в центъра на Княжево, като Военното училище с минерален извор, минералната баня, старото училище и всичко да се превърне в музей, а не както е сега в развалини.
40
5
 
16
 
! Отговори
опса;))))ИСТИНАТА преди 13 години
ОТ КАКЪВ ЗОР КОСТОВ СЕ ЗАГРИЖИ ЗА ЦУМ-А НА ГЕРГОВВръзката между Иван Костов и Георги Гергов от години минава през Фондацията Бъдеще за България - през фирмата Хрисома, чиито собственици са лични приятели на семейство Костови.Съпругата на екскмета Спас Гърневски човек на Костов г-жа Гърневска пък управлява Фондацията Бъдеще за България в Пловдив заедно със съпругата на Георги Гергов Величка Гергова.
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Освен това някой ходил ли е скоро в ЦУМ? Аз бях преди две седмици и да ви кажа никога не съм го виждал така, почти целите етажи са празни и се дават под наем. Повечето големи фирми са се изнесли, да не говорим, че и посетители не могат да се видят.И изведнъж на Костов му дошла брилятната идея да си го откупим?!? Що за простотия? Явно са приятелчета с Гергови!
38
2
 
12
 
! Отговори
ПЕТЪР преди 13 години
ИВАН КОСТОВ СЕ ВТУРНАЛ ДА ПОМАГА НА ГОШО ГЕРГОВ ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ ЕДИН ЗАПАДАЩ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТ !МОЖЕ, НО ПРИ ДВЕ УСЛОВИЯ :1. ДА ГО ПРОДАДЕ ЗА КОЛКОТО ГО Е КУПИЛ2. ДА ВЪРНЕ ПЛОВДИВСКИЯ ПАНАИР НА ДЪРЖАВАТА
37
1
 
10
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
Номер 30 е най-близо до истината:"Значи Гергов е закъсал, защото не му върви ЦУМ-а и сега дай държавата да му налее "някакви си" 15милиона. Айде нЕма нужда. "Това най-звучи ИСТИНСКИ! Как тъй Костов се загрижи изведнъж за музейните работи:))))(всъщност нека някой журналист проследи пътя как ЦУМ от държавен стигна до ръцете на Гергов- целия път)
36
10
 
22
 
! Отговори
бивш служител на ЦУМ преди 13 години
През 1999г. Костов и Александър Божков продадоха магазина на безценица, всичките служители които работехме там, бяхме преназначени в хамали, за 4 месеца, след което бяхме уволнени на 100 %, нито един не остана. Този мръсен долен драгалевски *** съсипа живота тогава на 1000 служителя, и не се спира да прави простотии.
35
4
 
8
 
! Отговори
84447 преди 13 години
Много сте прости това "Днес.бг". Дококото чух, "сътрудника", който спомена Костов беше Влади Ампов - Графа. Друг е въпроса, че идеята е добра. Така или иначе на тутунджиите ще дадат 116млн. защо да не отидат за музей?
34
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
преди 25 години само в ЦУМ се намираха свободно маратонки ,,Адидас,, ... :) Да ги изложат като музеен експонат!
33
2
 
8
 
! Отговори
СДС изчислили преди 13 години
За 15 млн. лева можете само да се снимате до ЦУМ, *** такива.