300 000 лв. укрит оборот излязоха за една нощ в Слънчев бряг

На големите заведения ще бъдат направени ревизии за последните 5 години
7 авг 2010 12:56,
179
300 000 лв. укрит оборот излязоха за една нощ в Слънчев бряг
Снимка: Булфото

300 000 лева оборот излезе на светло след внезапна проверка през изминалата нощ в Слънчев бряг, съобщиха от Националната агенция за приходите (НАП).

Софийски данъчни влязоха в 4 от най-големите дискотеки в комплекса и установиха, че 7000 от всеки 10 000 лева оборот не се декларират и върху тях не се плащат данъци.

В едно от заведенията има служители, работещи за 65 лева месечно, а средната заплата по документи не надхвърля 300 лева.

Сред фрапиращите нарушения е, че приходите за вход на един от най-популярните клубове в комплекса изобщо не са отчитани.

Само за 5 часа данъчните преброили, че сумите, събирани за вход в това заведение надхвърлят 4000 лева.

За сравнение официалните приходи от такса вход на същия клуб за целия месец юли възлизат на 10 лева.

Масово е и укриването на обороти. Инспекторите на НАП са сравнили официално регистрираните на касовите апарати постъпления за последните четири уикенда.

Резултатът е, че заради присъствието на данъчните приходите са се увеличили близо 5 пъти. Така общият отчетен оборот за една нощ на проверените обекти е достигнал близо 300 000 лева.

Например една от дискотеките е декларирала общ оборот за целия юли  54 000 лева, а само за 7 часа тази нощ е регистриран оборот от 42 000 лева.

На собствениците на най-големите нощни заведения ще бъдат възложени ревизии за последните 5 години.

Според инспекторите на НАП данните, събрани през изминалата нощ, са достатъчни, за да се изчисли по аналогия действителният оборот на заведенията за последните години. Те ще бъдат обложени с данък заедно с лихвите.

„Това, което става по морето, е подигравка с данъчните изисквания и с обществото. Щом собствениците на клубове крият 2/3 от оборотите си, наблюдението на заведенията им ще продължи до края на лятото и на база на тези данни ще обложим скритите приходи за години назад”, коментира изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: НАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май си прав. То по аналогия може да се провери 1 заведение и да се тури данък на всички в България.
173
0
 
1
 
! Отговори
как преди 13 години
Според инспекторите на НАП данните, събрани през изминалата нощ, са достатъчни, за да се изчисли по аналогия действителният оборот на заведенията за последните години. Те ще бъдат обложени с данък заедно с лихвите.аналогия ми звучи смешно от юридическа гледна точка.
172
0
 
1
 
! Отговори
Как преди 13 години
интересно ми е как ще докажат, че миналия месец не е бил реален оборота? И как ще мине в съда това. Не че не е бил толкова, а как ще се докаже. Всичко това минава в графата предположения и довиждане.
171
0
 
1
 
! Отговори
до 153-ти преди 13 години
Един преятел казал на преятеляси че видял да чукат женаму на гарата .А тои възкликнал и казал, ех тя пък една гара.Че и ти правописец -153
170
1
 
2
 
! Отговори
locust преди 13 години
Щом Масларката прати пенсионерите на морето , да вземат да пратят безплатно тези , които бачкат . По-малко сме от пенсионерите ,нали? :-)). Явно и пари има да ни посрещнат по курортите на Черноморието.
169
0
 
2
 
! Отговори
До НАП преди 13 години
Колко са българите в швейцарския диск?
168
0
 
4
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Бойй на ....голо за укрилите оборота;стига с тази.....демокрация,за....тарикатите.
167
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пия си кафето, но не виждам новини за нови проверки по заведенията.Там българина си харчи голяма част от парите. Действайте!
166
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Имаме все по-малко бизнес и все повече чиновници. Държава в която 53 % от всички работещи са "заети" в държавната администрация, я пишете бегала
165
2
 
1
 
! Отговори
Mutrobiznesmen преди 13 години
Shte vi sydia v Strasburg, ***! noshtno vreme bez preduprejdenie. Kak she kupia nov jeep na k***ata, platia 4lenski vnos na partiata, a? syd za vas!!!!
164
0
 
4
 
! Отговори
Real преди 13 години
А на тези "преуспели" само да им резнат достъпа до кокаина ще изпопадат в пълна апатия и изобщо няма да им пука парите ли им взимат, заведението ли се срутва,пребиват ли близките.Вариант е временно да минат на евтина синтетика, но тя скапва черния дроб още по-бързо...на всичкото отгоре системната употреба на кокаин и амфетаминоподобни води до тежки увреждания на плода на бременната...Тези "преуспели" ги чака болка, тежко, продължително и адски скъпо лечение,деца с тежки разстройства...
163
1
 
1
 
! Отговори
баба Гицка преди 13 години
Браво 145.Само така.Мургина,Доган и компания.
162
1
 
9
 
! Отговори
ревизоро преди 13 години
абе ошушкайте ги до дупка тия мошеници скапани!!!!
161
1
 
8
 
! Отговори
ами сега преди 13 години
Горките хорица,горките мутрички горди собственици на дискотеки. Може да се наложи да продадат някоя и друга яхтичка за да платят данъци.
160
1
 
18
 
! Отговори
ДДС преди 13 години
Сега ще ревнат от туристическия бизнес, че държавата им съсипва сезона. Който е свикнал да не плаща данъци има чувството че го крадат.....
159
1
 
14
 
! Отговори
дйдк преди 13 години
защо само за пет години?доколкото ми е известно нап имат право да правят до десет години назад.освен това трщбва да проверят и произхода на капиталите и самото закупуване на всички хотели и ресторанти по морето.сигурна съм че минимум половината от тях ще бъдат конфискувани от новия антимафия съд.а и какво пискаха толкова в началото на сезона че имат огромни загуби.само за една вечер да имат 56 600 оборот....наистина с тях могат да си купят и съдии и министри които да си кроят закони и да се
158
0
 
15
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
То не е само на Сънито да са мекяри.Всички дето живеят на Черно море са мекяри.Гледат лятото да те *** по всякакъв начин.Не съм го измислил аз, че ден година храни!Така са по морето през лятото през другото време елате да ги видите какви мушнати гайди са!
157
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, хора, аз съм 155! Говоря иронично за тия ***, не разбрахте ли? Аз работя в този бизнес и знам каква гадна, миризлива помия е - зли хора са го завладяли, само мангизи в главата им, глави режат и над тях стоят още по-гадни и нечовешки мутри, които им одират кожата. Цялата система и ужасна, нищо човешко няма в нея! Ето това е *** народ, който прави *** неща!И клиентът, т, е туристът, който цяла година е спестяавал за тази си скапана почивка, е наистина пострадалият!
156
3
 
4
 
! Отговори
ММ преди 13 години
Разплаках се от последния коментар! Ами, ако имат касов апарат, как персоналът им ще ги краде?!
155
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Осигурявай се в частен фонд, бе. Като се осигуряваш на минимална заплата, колко пенсия искаш да взимаш? Нахалник.