Вносител на "дупета": Не вкарваме стока с изтекъл срок

Държавата ще бъде осъдена за акцията с месните изрезки
1 сеп 2010 11:24,
155
Вносител на "дупета": Не вкарваме стока с изтекъл срок
Георги Костадинов. Снимка: БГНЕС

Държавата ще бъде осъдена за операция "Дупетата", която удари по фирмите, които внасят и пускат на пазара препакетирани крайчета от месо. Това обяви бизнесменът Георги Костадинов, собственик на фирми, които попаднаха под ударите на акция „Дупетата“.

Междувременно от Националната ветеринарномедицинска служба съобщиха, че 441 кг агнешки бутчета, внос от Англия, са изчезнали от склада на плевенската фирма „Анона”, чиито собственик е Костадинов. Част от стоката вътре е под възбрана заради изтекъл срок на годност и неизрядна документация.
 

Инспекторите ще установяват дали агнешките бутчета наистина са изчезнали, както се смята, или са били преместени на друго място в склада.

Във вторник пък ветеринарните власти обявиха, че са установили опит за подмяна на партидните номера на месни продукти под възбрана в склад на плевенското предприятие „Анона”.

"Вече сме се консултирали с европейски органи и те казват, че сме производствено предприятие. Ние не влизаме в толкова тежък спор, без да сме подготвени. Те казват, че ние сме производствено предприятие, нашето задължение е да не вкарваме в търговската мрежа продукт, който не е годен за употреба, спазили сме тези изисквания и нямаме никакви проблеми", заяви вносителят пред bTV.

Предприятието ни в Плевен е производително, а не преетикитиращо или превакуумиращо. Което ще рече, че има право по закон да слага срок на годност, след като направи необходимите лабораторни изследвания, каза още той.

Костадинов обясни и механизмите при определянето на срокове на годност на колбасите. Когато продуктите се внесат в невакуумирана опаковка, трайността им била 30-40 дни. В предприятията му преопаковали във вакуум крайчетата и така срокът им на годност ставал три-четири месеца.

Още по темата

"Невъзможно е да внасяме стока с изтекъл срок на годност. Ако в Европа една стока има изтекъл срок на годност, тя не може да бъде търгувана като хранителен продукт. А ние сме търгували винаги хранителни стоки", потвърди той.

Вносителят на "дупета" влезе и в директен спор с шефа на ДВСК д-р Любомир Кулински, който заяви, че предприятието на Костадинов не е производствено и няма право да слага срок на годност. Според Кулински при нарушението, разкрито вчера в Плевен, ставало дума за преместена партида месо, но проверката там продължавала и щяло тепърва да се установи за какво става дума.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


155
Още по темата: Георги Костадинов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
6
 
13
 
! Отговори
тетка Мара преди 13 години
Слагаме ти минуси, защото не е важно дали този или друг е виновният! Истината е, че ядем *** и отнякъде трябва да се започне акция на издирване и контрол на вносителите на евтини хранителни продукти. Аз мисля, че ГЕРБ не може да се справи с проблемите на България, но поне започна отнякъде. Само една партия и един Бат`Бойко не са достатъчни, колкото и да се стараят, до никъде няма да стигнат, ако нямат подкрепата на хората.
31
3
 
18
 
! Отговори
yann преди 13 години
Абе какъв е тоя дето увеличава срока от 30-40 дни, до 3-4 месеца? Само с един вакуум?Ти може да имаш право като призводител, ама държавата има право да забрани вноса на каквото си пожелае.Печалбар смотан! Първо плати осигуровките на служителите си, дай им пълните заплати и тогава се изказвай, плазмодий недоносен.
30
4
 
19
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Интересно е, че 20 години този господин и неговите другари чинно си плащаха подкупите, на СДС БСП НДСВ ДПС и т.н. и всичко им вървеше по мед и масло, а народа се тровеше без да знае нищо! Сега обаче бате Бойко размърда кацата с фекалии и много се размириса....
29
5
 
20
 
! Отговори
Антон преди 13 години
И тоя мошеник го гледах по БТВ сутринта. Много мазен и нагъл. Той силно си вярваше, говорейки как държавата не може да му казва, че препакетирането не е легално и не удължава срока на годност, защото той бил правил изследвания в акредитирани лаборатории и продуктите не били опасни за здравето. Вакумирането удължавало срока 10 пъти. А след 6 месеца вакумирано като го отвориш какво ще стане бе *** ? За 2 часа тая изрезка става на *** - не само външно, а и мирише. *** мръсен.
28
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой ще съди този плевенски *** бе?! В скадовете са му открити 100 тона вакуумирано месо от Европа с маркиран изтекъл срок на годност от преди години. Прави се химичен анализ на това месо, след това се прави анализ на продаван от него продукт. При съвпадение на анализа директно го затриват от търговския регистър като фирма. Нещо ще му секне приказката и мръсните пари. ***.
27
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ах бе колко сте прости, Бойко ги спира дупетата, а вас ве дупи както иска
26
1
 
16
 
! Отговори
Lindi преди 13 години
Стига глупости бе. Опитва се да си спаси репутацията, все пак за пари става въпрос. Но това, което трябва да се направи е да се съобщят всичките му фирми и търговски марки под, които се продават продуктите му.
25
4
 
12
 
! Отговори
Аз преди 13 години
И ДА СА РАЗЛИЧНИ ПАРТИДИТЕ И СРОКОВЕТЕ, И ДА НЕ СА - ТОВА Е ***. ЗАЩО НЕ СЕ ПРОДАВА В ЕВРОПА А САМО ТУК? ДА НЕ СМЕ БОКЛУДЖИЙСКО КОШЧЕ НА ЕВРОПА. ЗА ТАКИВА КАТО ТАЗИ МУТРА ОТ СНИМКАТА - ПАНДИЗ!
24
2
 
15
 
! Отговори
van Iken преди 13 години
По физиономията му личи , че е лъжливо *** ... Кой ли му вярва на тоя ... И сигурно кара Кайен ... Наглец мръсен ...
23
2
 
8
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
Прав/а си - по -добре нищо да не излиза на бял сват ,че ако се окаже че не е така - лошо.По-добре хората да си хапват , да вдигат холестерол и да хвърлят топа! Какво ни занимават с некви си баровци който плащат подкупи за да им върви бизнеса.С какво ни пречат?С това че като ти блъснат колата на улицата ти ще останеш без кола,а на техните джипове нищо няма да им има-и въпреки това като платят на куките по 20 лева виновника ще си ти ?Не...това не МИ ПРЕчИ и ще продължа да го подкрепям!
22
1
 
11
 
! Отговори
Lindi преди 13 години
Г-н Костадинов иска да каже, че след внос и препакетиране той трябва да се третира, като производител и можел да етикира, защото предприятието му е производтствено. Боже, Боже. Този много трудно ще осъди дори престъпник.
21
2
 
11
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
Да се храни народа с вносни *** , според мен трябва да се таксува като опит за диверсия .
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОБРЕЗКИТЕ ?! О БОЖЕ ДА СЕ СМЕЯ ЛИ ДА ПЛАЧА ЛИ
19
1
 
13
 
! Отговори
123 преди 13 години
еее, наглост бее, граници няма - марш в панделата мошеник мръсен
18
1
 
3
 
! Отговори
bedni sme преди 13 години
ne razbiram, obrezkite sa naj evtinata cena produkcia. suotvetno za bednite hora. taka kakto fileto - za po-zamojnite. taka ili ina4e bogat 4ovek da iade salam - nqma da vidite. no nie sme beden narod i za tova tuk vurviat tezi dupeta, stari koli etc. kato si barovec kvo te gree be :-) SALAMOIADIIIII!!!
17
0
 
13
 
! Отговори
no name преди 13 години
Този *** да го опандизят и да го хранят само с неговите салами!!! ***! Сигурно у тях не се ядат салами откакто той е прозиводител!!!!
16
2
 
9
 
! Отговори
pipi преди 13 години
случайно вкъщи попадна продукт на въпросната фирма и като се загледах какво да видя- дупета!!!казвам случайно, защото някой го донесе вкъщи, никога не бях купувала краишници, изрезки и т.н.какво мислите направих?директно в кофата за ***!
15
1
 
17
 
! Отговори
потърпевш преди 13 години
Аз си купих няколко пъти от тези на "Камарко" и се оказаха негодни за ядене.Понеже бяха от склад на едро отказаха да ми възстановят сумата.Бяха с течност която вонеше!Това са убийци. Мястото им е зад решетките.
14
2
 
7
 
! Отговори
hora преди 13 години
vie dobre li ste??? ne si kupuvajte vakuumirani salami togava. tolkova e lesno. kvo pishtite??? Kupete si edin cial salam i mu izhvurlete kraishtata i si iazhte sredata!!! ETO VI KA$ESTVO! SMESHNICI! vruzvate se na vsi4ko!
13
1
 
22
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Значи кво прави тая фирма- нещо което скоро му изтича срока на годност го внася,препакетира го и му слага нов срок защото било по-добре пакетирано.Може и да е така,наистина но аз не искам детето ми да ги яде тиа добре панетирани *** с полуистекъл срок.Кои марки прави тоя да знам да не ги купувам?