Главен прокурор да поръча убийство? Несериозно е!

Никой не е бавил делото за убийството на ямболската адвокатка
Обновена: 27 ное 2010 11:07 | 27 ное 2010 11:04,
63
Главен прокурор да поръча убийство? Несериозно е!
Георги Колев нимка: БГНЕС

Несериозно е да се твърди, че главен прокурор на България може да поръча или извърши убийство. Това заяви председателят на Върховния административен съд Георги Колев пред Дарик радио.

"Виждал съм Никола Филчев само веднъж на някакво общо събиране на прокурорите. Лично не го познавам”, заяви още новият председател на ВАС.

На въпрос има ли "Октопод в държавата", Георги Колев категорично заяви, че „определено има данни за наличие на такива структури”.

Никой не е опитвал да бави делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, изтъкна още Колев.

Той е първият съдия, който поема делото за убийството. Медиите положително отбелязаха, че именно Колев е разсекретил делото, в което се намесва и името на бившия главен прокурор на България Никола Филчев.

„Имаше редица обективни фактори за забавяне на делото. И към онзи момент делото за една от подсъдимите се гледаше задочно”, заяви той. „Това обуславяше множество отлагания, неколкократни искания за екстрадационни производства, които към онзи момент не бяха реализирани и това доведе до забавяне на делото. Близките на пострадалите, не само по това дело, искат максимално бързо да бъде приключено”, коментира още той.

Още по темата

„Беше ми поискан отвод. От поверениците на частните обвинители и гражданските ищци. Едновременно с това бяха заведени и няколко жалби до - тогава Инспектората и Висшия съдебен съвет, с обвинения, че е било забавено делото. След наличие на жалби до инспектората и ВСС нито един магистрат не може да остане безпристрастен по решаване на делото”, каза Колев в отговор защо е поискал отвод от процеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: Филчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
0
 
! Отговори
uladislau преди 13 години
Бе бая сериозно си е според мен - прокурори да поръчат убийства?Но кой то гледа сериозно на престъпността...хаха ...естествено
57
1
 
1
 
! Отговори
bilet4e.eu преди 13 години
bilet4e.euе ежедневно обновявана програма на културните събития в София, Варна, Бургас и Пловдив: постановки, изложби, изложения, класическа и съвременна музика, концерти, партита, спорт и друго
56
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Искаше ви се да го вкарате като троянски кон в специализирания съд, ама като не стана /щото там са само честни и принципни магистрати/ го набутахте във ВАС :))))
55
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Специално за теб уточнявам, че с червени гнидоци се стремя да не разговарям!
54
11
 
11
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
ДО 54 / "На тоя на лицето му е написано, че е от октопода! МААААРШ В ПАНДИЗА КУЧЕЕЕЕ!"Абе *** ЧЕРВЕНИ МИЛИЦИОНЕРСКИ ШАМАНДУРИ такиваТози дето го плюете сега и дето казва,че "Несериозно е да се твърди,че главен прокурор на България може да поръча или извърши убийство" Е ЧОВЕК НА ВАШИЯ ЧЕРВЕН ЩАМАН - РазБойкоЧЕРВЕНИТЕ МИЛИЦИОНЕРИ ГО ГЛАСИХА за съдия на "НАРОДНИЯ СЪД" дето ЩЯХТЕ да правитеТОЛКОВА СТЕ ***,ЧЕ ПОЧНАХТЕ ДА ПЛЮЕТЕ И СВОИТЕ ХОРА КАТО НЕ ГИ РАЗПОЗНАВАТЕЕГАТИ ПРОСТОЛЮДИЕТО СТЕ
53
1
 
10
 
! Отговори
777 преди 13 години
Виж те го. Когато го избираха неговите мафиоти, той се беше напил или надрусал. Ужас ! Този тип, субект или ...(не знам как да го определя) ще решава съдбата ви за години напред.
52
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Решили да съдят ЛЪВА а той казал: Така не става тука пише закон{ЗА КОН}а не за ЛЪВ
51
1
 
3
 
! Отговори
777 преди 13 години
Абсолютно вярно.
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На тоя на лицето му е написано, че е от октопода! МААААРШ В ПАНДИЗА КУЧЕЕЕЕ!
49
0
 
16
 
! Отговори
мравка преди 13 години
На тоя шаман трябва да м вярваме,неговото мнение не одлежи на коментар.Бих го попитал плахо с цената на какво е назначен на този висок пост?
48
0
 
15
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,- Анархията и беззаконията ще продължават и при новия висш "съдия"...Чуйте го какво казва, още не влязъл в кабинета си...:..."Несериозно е да се твърди, че главен прокурор на България може да поръча или извърши убийство. Това заяви председателят на Върховния административен съд Георги Колев пред Дарик радио. Това ще рече че...:- И преди и сега и занапред има хора над закона по презумция, само защото са платили да заемат висок държавен пост...Нали законите бяха за всички...
47
1
 
17
 
! Отговори
ЖОРО преди 13 години
да си бил агент на ДС и след това гл.прокурор на една държава - е несириозно, да си президент , да си собственик на вестници и телевизии , да си крупен бизнесмен - или да има партия на ДС - като ДПС - наистина е н НЕСИРИОЗНО.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
az klavdai :)
45
2
 
4
 
! Отговори
Уотсън преди 13 години
Плаши ме, че напоследък се зачита хамериканското правило на "ПО ПОДОЗРЕНИЕ", което е в абсолщтен дисонанс с хиляролетното римско право!Всеки е невинен до доказване на противното!А за "доказателствата"....Ако са като за оръжията на Ирак за масово поразяване...Ексик му и правосъдието!
44
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не ви ли поласка признанието на Бойко Борисов, аплодирайки Хъшове и обещавайки зад кулисите 10 млн. лв. повече за културата?- Това беше обикновен популистки ход. Какви пари, това са празни думи, хвърлени на вятъра - нито ги отпусна, нито ще ги отпусне. Чудя се не му ли привикна вече народът, не разбра ли, че тук става дума за оперетен артист, който обича да се показва по телевизиите, да говори сърдито, но нищо не върши.
43
1
 
19
 
! Отговори
MO преди 13 години
Никой не бил бавил делото... !? Колко годинки минаха изобщо от самото убийство ...!? Несериозно било главен прокурор да поръча.... !? Ами да те всичките в съдебната система са свръх раса дори не са хора !? Разбира се жълтата книжка му е залепена на челото, но нали е от нашите. А за новия шеф на ВСС - още един наглец, който катилите които ни управляват издигнаха на водеща позиция. Да ни е честито !
42
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз познавам Филчев бегло и от малкото което видях разбрах че не е наред с главата. Абсолютно съм убеден че е възможно да е поръчал убийство. той е болен мозък!
41
2
 
8
 
! Отговори
Уотсън преди 13 години
Срещу добро финансово тапициране, социолозите ще изкарат и Юда безсребърник!
40
2
 
0
 
! Отговори
Уотсън преди 13 години
Поканихте ме, направих го.Лошото е, че няма и читава програма за почистване от словесни вируси.Очаквах го, но любопитството надделя.Е, всяко удоволствие се заплаща!Извинете, но тенденциозността се вижда и през оловна обшивка.Все пак уважавам правото всеки да има свое мнение. Вие с Вашето, аз...
39
4
 
6
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Защо т. нар. социолози не направят проучване и да видят на кого вярваме повече - на казаното от Р. Петков и Л. Корнезов или на Цветанов и Танов ?Ако се окаже, че няколко милиона гласоподаватели вярват на Цветанов и Танов, означава ли това, че Л. Корнезов ще поиска и за тях по 6 г. лишаване от свобода ?Боже, пази БГ !