"Берета трейдинг" се оказа и спонсор на МВР

Фирмата дарила гориво на РПУ-то в Елин Пелин
23 юни 2012 09:23,
48
"Берета трейдинг" се оказа и спонсор на МВР
Военните складове край Петолъчката гръмнаха на 5 юни. Снимка: архив Булфото

Фирмата собственик на военните складове край Петолъчката, които гръмнаха на 5 юни - "Берета трейдинг", е спонсор на МВР.

Това показва справка в списъка с дарители на вътрешното министерство, съобщава вестник "Сега".

Още по темата
Данните сочат, че компанията е дарила гориво и смазочни материали на полицейското управление в Елин Пелин. Общата стойност на подаръците е 1839 лв.

Договорът фигурира под номер 87 и е сключен на 22 юли 2010 г. Първият публичен списък с донорите на МВР обхваща периода от 1 януари 2005 г. до 31 декември 2010 г.

По закон именно МВР контролира дейностите по утилизация чрез служба КОС. Малко след взривовете шефът на КОС Божидар Василев заяви, че не са открити нарушения в "Берета трейдинг".

Впоследствие обаче военният министър Аню Ангелов заподозря, че фирмата се е опитвала да реже ракети, чието унищожаване трябва да става само чрез взрив.

Според Ангелов те са пробвали да извлекат взривното вещество, което МО не търси като остатъчен отпадък. Тази теза бе повторена преди дни и от вътрешния министър Цветан Цветанов.

Той дори заподозря, че фирмата е продавала и части от самите ракети. Макар прокуратурата да не се е произнесла, с изказванията си двамата силови министри наложиха основната версия, че компанията се е опитвала да реже ракети, без да има право на това, и така се е стигнало до взрива, при който загинаха трима души.

От "Берета трейдинг" пък твърдят, че експлозията е заради нарушение на работник, който се опитал да унищожи снаряд, изпратен погрешка в склада от военните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
hmm преди 11 години
изпратен погрешка в склада от военните.
34
1
 
7
 
! Отговори
До математика и Пешо преди 11 години
Ако са само 6 апартамента на Цвъки вие се радвайте и мълчете ,че това са само една част от възможностите от които може да се възползва ,щото вече за тези 3 години като министър апартаментите може и да са се увеличили на 66 . Нали знаете ,че нашите депутати и министри бедни влизат и за 4 години милионери излизат !!!!
33
2
 
1
 
! Отговори
ти да видиш преди 11 години
"експлозията е заради нарушение на работник, който се опитал да унищожи снаряд, изпратен погрешка в склада от военните"
32
1
 
1
 
! Отговори
нали! преди 11 години
А после ,....ИМАЛО ---КОРУПЦИЯ!?
31
1
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 11 години
Не виждате ли, шефът на "Берета" е мутра от всякъде!? Мутра на мутра....Боже как ще се ишзбавим от тези ***?
30
1
 
5
 
! Отговори
w преди 11 години
@40, донякъде съм съгласен с Вас, но донякъде - не.Съгласен съм, че в РПУ-тата е пълна мизерия. Наскоро пооправиха приемните и първите етажи. Само толкова. Абсолютно същото е с бензина, колите, униформите и т.н. Е, някои служби правят изключение, но не и масовите полицейски структури.Не съм съгласен обаче като цяло с коментара Ви, че има ***, които са назначили куха администрация. Не, и тази администрация, огромна и в МВР, Е ВИНОВНА! Тоя който яде баницата не луд, но го прави съзнател
29
10
 
1
 
! Отговори
защо преди 11 години
от коментарите на червените драскачи извира такава отчайваща простащина и безсилие.Др.Кутев да вземе да сложи малко ред в тази работа, че е много отблъскващо за бабката БКП. И това което е останало ,отвръщавате......
28
3
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
"Били са спонсор на МВР??? А г-жата която е отишла на почивка на о-в БАЛИ я уволниха.Ами сега уволнете и цялото МВР и ония с АПАРТАМЕНТИТЕ"Колко си проЗЗ... само ако можеше да разбереш... Какво общо има между обикновените служители на МВР, които гледат как да си свършат работата с по 4 л. бензин лимит на денонощие от една страна и ***, които са назначили многохилядна НЕНУЖНА ПАРАЗИТНА АДМИНИСТРАЦИЯ в София, та в обикновените РПУ няма пари за елементарни нужди, като хартия и тонер ???
27
3
 
8
 
! Отговори
w преди 11 години
"Берета трейдинг" не фигурира ли и в оня списък, дето има номера на служебни автомобили, които КАТ не спира. Имаше там един полицай, дето го изнесе преди време, после беше уволнен и т.н.
26
3
 
3
 
! Отговори
PAVE преди 11 години
BOIKORAZBA LI S KAKVI HORA SI SE OBVURZAL.VSI4KI SA KLIANTELISTI.
25
2
 
13
 
! Отговори
ГуньоПростия(борец) преди 11 години
От малак съм спонсор на МВР,архонт,ктитор,доктор хонорист кауза(оти плащам яки хонорари),член съм на политическа партия Герб абе въобще мъж мечта!
24
2
 
21
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Стартира нова кампания "Да помогнем на Цветанов да си купи седмия апартамент"
23
2
 
17
 
! Отговори
математика преди 11 години
Цвъки си продал един апартамеееент ,и от 6 ап.,му останали -----7 ...?Колко апартамента има Цв.Цв. ...?
22
2
 
12
 
! Отговори
САМО ПИТАМ? преди 11 години
Кои и какви ---спонсорират ---МВР....?----САМО ЕДНИ---ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ,НЕ СЕ ЛИ ЗНАЕ И ВИЖДА?Затова,... Вальо Танов не може да намери ,...поне един за служител в митниците ---да е честен !
21
2
 
13
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Да живее вечната дружба между полицията и мутрите!
20
2
 
15
 
! Отговори
до там се стига? преди 11 години
Какви спонсорства в ----ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ,....?ТОВА Е РАВНО НА ---КОРУПЦИЯ !
19
2
 
17
 
! Отговори
123 преди 11 години
Били са спонсор на МВР??? А г-жата която е отишла на почивка на о-в БАЛИ я уволниха.Ами сега уволнете и цялото МВР и ония с АПАРТАМЕНТИТЕ
18
2
 
6
 
! Отговори
До БАЧКАТОР преди 11 години
Нещо си се объркал . Ако до всяко едно малоумно същество , застане още едно .....
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно ,а кой им е дал ракетите? Кой е бил длъжен да контролира какво става с веществата и частите ?
16
2
 
25
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
22,Цветанов има най-висок рейтинг...? Яотвори страница крими и виж как всеки ден стават телефонни измами и не прави нищо за да залови мошениците. Само кръглите *** се радват на Цветанов.