18 мераклии за Висшия съдебен съвет

Магистратите дискутират пътя към професионалния връх
Обновена: 15 сеп 2012 20:59 | 15 сеп 2012 20:39,
10
18 мераклии за Висшия съдебен съвет
Снимка: Reuters

18 магистрати са в битка за общо шестте места във Висшия съдебен съвет.

Каролина Михайлова оттегли кандидатурата си като член от съдийската квота по време на прослушването.

Основните теми, които магистратите засегнаха в изложенията си, бяха за правилата за кариерното израстване на съдиите, независимостта на съдебната власт, издигането на авторитета й и работата на ВСС с медиите и неправителствените организации, информира БТА.
 
Съдията от Софийския апелативен съд Калин Калпакчиев обеща пред делегатите, че ще отстоява мнението на всеки един съдия и ще настоява ВСС да излиза с позиция при всяка атака от други институции срещу съдиите или съдебната система.

В концепцията си той повдигна въпросите за изработване на норма за натовареност на съдиите, изграждане на нов подход при атестирането и заяви, че ако бъде избран, ще дава редовни отчети за свършеното от него.

Въпреки позицията си, че като цяло проблеми с независимостта на съдебната власт няма, съдията от Апелативния съд в Пловдив Галя Георгиева заяви, че би застанала на страната на всеки неин колега, в чиято работа има неправомерна намеса.

Тя посочи, че ВСС е длъжен да реагира, ако бъде сезиран за подобни случаи.

Колегата им от Окръжния съд в Бургас Денчо Стоянов се обяви за издигане на авторитета на съдебната власт и за подобряване на диалога с останалите власти.

Съдията от Върховния административен съд Бисерка Коцева заяви, че ще работи за увеличение на възнагражденията на магистратите.

Магистратът от Софийския градски съд Величка Цанова заяви, че ще работи за това да се върне доверието в съдебната система.

Тя добави, че е съдия близо 20 г. и е наясно както с  положителните, така и с отрицателните неща в съдебната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Човек като им слуша изказванията и ако не им е запознат с метода на работа на тези съдии ще вземе да им повярва. Доста се изписа тези дни по медиите за почти всички кандидати. За повечето истината беше извадена.
7
0
 
15
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Основната...задача на съдиите в България е,да отдадат всекиму...заслуженото;на богатите,според богатството им и на...бедните,според бедноста им.
6
0
 
11
 
! Отговори
84332 преди 11 години
в тия смешни органи важото е ПАРИТЕ ДА СА В БРОЙ или в имотни парчета! дрогата си я купуват яко -справка децата им са половината наркомани.....българската смрадлива действителност на скорозабогатели с купени дипломи дошли да се правят на големци
5
0
 
9
 
! Отговори
гешо преди 11 години
Дано найсетне върховенството на закона да пребори върховенството на парите.Дано.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ААБЕ,КЪДЕ СЕ БУТАТ ОСТАНАЛИТЕ !?...Г%ОЦЕ ЧОВЕКА КАЗА ШЕСТТЕ,ОСТАНАЛИТЕ СА ЗА КАМУФЛАШ...
3
2
 
10
 
! Отговори
Берлин преди 11 години
И аз съм мераклия - ставаме 19!
2
2
 
11
 
! Отговори
БПФ преди 11 години
Кариерно развитие? Да попитат как става настоящият главен прокурор, достигнел върхът на кариерното си развитие с ан*са напред !!!Кога ще потърсим сметка на представляващите съдебната институция за това, че рецидивисти, извършители на десетки углавни престъпления са на свобода, за да вършат нови?
1
1
 
23
 
! Отговори
Иван преди 11 години
..то за там мераклии да искаш само...