Нови българи за 200 бона

Поправка в закон позволява купуването на гражданството, пишат "Труд" и "Новинар"
13 окт 2012 09:00, Бойчо Попов
291
 Нови българи за 200 бона
Срещу дарение от 200 бона ще се взима гражданство. Снимка: Dnes.bg

Срещу дарение от поне 200 000 лева чужденците ще имат право да получат българско гражданство по бързата процедура. Поправка в Закона за насърчаване на инвестициите, която позволява това, беше приета на първо четене от народните представители с почти пълно единодушие.

Чуждите граждани, развиващи дейност у нас, ще могат да кандидатстват по-лесно за български паспорт само ако инвестират поне 4 млн. лева в рамките на 2 години, пише в своя брой „Труд“.

По този начин азиатски, руски и африкански бизнесмени, които ще налеят пари в проекти на родна почва ще се превърнат експресно в наши сънародници. Проектът мина в залата само за пет минути, тъй като нямаше никакъв дебат, като 103 от народните представители бяха "за", само трима "против", а 10 се въздържаха.

При кандидатстване за българско гражданство ще има по-лесни условия и за чужденци, дарили над 200 хиляди. лева в Националния иновационен фонд.

Аргументът за променените условия е да бъдат стимулирани инвестициите, като целта е да се достигнат нивата отпреди икономическата криза, тоест от 2008-а година.

Какви конкретно трябва да бъдат намеренията за бизнес на кандидатите за българско гражданство, ще се определя в отделна наредба на финансовото и икономическото министерства. Облекчена процедура за българско гражданство ще получават и инвеститори, които разкрият над 100 работни места.

"В момента инвеститорите извън Европейския съюз срещат трудности при получаването на статут за постоянно пребиваващ", пише в мотивите на вносителя на законопроекта. По-леки процедури за гражданство има и в други държави от общността.

Предвиждат се и някои облекчения в процедурата, през която минава всеки желаещ да получи български паспорт. Така например се премахва задължителния изпит по български език.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


291
Още по темата: българско гражданство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мафия
130
0
 
0
 
! Отговори
До 199 преди 11 години
Смяната ли ти свърши или се изчерпаха глупостите ти и няма какво да драскаш повече?
129
2
 
3
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Ястребе, ти страдаш от комплекси засенчващи дори нашите, сега разбрах целта на всичките ти недоразумения в нашите форуми.
128
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бат Бойко след рисуването се е захванал с пеене. Сега разучава "Детство мое"Онази песничка:Всеки ден по една ПРОСТОТИЯ - да е от мен! И така нататък ...
127
1
 
8
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
до 195Цял живот няма да можем да си изкупим греховете към Левски, но малката утеха е, че в днешно време, освен национален герой, той е пример за отстояване на национални интереси. Отново остава въпроса защо сме си давали живота за свободата?
126
0
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
бах си мамата..в тази държавичка всичко се продава за пари..От къде се извъди това племе от депутатското съсловие с такива разсъждения и убеденост че е правилно така? и толкова простотии се измислиха и се ограбват пари от населението и парите пак не достигат..държавата продадоха тия *** за 23 години..и пак няма пари.или не могат да си правят сметката,или много крадат..нямам друго обяснение..вечното оправдание..ПАРИ НЯМА
125
0
 
6
 
! Отговори
До 185 преди 11 години
Още не съм чул и видял христиани да бягат към мюсулмански държави - обратното е всекидневие.
124
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До *Ястреб*-MOJETE DA SADITE TYITYUN, NO NE I DA IGRAETE FUTBOL
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До *Ястреб*--NQMA DA SE KLASIRATE ZA MONDIAL 2014
122
1
 
5
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
до 185Очаквам логично обяснение защо под управлението на "***" всяка нация не е изоставила надеждата да се освободи от тях. След като толкова много са "давали" на поробените народи, защо те са искали Освобождението си и не са се отказал? Слушам те.
121
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До *Ястреб*.-- DA TE VZEMA ZAPAS I DA TE PRATQT V SIRIQ ,TA DA SI PAZISH BASHTINIQTA
120
0
 
4
 
! Отговори
До 177 преди 11 години
Защо братята ви талибани напиран на нашата граница,а не идат в споменатите от тебе "велики" мюсулмански държави или не стоят в прехвалената ви турция?
119
0
 
7
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
до 177Дръпнахме надолу, защото се освободихме прекалено късно от османците, когато се разделяха порциите ние още бяхме под тяхно владичество, но ти нас не ни мисли. Мисли за положението в Сирия, това е актуалната за вас ситуация.
118
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
HOLANDIQ- 9 TO4KI; RUMANIQ- 9 -TO4KI; UNGARIQ-6 TO4KI; T-U-R-C-I-Q : 3 TO4KI -QSTREBE, VIE NQMA DA SE KLASIRATE ZA SVETOVNOTO PO FUTBOL, BE !!!
117
0
 
8
 
! Отговори
Мукавей преди 11 години
Коментирайки поправката на закона високопоставен служител каза:За пари и дупе даваме...
116
0
 
6
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
до Ястреб 164Ами просто е- испанците се освобождават от арабите (Реконкиста) и дръпват нагоре...
115
1
 
4
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 11 години
Поредната идиотщина ! дали кой велик ум измисли тая глупост , това си е истинска форма на корупция с богословията на държавата . Вместо да насърчават българите да си стоят в родината държавата ще продава българско гражданство , това може да го има само в Африка , но вече и в Европа .
114
0
 
2
 
! Отговори
до 157 преди 11 години
За теб са факти,защото си прочел нещо и си го приел за истина,но дали е било така?Удобно е да има герои и геройства пред това да се каже истината нали?Някак трябва да ги има нали?Иначе народа ще се раздели на още повече парчета и ще бъде поробен не само финансово.
113
0
 
3
 
! Отговори
******* преди 11 години
В Европа крещят да спре България да разширява незаконно границите си.т.е.за раздаването на паспортите.всички македонци,турци,талибани и филанкиший с бг паспорти са из европа.
112
0
 
2
 
! Отговори
африканец преди 11 години
Много са ми 200 бона... Промоция кога ще има?!