Дончев в Twitter: Не съм горд, че съм тук

Размислите на двама министри в социалните мрежи
21 фев 2013 14:48, Бойчо Попов
10
Дончев в Twitter: Не съм горд, че съм тук
Снимка: Investor.bg

Днешното парламентарно заседание, на което се дискутираше оставката на Министерския съвет, се оказа донякъде скучно за част от членовете на кабинета. Министърът по управлението на европейските средства Томислав Дончев например редовно споделяше мнения чрез акаунта си в Twitter.

„I am not proud to be here“ (Не съм горд, че съм тук), заяви по средата на дискусиите министър Дончев, след като по-рано сподели загадъчното и лаконично: „Минерална вода и сълзи“.

В разгара на дебатите министърът сподели още „След 1 час дебати в парламента все по- малко разбирам за какво се говори. Тук е пълно с хора, които живеят в други светове“.  А късно в сряда министърът в оставка заяви: „Благодаря за хубавите думи на всички. Човек е министър за кратко, повече време трябва да бъде гражданин, а нормален човек – винаги“.

И външният министър Николай Младенов репликираше и коментираше активно изказвания на депутатите в платформата за споделяне Twitter.

"Дебатът започна. Костов видимо няма идеи. Пак говори за ланския сняг. Морализаторства. Курумбашев се прави на интересен", написа Младенов в първия си туит за деня.

"Защо всички ги е страх от избори? Да си подготвят популистките, левичарски платформи в стил "трябва да..." и да излязат на избори", продължи той. „Хайде, Волен си дойде на думата: да няма избори, преди малко национализация, "дайте да дадем"... То за Станишев не остана какво да каже“ и „Супермаркетите да махнем иска Сидеров. Предлагам да се откажем и от автомобилите, какво им е лошо на каручките с магаренца“.

Най-много време външният министър отдели, за да коментира изказванията на депутатите от БСП. „Янаки Стоилов дава идеологическа рамка на популизма на Атака. Все пак му пожелавам успех в битката с червивата олигархия на БСП и „Манолова ще бие ли хората, че предупреждава протестите да не ходят на Позитано. Станишев каза, че ако ГЕРБ не си отиде мирно, има друг начин...“ написа той, след което заключи: „Станишев поиска силна държава в икономиката. Дойдохме си на думата. Слаба реч. Безсъдържателна. Няма нужда от коментар“.

В последния си засега туит за деня министърът в оставка написа: „Неизбежният момент на демокрацията настъпи - парламентът прие оставката на правителството. България е демократична страна! Горд съм!“.

Още новини за света на технологиите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Ицо мамата преди 11 години
Е*АТИ МАЛОУМНИКЪТ !!!
9
0
 
1
 
! Отговори
До някой преди 11 години
Абсолютно съгласен!!!А тези ,който ти напраскаха минусите сигурно са си чатили с тях по време на работа!!!
8
1
 
0
 
! Отговори
dimitar преди 11 години
kakvo sledva ot tazi statiya-BSP e filial na DPS.nikakvo glasuvane za BSP.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудя се , толкова ли е трудно , когато паднеш, а дори и когато си още на власт да кажеш "Извинявам се" или "Съжалявам" ? При състоянието в което партиите оставят Народа в края на своето "царуване " неможе да продължаваш с дебилско поведение да твърдиш "другите са виновни " или "ама ние направихме еди какво си ". Щом народа е по- гладен, по- отчаян и по безпереспективен- ами нищо не сте направили, или поне нищо добро ! Един нямаше съвест да поиска прошка от този народ ! Това е показателно за нас!
6
3
 
2
 
! Отговори
322 преди 11 години
СДС ще смени въздуха, като спечели тези избори, гаранция, всеки крал и прал в затвораНа първо място: Костов, след това Ковачев, Румен Овчаров, Меглена Кунева и Трайчо Трайков, килийте им са готови, на Костов с теменужки
5
8
 
8
 
! Отговори
протестиращ преди 11 години
Естествено, по-сладко е да си седиш в две министерски кресла и да си лапкаш!!! Самазабравили се търтеи!
4
9
 
16
 
! Отговори
някой преди 11 години
Добре, кажете ми сега това нормално поведение на отговорни политици ли е? Докато се дебатира оставката на собственото им правителство, двамата си джиткат из интернет и пишат глупости.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
youtube/watch?v=H9pTDIYegvE
2
1
 
25
 
! Отговори
патил преди 11 години
Аз съм за Волен!!! Обеща да затвори моловете!!! Аз съм за ,че от жена ми пари и за една бира трудно скатавам , и ако отвори ТКЗС ще я изпратя моята там да работи ,а не да харчи пари за западни парцали по моловете!!!!
1
8
 
19
 
! Отговори
Дръндер преди 11 години
*** Ники чадо, недей така те именно с каручки магаренца и прасенца дойдоха да те подкрепят! А ти с лошо?