ДАНС рови по сигнала за атентат срещу Борисов

Ще проверяват има ли такава информация и дали е класифицирана
Обновена: 26 фев 2013 17:29 | 26 фев 2013 16:13,
79
ДАНС рови по сигнала за атентат срещу Борисов
В деня на гласуването на оставката Снимка: БТА

Прокуратурата е възложила на ДАНС проверка на сигнала, че е бил подготвян атентат срещу Бойко Борисов с поръчител Ахмед Доган. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

"Днес Софийска градска прокуратура (СГП) е възложила на Държавна Агенция "Национална сигурност" (ДАНС) извършване на предварителна проверка с оглед данни за евентуално извършено престъпление по чл. 359 НК, с цел установяване налице ли е информация за подготвяно убийство на Бойко Борисов с поръчител - Ахмед Доган", се казва в съобщението на Прокуратурата.

Сигналът, по повод на който е възложена проверката от Софийска градска прокуратура, е бил депозиран от лидера на ДПС Лютви Местан до президента.

Сигналът е свързан с изявлението на премиера в оставка Бойко Борисов от 21 февруари т.г., че му е подготвян атентат с поръчител Ахмед Доган. Борисов се позова на  получена информация от Национална разузнавателна служба (НРС).  След това Борисов уточни, че научил за тези данни 15 дни по-рано. 

Ако такава информация съществува, трябва също да се провери дали тя е класифицирана и ако е такава - дали става въпрос за изнасяне на класифицирана информация, се посочва още в съобщението.

Още по темата
По-рано днес председателят на ДПС Лютви Местан заяви, че ще настоява да разбере дали информацията е класифицирана и ако тя не е, ще изисква да се предостави на всички медии. Ако обаче информацията е класифицирана, ще попита главния прокурор защо тази информация е разпространена и ще очаква отговор.

"ДПС няма да позволи публичното оповестяване от страна на премиера Бойко Борисов, че разполага с информация за подготвян атентат срещу него от почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, да виси в публичното пространство и да дава тон на предсрочните парламентарни избори", категоричен беше още Местан. 

Копие от сигнала е било изпратено до главния прокурор на Република България Сотир Цацаров от президента Росен Плевнелиев. Главният прокурор незабавно е изпратил сигнала на СГП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: сигналатентат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Социолог преди 11 години
Кой Ви каза, че БСП иска да управлява? Сега (след поразиите на ГЕРБ) никой не иска да управлява. А в БСП има хитри апаратчици и знаят, че ако сега управляват, никога повече няма да им се случи. Навремето Т.Ж. казваше: да се снишим и да ичакаме да премине бурята. Верният ученик на Т.Ж. (Б.Б.) затова си подаде оставката, след като предния ден заяви, че няма да я подава. Щом Б.Б. направи това, мислите ли, че БСП искат да управляват при тази ситуация? Само Брат Пит Български иска. И Цв.Цв.!
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
О, Муспи, или там какъвто си. Ти пък много знаеш български. Преброй си правописните грешки, ако можеш.
64
0
 
1
 
! Отговори
Баба Стояна преди 11 години
След като Доган сам е поръчал покушението си, защо възхвалявате наетия актьор? Доган си има друга работа - да си гледа кефа и едва ли се занимава с милиционери и бивши членове на БКП. По-важни са му паричките. И аз имам обосновано предположение, че ББ излъга, подведен от най-голимия предател Цв. Цв.
63
0
 
2
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 11 години
Нека до разследват случая,ако има нещо вярно в твърденията на ББ то ще бъде края на ДПС, ако не ще бъде края на ГЕРБ.И в двата случая българите печелят,но да разровят и останалите случаи за да се стигне до прозрачност и до ясното кой кой е в българската политическа система!
62
0
 
1
 
! Отговори
муспи преди 11 години
64, ти наистина не знаеш български - това не са само правописни грешки. всичко каквото казваш е помпан въздух - Бог няма нужда от метеорит за да унищожи света, може само да каже цък, и край. България ще я има до последния ден, тя е в плана на Бога. А това за турция е много хубаво, но пак ти казвам - има и по лесви начини.
61
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Учени и изследователи на космоса от БАН одкриха нов метаор на космоса. Метаора е забелязан за първи от българските учени. Според учените,метаора се движи по посока на земята и вероятноста да оцели земяата е неизбежна.Очаква се удара по земята да се случи през 2048г в йугозападна Турция. Метаора е на обем 180000 кв.м. и вероятноста да засегне на площ около 200 4500 кв.км. Според българските учени България няма да сазегне от ужаса,понеже в 2048г България няма да я има!
60
3
 
5
 
! Отговори
жени преди 11 години
Хора, по информация на абсолютно сигурен източник, главна фигура от БСП преди няколко месеца се е изказвал в много тесен кръг, че БСП се канят да управляват - и това още преди да имаше и следа от протести. Толкова са били сигурни още тогава... И ето резултата.А това дето се случи на Бойко е отмъщение от руснаците заради Белене. Интересното тепърва предстои. Едно е сигурно: Че никога, никога повече не бива да допускаме БСП до управление!!!! Никога
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kade e Boko, kade e Boko? Mnogo e sku4no kato go niama tozi 4ovek da reje lenti! Imame 4uvstvoro, 4e darjavata e v zastoi I po4vame da izostavame ot Germaniq!
58
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А защо не рови в СРС-то за Мишо Бирата ???Не е ли време да го закопчеят ББ ?
57
1
 
6
 
! Отговори
РАД преди 11 години
До д-р ХаусовВключвам се относно кой не гледал сериозно на България.Господинчо, не знам откъде си вадите изводите,но като гледам с кого се срещаше Борисов и кой го подкрепя от ЕС и САщ и с кого се срещаше Станишев, може всеки да си направи изводите...И само да добавя. В момента водещите медии в Европа, както и водещи политици в Европа много внимателно следят какво се случва тук.Още един жокер,който да покаже кога на България се гледаше несериозно и кога сериозно-еврофондовете...
56
0
 
3
 
! Отговори
ЧЕТЕТЕ преди 11 години
Хора, предлагам първо да се потърси отговорност и да се опандизят по бързата процедура всички минали и настоящи политици, уличени в корупция, злоупотреба с народни пари - за престъпления срещу държавата и народа. Бас ви хващам, че затворите няма да ни стигнат - ще търсим съдействие от анадолските зандани :) Да видим тогава кой ще остане читав - че това е публична тайна кой какво е правил. А вие тук - седнали едни срещу друг да спорят кой бил по-крив от другия..Не бъдете овце, а лъвове! Срамота..
55
9
 
13
 
! Отговори
111 преди 11 години
Време разделно е.Ако ГЕРБ изобщо е зло,то е най-малкото.БСП/ДПС е ад за българите.Хора мислете...
54
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БЪЛГАРСКИ СЪД СЕ ЗАСТЪПВА ЗА ЕДНА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННА ПАРТИЯ ОТ БАНДИТИ. Между другото объркахме протестите ,защото за всичките ни беди е виновен точно мръсният и корумпиран съд.Които дава безнаказаностт на всичките престъпници във България и точно те са подстрекатели да ни крадят ,защото знаят ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ГИ ОСЪДЯТ
53
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе , чудя се защо никой от протестиращите , вече десет дена , не поискаха да има закони за бившите Агенти на ДС. Лустрация. Именно това е причината България да остане най-бедната държава в Европа.
52
3
 
6
 
! Отговори
1111111 преди 11 години
Гатанка: При царя беше пъдар и после стана господар-кой е?
51
1
 
5
 
! Отговори
до52 преди 11 години
Да ,а заради такива съдиики и прокурорки като тебе ни прогледнаха сериозно.Особенно от Брюксел , нещо много се разстропахте забрави ли как пускахте престъпници със искове за задържане и екстрадация във чужбина . Ама вие как със тоя международен авторитет и тази световно известна сериозност и неподкупност ,боже аз че сте корумпирани ли казах. Ау грешка сега чакам СГС да пусне заповед и да ме задържите ама за оная ми работа особенно ако си някоя руса снаха на партиен борец
50
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДАНС да разследват ББ и как банката на жена му обслужва всички плащания към администрациите и съдилищата.
49
8
 
6
 
! Отговори
Д-р Хаусов преди 11 години
До 45Очевидно е, че като си руса си и проста. Проблемът не е в това дали е класифицирана информацията, а в съдържанието й. Класифицирането се извършва заради източника, за който самата Мутра заяви, че е от т.н.партньорска служба. Мутрата трябва да отговаря за две престъпления: за набеждаване в престъпление на Доган и за огласяване на данни, получени по оперативен път, които в последствие са засекретени. Отделен е въпроса, че точно заради *** като Мутрата,никой не гледа на България сериозно.
48
1
 
6
 
! Отговори
hanko преди 11 години
Lapa4ite ot DANS trqbva da se izrinat 4as po skoro
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
49, не, не значи това.