Борисов удря рамо на Близнашки за подписката за референдум

ГЕРБ гарантира 500 хил. подписа в подкрепа на инициативния комитет
Обновена: 6 фев 2014 21:05 | 6 фев 2014 12:07,
43
Борисов удря рамо на Близнашки за подписката за референдум
Георги Близнашки. Снимка, архив: Булфото

ГЕРБ ще помага на инициативния комитет, начело с Георги Близнашки, да събере подписи за референдум в подкрепа на инициативата на президента Росен Плевнелиев.

Държавният глава поиска национално допитване за изборното законодателство едновременно с евровота, като постави  три основни въпроса – за или против електронното гласуване, за и против мажоритарния вот и за и против задължителното гласуване.

Още по темата
Вчера се е събрал инициативният комитет. Неговата цел е да успее да събере необходимите 500 000 подписа и по този начин да инициира референдум с евроизборите. Близнашки обясни, че кампанията стартира заради нежеланието на мнозинството да подкрепи инициативата на президента.

"Ние ще направим всичко възможно тези подписи да бъдат събрани в най-кратки срокове, за да можем да постигнем този ефект за референдум в деня на евроизборите. Основните политически партии трябва да проявят здрав разум и да откликнат на желанието на българските граждани", заяви Близнашки.

По негови думи управляващите легално могат да забавят провеждането на референдума, но се надява да не го направят.

Предстои инициативният комитет да се срещне и с други партии – Реформаторския блок, ще има и консултации със Зелените, които имат известни резерви за начина на формулиране на въпросите.

От инициативния комитет са отворени за консултации, но подкрепят въпросите да бъдат зададени така, както ги е формулирал държавният глава.

"Аз съм поел няколко ангажимента към тях да подпомогнем техния щаб. Това обаче ще стане само след среща с другите партии и ако те пожелаят. Партията ще направи всичко възможно да събере поне 500 000 гласа.“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Утре Борисов събира в Казанлък всички кметове и областни управители на ГЕРБ, за да започне инициативата за събиране на подписи. "Всяко нещо има своето време. Сега е видно, че това време е дошло“, заяви Борисов на въпрос защо иска промяна на изборните правила точно сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
1
 
! Отговори
СЪВРЕМЕННИК преди 10 години
До Анонимен: ДОПЪЛВАМ ТИ КОМЕНТАРА -ПЪЛНО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ЖЕЛЮ , ФИЛИП И ИВАН , ЗА ЛИКВИДАЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ /ПО ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ / ,СЛЕД 1989 Г. ДА НЕ СЕ ПРАВЯТ ,ЧЕ ТЯХНОТО ЛЕТОБРОЕНЕ ЗАПОЧВА ОТ 1997 Г. ЕДИН ФАКТ САМО - ЛИКВИДАЦИОННИТЕ УКАЗИ НА ЖЕЛЮ СА ПОДПИСАНИ ПРЕЗ 1992 Г. И НЕЗАБАВНО ИЗПЪЛНЕНИ ОТ ДРУГИТЕ ДВАМА ! ФАКТ НЕУСПОРИМ И НЯМА МЯСТО ЗА ПРИКАЗНИ ДЕМОКРАЦИИ И АЛА БАЛА !
35
3
 
0
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 10 години
БИВШИ КОМУНИСТИ ,ЛИКВИДАТОРИ-СЕДЕСАРИ И БЕЗХАБЕРНИ ГЕРБЕРИ ,ТЪРСЯТ РЕВАНШ И ПЛЮЯТ С МАЗНИ ХРАЧКИ БСП ,САМО И САМО ДА СИ ВЪЗВЪРНАТ КАЦАТА С МЕДА ,КОЯТО ИЗШУШКАХА ДО ДЪНО ,ДОКАТО УПРАВЛЯВАХА ! ЕЙ ТОВА СЕ КАЗВА РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК ! НО , ТОЙ ПО СКОРО Е РЕВАНШИСТКИ И ЦЕЛИ ОТНОВО АНАРХИЯ В БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО ! НЕ ИМ ХАРЕСВА МЕРКИТЕ НА ЕДНО ОТ НАЙ ДОБРИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА ОТ 1989 Г . НАСАМ- ТОВА НА ОРЕШАРСКИ ! ЗАТОВА ГО ПЛЮЯТ ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ МУ ДЕН -ОЩЕ ДАЖЕ НЕ БЕШЕ СЪСТАВЕНО !
34
4
 
1
 
! Отговори
бай БУДАЛ преди 10 години
на... БЛИЗАШКИ....??? МУТРАТА ... може да му удари един п...ИДАЛСКИ .... който се е допрял да БОКО..... изгаря политически, къде е сега ЯРЕШКИ????????
33
1
 
2
 
! Отговори
Образован преди 10 години
Само 100% мажоритарен вот може да ни вдъхне някаква надежда за по-нормално бъдеще. Пропорционалните кандидати трябва да си купят местата в партийните листи, което по дефиниция ги прави корумпирани. Пропорционалните избраници нямат никакъв интерес да следват интереса на избирателите, а само този на своите партийни лидери.
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И аз ще удааря едно рамо , само да знам къде ще подписката , и за *** да кажа , че щом БСП и ДПС са срещу подписката значи Президента е на прав път , друго не ви трябва да знаете
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
34 сетила се Мара да се побара , защо си мсилиш Вихре , че по времето на Тройната коалиция или преди това при Царя не е имало нерегламентирани полети , ти да не падаш от марс случайно .
30
13
 
2
 
! Отговори
вихър преди 10 години
Последни усилия на Гроб да свалят по-доброто правителство на Орешарски ! За какъв вот на недоверие от страна на Герб става на въпрос?? .. Да вземем например разкритията за 53 -те незаконни полета с правителствения самолет по време на тяхното управление .. С подписа на оная мутра Бойко са се превозвали нелегално хора ,които нямат нищо общо с политиката ,например като "Бистрешките тигри " ,отборите на "Левски " и "Цска " ,това уличава Герб и Бойко Борисов в злоупотребяване с власт .. Направете си сметка за какви хора става на въпрос ,ако вече не сте го направили !
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Изборите са на 25 май, мисля, т.е. до 25 март трябва подписите да са събрани, ГРАО да установи, че има поне 500 000 валидни, решението да се обнародва от НС и президентът да потвърди датата. Защо до 25 март? Защото по закон референдумът се свиква не по-рано от 2 и не по-късно от 3 месеца от датата на обнародването на решението на НС (чл. 14 от Закона за пряко участие...)
28
1
 
0
 
! Отговори
ГГ преди 10 години
До ПризивИ какво ще промениш - ако един човек не подкрепя никоя партия и не иска да ги подкрепи, но трябва да гласува, дали по-лесно няма да реши поне да спечели някой лев. И изобщо няма да излезе на партиите скъпо - 1 млн гласове по 30 лв и с паричките за набирачите - най много 50 млн. Смешни пари, като си на власт само от митниците се избиват за месец.
27
9
 
4
 
! Отговори
илия преди 10 години
Герб са доказали че могат да купуват гласове.
26
7
 
2
 
! Отговори
драго преди 10 години
Колко е силен тиквата чак рамо ще удари .
25
2
 
10
 
! Отговори
Призив преди 10 години
Нека всички честни и родолюбиви българи се обединим около инициативата за насрочване на референдум ! Нека покажем на себе си и на света, че искаме да се чуе нашия глас и че имаме характер и сили да сменим прогнилата политическа система !
24
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако искате тези до ви "управляват" още дълго и да не можете да гъкнете провалете подписката за референдума.... и приатно "прекарване" в ***!
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аха???? Да искаш да има референдуми и всеки път да питат народа какво мисли по един или друг въпрос , е лекярско ???? Българоубийствено и олигархистично ?????? Много си умен, *** !
22
10
 
5
 
! Отговори
да преди 10 години
Близнашки е голям ***.Явно е много обиден на БСП защото не го издигна на висок пост и сега гледа да отмъщава.Иначе за нищо не става.Колкото съвета е дал на Борисов,Плевнелиев и реформаторчетата все не са се случили,пълен профан.Много е заслепен от отмъщение,а такива хора на 100 % се провалят-злобата е лош съветник
21
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя Близнашки бил голям ***! Говори някакви много хубави работи, а сега си извъртя и подрекпя *** олигарх Борисов! Един дол дренки сте!!!!
20
6
 
8
 
! Отговори
дам преди 10 години
Истината е , че не Борисов удря рамо на Близнашки , а точно обратното.Борисов е истинския инициатор на референдума , а Плевнелиев и Близнашки му удрят рамо.Време е да се каже истината и да се подкрепи идеята на Борисов
19
7
 
6
 
! Отговори
Антипатичен преди 10 години
Тоя Близашки много се е разблизал напоследък.Трябва да си подсигури старините.
18
3
 
2
 
! Отговори
До 20 преди 10 години
Е, тогава вече със сигурност няма да имаме референдум :D
17
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добавете и въпрос "за" или "против" независимо пълно разследване на политици за последните 25 години... ако ви стиска.