МОН за испанската екскурзия: Децата са в хотел, добре са!

Вероятно имало разминаване в очакванията за звездите на хотела
Обновена: 9 юли 2015 13:16 | 9 юли 2015 12:55, Анисия Иванова
49
МОН за испанската екскурзия: Децата са в хотел, добре са!
Ваня Кастрева. Снимка: Bulgaria On Air

Българските ученици, които са на екскурзия в Испания, са настанени в хотел, коментира пред телевизия Bulgaria On Air зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева във връзка с информацията, че децата са изоставени от туроператора си и не са им осигурени договорените условия.

Още по темата

"Сутринта закусваха в хотела, в който са били настанени. Децата са добре, няма опасност нито за здравето им, нито за живота им. Това, в което ни увери директорът на училището е, че реално погледнато имат притеснения за битовите условия, в които те са настанени. Вероятно някакво разминаване в очакванията по отношение на звездите на хотела, по отношение на охлаждането на стаите", допълни Кастрева.

По думите на родителите само две нощувки от цялата екскурзия са платени - в Словакия и в района на Кан във Франция. От предстоя в Испания е нямало платена нощувка.

"Това е въпрос, който с туроператорите ще се изясни. Според туроператорите – директорът ми каза, че няма да има проблем", обясни Кастрева.

На въпрос дали е имало и други оплаквания, свързани с този туроператор, зам.-минитърът каза, че досега такива сигнали при тях не са постъпвали.

"Принципно, по отношение на ученически отдих и туризъм, има разписана наредба между нас и Министерството на туризма. Тук бих искала да обясня, че предстои актуализирането на тази наредба", каза зам.-министърът.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Читател преди 8 години
Както винаги КАСТРЕВА дава неадекватни обяснения с ненужно ухилена физиономия. Коментар 33 е изключително точен! Но едва ли ще бъде разбран от тези, за които се отнася.
40
0
 
1
 
! Отговори
Димитрова преди 8 години
До Eлена 38 Съгласна съм , за г-жа Фандъкова също. С едно пояснение - да си кмет на София се изисква много повече ум и бързи реакции , отколкото да си министър . Колко министри се смениха , откакто г-жа Фандъкова е кмет? Запомнихте ли поне едно име? Да е жива и здрава и да си стои на този пост доживотно . Справя се жената .Дано намерят и подходящ министър на М-во на образованието , за да може абитуриентите да не броят само до 12 .
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поствам тук "приключенията на моят колега" за да си направите изводите за тази агенция.БЕЗОБРАЗИЕ и БЕЗПАРДОННОСТ! НАГЛО !bg-mamma/index.php?topic=601414.0Дъщеря ми също преди две години беше на същата екскурзия и също имаше издънки с Гъливер!!
38
3
 
2
 
! Отговори
aninimna преди 8 години
ISPANIA ---sami si se reklamirat i uspqvat .Celia svqt ticha tam i posle iznenada ---45 gr lqtoto .ko6mar za ekskurzia .Vtoro ,koito i grad da poseti6 ne vijda6 razlikata ---vsichko e mnogo ednakvo ta 4ak ti vtrasva .treto --6umni i ligavi .4etvarto ---na6ite kurorti sa po-hubavi .a kolko sa marzelivi ---ne e istina i baq prostovati4ki ..mnogo gitanos /*** /......ne si zaslujava da se panete do tam ...povqrvaite mi ....
37
0
 
1
 
! Отговори
експат преди 8 години
В Испания звездите на хотелите им ги подаряват - релност + 2 отгоре. Съвсем сериозно - особено по прочутите курорти - с хотели строени през 60-те, 70-те години. Например в Палма де Майорка, ако искате сносен хотел ви трябват най-малко 4 звезди и то с късмет.За по-сигурно търсете 5, но то тогава цените са нечовешки, особено лятото, което пък е най-глупавото време да се посети Испания...
36
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неадекватна реакция на зам.министърката.Какво означава "разминаване на очакванията по отношение на условията и реалното пложение".На този туроператор незабавно трябва да му се отнеме лиценза.И на всички други като тях,които си позволяват да унижават български граждани в чужбина,още по-малко деца.Това не е единствения такъв случай.Лошото е,че след скандал туроператора си сменя името и продължава да *** гражданите със същите хора .Често в договора ви пише 2/3 звезди.Ама 2 или 3.Е,2 с мравки.
35
0
 
7
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
Към плюещите "баровчетата". Когато си дадеш парите на тур оператора се очаква той да изпълни ЗАДЪЛЖЕНИЕТО, което има към теб и да плати всичко, което има в офертата. Целият проблем е в оператора, а децата са в абсолютното си право да са недоволни. Вие като идете на хотел, и пише че има климатик а се окаже че няма как ще реагирате. Да ясно е, в случая трябва да се оправят както могат, след като не им е платен хотела от оператора, но е нормално е да искат условия идентични за това което е платено.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тая като я чета - дали може да говори членоразделно :o
33
0
 
4
 
! Отговори
Eлена преди 8 години
До пояснение 34:Точно!Те почти всички в МОН не са носили дневник,затова образованието страда.Дамянова, с китайска филология, предлага глупост след глупост,а съветниците и откъде да знаят,като в час не са влизали(като учители).Фандъкова ставаше,от учител до директор и министър(за малко).
32
1
 
3
 
! Отговори
Мислещ преди 8 години
Не мога да разбера злобарите, които пишат коментари не по темата, а да плюят сайта. Вярно, че сайтът беше сухарски и скучен преди, тогава имаше някакви *** патки за главни редактори. В контакти пише, че вече има смяна на главните. Личи си. Качеството е различно - нови рубрики, темите са интересни, разнообразни, грамотно написани. А по темата - да те хване страх да си пуснеш детето на екскурзия от училище. Да си спомним за трагедията с децата от Лим.
31
0
 
7
 
! Отговори
timi77 преди 8 години
тук вина има и държавата че не изпълнява контрол върху турооператорските фирми и им раздава на парче лицензите явно така им изнася на държавата спецялно в европа и света ученическите екскурзии се заявявт пред министрствато на образованието то проверява фирмата след това дава разрешение като уведомява външнто министерство че група ученици ще патува и чак след това се занимава а не като тук разграден двор за посолствата и посланиците и служителите нямам коментар те са на безплатни екскурзии
30
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди малко слушах новини, децата са пътували за 10-дневна почивка във Франция. Родителите са прави. Действително туристическата фирма не е платила спането и са дали безумното обяснение, че не били превели парите, защото други фирми не им се били издължили.
29
0
 
20
 
! Отговори
пояснение преди 8 години
Какво да искате от г-жата зам.министър, която е започнала трудовата си кариера в ДКМС, и през живота си не е работила нищо друго освен чиновник. Всъщност то в ГЕРБ май няма нито един дето не е от котилото на БКП и ДКМС.
28
2
 
4
 
! Отговори
8 преди 8 години
В СЛУЧАЯ НЕ ЗНАМ КОЙ Е КРИВ И КОЙ-ПРАВ,НО ПОЗНАВАМ БЪЛГАРСКАТА ПСИХОЛОГИЯ И ЛОГИКА.МНОГО ХОРА КАЗВАТ: "ТИ МИ ДАЙ НА МЕН МЕН ПО-ЕфТИНКОТО,ПЪК НЕ МИ ОБЯСНЯВАЙ КОЕ Е ПО-ХУБАВО!"ПОСЛЕ СЕ ХВАЛЯТ,ЧЕ ДЕТЕТО ИМ Е ОБИКОЛИЛО ЕВРОПАТА,НО НА КАКВА ЦЗЕНА?!
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поредната истерия,кой какво чул,кой какво казал,кой какво очаквал
26
0
 
4
 
! Отговори
Обачи преди 8 години
До Коко"ОбачИ" са редактирали статия след коментара.
25
0
 
0
 
! Отговори
До 24 преди 8 години
Не се притеснявай, има кой да работи, плащам им. Не всички са, както ги описваш. Дори и да не знаят и могат-ще се научат. Ти и твоите знания и умения-ха-ха;-)
24
0
 
6
 
! Отговори
do mery преди 8 години
Чети бе! Не са им платени нощувките!!!!
23
3
 
4
 
! Отговори
mery преди 8 години
2 и 3 звездните хотели в Европа нямат нищо общо с нашите от тези категории и туристите трябва да са готови за това! Даже в Палма де майорка 4 звезди не могат да се сравнят с лукса на нашите такива, но в Европа печелят от история, атмосфера, отношение и обслужване на туристите, а не от лукс и обзавеждане на хотелите!
22
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
наредба има, но по-важното е как се изпълнява.И тази се прави на незнаеща какво се случва с наредбите!