България и Гърция обединени срещу миграционния натиск

Бойко Борисов проведе телефонен разговор с Алексис Ципрас
22 авг 2015 18:35,
21
България и Гърция обединени срещу миграционния натиск
Снимка: Архив БТА

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с Алексис Ципрас, който подаде оставка като премиер на Гърция. Това съобщи пресслужбата на кабинета. Двамата са обсъдили актуалната ситуация в съседната ни страна, като премиерът Борисов е изразил надежда Гърция да постигне така необходимата й стабилност.

Българският министър-председател е изразил своята благодарност за сътрудничеството и за постигнатото разбиране при отмяната на 26-процентния данък от страна на Гърция.

По отношение на миграционния натиск, Борисов и Ципрас са изразили безпокойство и са се обединили около тезата, че България и Гърция трябва заедно да отстояват интереса си по този проблем пред Европейския съвет.

Българският премиер е припомнил за тристранното споразумение за полицейско и митническо сътрудничество, подписано преди около два месеца в София между нашата страна, Гърция и Турция, което е добра основа за повече координация и съвместна работа.

Министър-председателят Бойко Борисов и Алексис Ципрас са обсъдили също така важността на газовата свързаност между двете страни и необходимостта от ускореното й изграждане, като приоритетна част от бъдещия енергиен съюз на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Дебора преди 8 години
Европа става опасно място за живеене, не заради тези, които идват да направят лошо, а заради тези които не знаят как да я предпазят от лошото .
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се намери точната причина за това преселване, Тя не е само от страна на имигрантите, В Африка и Азия няма интеграционни програми и хляб за който друг работи. Тези хора са тръгнали към Европа за да взимат това което им се дава без пари и труд. Господата дибили, демократи и толеранти продават християнските земи на мюсюлмани. Това нечувано мюсюлманско преселение в християнски земи се плаща от богатите ***. Един от предателите на нашите български земи е Кристалина Георгиева.
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Същите теми и със същия резултат ги обсъдихме вчера с комшията Жоро на ракийка и салата ...
12
0
 
3
 
! Отговори
По-жарникар преди 8 години
Нагли имигранти се спират само с водни струи и хватки от карате. Бате Боко, я извади маркуча да видят тия хора големия ***, па ги запръскай, па ги заблъскай, покажи им как го правиш, как съ мяткаш....
11
1
 
9
 
! Отговори
Доко преди 8 години
Заприличал е на Кондьо.
10
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо така , Боко ами тоя ципрас не ти каза всичко , говори се , че и той или неговата партия са вземали дял от печалбите за прехвърляне на нелегалните мусли и затова има толкова голям наплив , при Самарас защо нямаше
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тиквата да подава оставка и той като гърка и тогава да хждян да си говорят. А между другото просто не се сещам какво може да му каже нашия, та той не може да върже 1 изречение
8
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко Борисов проведе телефонен разговор с Алексис Ципрас... двамата се разбраха на чист ромски език.
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единственият изход - Гърция да организира корабни круизи на имигранти в САЩ. Детройт е празен.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZASHTO NE RABOTI,A SAMO DAVA INTERVUTA.
5
5
 
17
 
! Отговори
123 преди 8 години
Ципрас пададе оставка, Борисов - кога??????
4
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами той Тикволундестия май не е разбрал още, че Ципрас подаде оставка.
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нали си антикомунист бе, Боко Тиквов.Що говориш с комунисти.То пък аз забравих, че милиционерите в Симеоново всички бяхте антикомунисти.
2
6
 
20
 
! Отговори
КОЙ КОМАНДВА преди 8 години
ТИКВАТА или ЦИПРАС. С гърците заедно нищо добро не сме направили досега. А като знаем умствените способности на Борисов - пак ще сме ние прецаканите
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е Ципрас като вече не е премиер и не отговаря за нищо, за какво звъни на него? А междувременно италианците в момента спасяват около 3000 нови бежанци в Средиземно море, а в Македония струпаните на границата са успели да пробият полицейския кордон и на навлезли на територията й. Европа с бясна скорост заминава на кино.