България и Алжир ще си сътрудничат в областта на отбраната

Николай Ненчев отправи покана за съвместни учения
29 сеп 2015 18:41,
29
България и Алжир ще си сътрудничат в областта на отбраната
Снимка: Архив Булфото

Със среща в алжирското министерство на националната отбрана днес започна официалното посещение на министъра на отбраната Николай Ненчев в Алжирската демократична и народна република, съобщи пресцентърът на министерството на отбраната.

Министър Ненчев се срещна със заместник-министъра на отбраната и началник на Генералния щаб генерал-лейтенант Ахмед Гаид Салах. Подписано беше Споразумение за сътрудничество във военната област между двете министерства.

"Днес съживяваме едно сътрудничество с дългогодишна история", каза Николай Ненчев на церемонията по подписването на споразумението. Вярвам, че това ще допринесе за по-задълбочени контакти във военното обучение и военната медицина, с която особено се гордеем, отбеляза той.

На срещата беше изразена готовност за сътрудничество и в сферата на военната информация. Министър Ненчев и заместник-министърът на отбраната генерал-лейтенант Салах обсъдиха и проблема с тероризма.

"Вярвам, че даваме ясен знак към нашите два народа и целия свят, че можем да си сътрудничим и да работим заедно в борбата срещу тероризма", отбеляза министър Ненчев.

Според него военните експерти от двете страни трябва да потърсят допирни точки и отправи покана за съвместно участие в учения.

"Днес тероризмът е глобален проблем и в борбата срещу него трябва да търсим и да получим подкрепа от цялата миролюбива световна общност", отбеляза министър Ненчев.

Генерал Салах отбеляза, че визитата на българската делегация, водена от министър Ненчев, е посещение на най-високо ниво след дългогодишен застой.

"Вярвам, че това споразумение ще даде нов тласък на нашите взаимоотношения", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Следващото посещение на министъра на войната ще е в югоизточната част на САЩ където се намира резервата на племето чероки и ще сключи договор за взаимна отбрана.
15
0
 
4
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
То България има ли още отбрана?
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ревизор"Г-н Борисов, защо позволяваш на тоя плешив да ходи по командировки и да харчи народна пара ... И след това да дрънка глупости налево и надесно..."----Ами, защото и г-н ти Борисов прави същото ...
13
0
 
6
 
! Отговори
морския преди 8 години
така дълго очаваната новина е вече факт . останаха 2-3 племена още и ще имаме по целият свят съюзници
12
2
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 8 години
...to biva neadekvatnost...ma tazi nadminava vsichki ochakvania
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ниско падате.
10
0
 
20
 
! Отговори
sofeto преди 8 години
Много от младите незнаят че България има отколешни традиции за внос на оръжие в Алжир. Чрез камионите на "Тексим", "Кинтекс" въоражи арабетата а те пък взеха че изгониха франсетата от Северна Африка!
9
1
 
19
 
! Отговори
ЕЕЕЕ преди 8 години
ТИЯ ПРЕКАЛИХА.. ,КОГО КАНИШ НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ БЕ -***!АРАБИН С ОРЪЖИЕ ЛИ..
8
1
 
19
 
! Отговори
Питащт преди 8 години
Ние отбрана имаме ли
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другари, вие не познавате черните алжирски лъвове, по- страховити и от черните японски нинджи. Когато България от бяла европейска страна се превърне в черна Африка, тези елитни войски ще са ни в голяма помощ при някой инциденти. Примерно последните оцелели българи искат да свалят демократичното правителство на Боко Велики.
6
1
 
18
 
! Отговори
Ревизор преди 8 години
Какво прави Присадената коса в Африка?????? Каква е ползата за страната ни ????Г-н Борисов, защо позволяваш на тоя плешив да ходи по командировки и да харчи народна пара при положение,че министерството му е пред фалит???????И след това да дрънка глупости налево и надесно....
5
1
 
23
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Покани и Ботсвана,амиго. Бива ли такава простотия ?
4
1
 
12
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Ха-ха ние армия нямаме ,а трудовака ги кани на някакви учения да не би да копаят съвместно окопи някъде по поляните то този сбироток у нас за друго не става.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече можем да бъдем спокойни. Сътрудничим с Алжир, лапаме дюнери с месо от военния резерв на европейските ни партньори..месо което е на 20 години. Супер сме.Имаме тракторист военен министър, премиера пък е пожарникар. Но тракториста има присадена коса.
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е да се правят такива изявления след срещи с чужди представители но това не е новина. Това е простотия, вятър.
1
0
 
25
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
България и Алжир ще си сътрудничат в областта на отбраната -- ХАХАХАХАХ