Бунт във Вписванията заради ниски заплати

Протестът не бил планирал, тръгнал от "пушене на цигари"
20 окт 2015 16:24,
22
Бунт във Вписванията заради ниски заплати
Снимка: bTV

Служителите в Агенцията по вписванията се вдигнаха на бунт заради ниските си заплати. Протестът им не е бил планиран и възникнал спонтанно.

Деловодителите в агенцията получават чисто около 630 лв. Според тях това възнаграждение не съответства на отговорностите им, съобщи bTV.

Импровизираната стачка причини сериозни проблеми в работата на агенцията, тъй като всички имотни сделки трябва да се впишат до края на деня.

Книжата от нотариусите се приемат до 15,30 ч.

Протестът е започнал, когато служителите слезли "да пушат". След това недоволството се пренесло при шефката на Агенцията Елена Маркова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Боряна преди 8 години
Съгласна съм,че трябва да имат увеличение на заплатата и изплащане на ДМС, защото така пише в законови и подзаконови НА, а законите поне от юристите трябва да се спазват-това са учили :) Отговорността им е доста голяма,защото за повечето не е ясно, че за всеки подпис, който положат-ДЛР носят отговорност-административна и наказателна. Само,че има много хора,които тябва да се махнат оттам, за да се работи.Тези,които са там от създаването й.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анелия преди 8 години
От снимката се вижда, че пушачи почти няма :) Жалкото е,че когато става дума за пари са излезли общо да "пушат', но когато става дума за колективност-са мишоци. Организаторите на този "протест" със сигурност са хора, които вече не получават пари от далавери и ДМС и сега като са останали с реалната им заплата им е трудно, но да видят как живеят всички. Защо т.нар. ДЛР не протестираха, когато трябваше да се направят толкова съкращения -защото тогава не ги удари в джоба!!!!
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А оная грозната с ХИЛЯДИТЕ бонуси - протестира ли
12
6
 
6
 
! Отговори
муньо преди 8 години
за да ти вдигнат заплатата трябва да се покаже някакъв резултат,а тия лелки там са под абсолютно всякаква критика.Аз по мудна и с лошо отношение администрация не съм виждал,а в Бг има какво да види човек
11
1
 
6
 
! Отговори
До 13 преди 8 години
Абсолютно си прав!!! Ако повечето хора мислеха, като теб, до сега щяхме да сме се оправили. Но............
10
4
 
10
 
! Отговори
Един преди 8 години
в тази агенция има големи дървета от служителите и много готини хора. Според мен трябва да оставят само готините и да им вдигнат заплатите. Има някои, които отхвърлят сигурно 2-3 пъти повече работа от други, които само чакат да им свърши работното време... даже половин час преди това затварят гишетата "уж" за да си довършат друга работа
9
3
 
16
 
! Отговори
кони преди 8 години
Защо никога не се защитаваме, когато някоя институция иска по-високи заплати. И да-ако едни се вдигнат и повлекат крак за други-на управляващите ще им стане тясно (които и да са те). Заплати, обещетения, отпуски-всичко се извоюва, никой няма да ни го поднесе даром. Но разделеното общество у нас е далеч незряло, за подобни инициативи и плюе ли плюе....
8
2
 
7
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Бай Стамат подкрепя!
7
1
 
10
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
Точно заради такива като тебе "овчедушни", Държавата е това, което е. И ще бъде. И вие ще бъдете. Трайте си и се оплаквайте по форуми, по кръчми и пред телевизора, колко е зле ... Такова ще е.
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прави са разбира се. Как живеят с 630 лева и то в София?
5
1
 
17
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
Всъщност наистина всички с ниски заплати трябва да протестират. Иначе ще си стоят с тези ниски заплати до края на живота си.
4
1
 
16
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
Ами то трябва да има протести, до кога българина ще си трае? Как беше - те се правят, че ми плащат, аз се правя, че работя ... Трябва генерална смяна, за да тръгне България нагоре!
3
7
 
15
 
! Отговори
хохохо преди 8 години
Агенцията по вписванията и по специално имотния регистър да си научат първо да си вършат работата и след това да искат увеличение на заплатите. Не може едно вписване на нот.акт в София да се бави с 2 седмици а да не говоря колко грешни удостоверения за тежести издават и за да ги коригираш ще трябва да чакаш нов срок.
2
14
 
21
 
! Отговори
SS преди 8 години
Ами като са постъпвали на работа не са ли знаели, че толкова ще им е заплатата, а? И ако не са я одобрили, защо са почнали тази работа, а?Сега щом не им харесва - да напускат! Веднага ще им се намерят заместници, тъй като работата не е високо-квалифицирана. И всъщност, 630 лв чисто не са никак малко за такъв "труд" !
1
2
 
34
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
ми по цял ден премятат документи за десетки и стотици хиляди евра , изперкали са, все едно сомалиец да гледа снимки със угощения и софри