Кунева ще говори с Борисов, после казва за просветата

Вицепремиерът отказа да коментира плановете си дотогава
31 яну 2016 13:37,
66
Кунева ще говори с Борисов, после казва за просветата
Снимка: архив Булфото

Вицепремиерът Меглена Кунева, която Реформаторският блок номинира за нов министър на образованието, отказа да коментира конкретни намерения по този въпрос, преди да се срещне с премиера Бойко Борисов.

"Аз имам надежда да се изясни въпросът с премиера. Имам среща с министър-председателя, ще го информирам, разбира се, и за подготовката за антикорупционния закон. И ако има воля в тази посока и желание, ще вървим напред, но на този етап не мога нищо повече да кажа", коментира горещата тема тя пред БНР.

Кунева коментира и огласения тази седмица доклад на ЕК. Според нея най-важният акцент е липсата на воля за борбата с корупцията:

"Казано е, че конституцията е стъпка в правилната посока, но малка, и това го казахме и в Реформаторския блок доста открито. Оттук нататък с добри закони нещата могат да се променят към по-добро и с много открито признаване на това защо някои неща не са се случили. Имам предвид закона за антикорупцията", обясни вицепремиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
18
 
! Отговори
Габонската афера преди 8 години
Другарката Кунева е добра по география. Знае къде е Габон. Където беше на посещение като специалистка по дървесината. И открадна 20 милиона долара. Дървесината и образованието имат много общи неща!
19
0
 
19
 
! Отговори
погр ебален агент преди 8 години
Образованието ще падне до нивото на другарката Кунева? Колко жалко!
18
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали ревахте вкупом срещу Танев-пада ви се сега! С Кунева министър децата ви нямат никакъв шанс да получат нормално образование в България. Сега ревете и срещу Москов. И него ще го сменят с някоя послушница от типа Бъчварова/Захариева/Кунева и тогава ще се усетите, че и здравеопазване няма да имате. Хората са казали: "Внимавай какво си пожелаваш."
17
0
 
20
 
! Отговори
Срам за България преди 8 години
Бойковия пудел, който не знае елементарни неща за историята на България ще бъде Министър на просветата. А дано научи кой е Крум и кой е Кубрат. Срам за България !
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пръмова е пословично некадърна, но има едно ценно за Борисов качество-ПОСЛУШНА Е! Свикнала е да отговаря само с "yes", за разлика от Тодор Танев.
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кунева, да не си посмяла!!! Да не си посмяла продажнице да сядаш на стола на Иван Вазов!
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля някой да поясни каква точно е експертизата на другарката в сферата на образованието? След като видяхме какво може в енергетиката, защитата на потребителите и борбата с корупцията, какво точно да очакваме от образованието, ще го закриваме ли?
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДа, но си забравил кавичките на демократ и патриот.Правилното е : Бойко е "демократ и патриот".
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименАко има някой "червен" в случая, то това е самият Бойко. Той е бил партиен член.
11
0
 
17
 
! Отговори
Путев преди 8 години
Мин.на Образованието ще получи над милиард финансиране. Кака Меглена се нарежда на 1-ва линия да усвоява парици - да покрие разходите от изборите. Да натрупа кеш за предсрочните.
10
0
 
22
 
! Отговори
нелито преди 8 години
моля ви , госпожо кунева ,не се съгласявайте , не ни причинявайте това , предпочитам проф.танев пред вас .... вие сте много противна и некомпетентна личност
9
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пфу, жалко, трябваше министър на горите да я направят. Щеше да ни внесе редки дървесни видове от Габон
8
1
 
15
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Сега госпожа "YES" ще въведе в учебниците по история урок за "Как се усвояват горите в Габон без знанието на местното правителство" или "Как се източват държавни пари" нека децата в 5 клас да знаят. Жалва, за нищо не става освем да пълзи из горите.
7
0
 
16
 
! Отговори
Общонародния въпрос преди 8 години
Образованието е общонароден въпрос. За общонароден въпрос не може да бъдат търсени политически, а общонародни решения. Кунева не е общонародно решение, нито е експертно, а е решение на интелектуална недостатъчност на българските партии.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще направи с образованието това, което направи с ядрената енергетика-честито!
5
1
 
20
 
! Отговори
Да каже твърдо НЕ преди 8 години
Най-добре и за Кунева, и за дядо Бойко и за целокупния български народ е, Кунева да каже НЕ. Знаем какво направи и какво прави. Ако не иска Бойко този път да дава оставка и да бъде изгонен с камъни, да я слага. Ако ли иска да си гледа спокойно и безпроблемно дядуването, нека намери честен човек, учен български, къото разбира и от българско и от европейско образование и от наука.Кунева не е нищо от тези изисквания.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, то се знае че скрития коз им Кумчо Вълчо...уж Мигленчето ама...Даниелчо си показва хитрата муцунка вече по телевизията! :) Повикайте и Орешарски, че да направят пак двамата една седянка!
3
1
 
4
 
! Отговори
777 преди 8 години
Бойко роди сега нема да може да говорите
2
0
 
13
 
! Отговори
Воеводата преди 8 години
Тя да говори с психиатър и да се пръждосва от парламента.Вече писах,че няма работа в кое да е БГ правителство.
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Кунева стане министър на просветата, това ще е подигравка с децата на България и нейните учители.