Синдиците на КТБ възстановиха само 20 хил. лева

Миналата седмица са били заети с писане отговори и срещи
21 мар 2016 14:14,
13
Синдиците на КТБ възстановиха само 20 хил. лева
Снимка: Ройтерс

Само около 20 хил лв. върнаха синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) от предприети от тях правни действия по осребряване на вземанията на банката през миналата седмица. Това става ясно от седмичния отчет на Ангел Донов и Кристи Маринова за периода 14-18 март, публикуван на сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ).

Точно 19 738,62 лв. от събраните вземания са от физически лица по дължими от тях кредити, а 130 лв. са вземания, класифицирани в графа „други“.

Дейността на синдиците е била съсредоточена основно в съставяне на отговори и провеждане на срещи.

Така например, било е изготвено становище до ФГВБ относно представен от освободения синдик на банката Лазар Илиев отчет и е бил съставен проектобюджет за разноските по несъстоятелността за април 2016 г.

Освен това Донов и Маринова са писали обяснение пред ФГВБ относно „неверни твърдения за наличие на бездействие от страна на синдиците“, публикувани в различни медии. Явно става въпрос за сигнала на неправителствената организация „Ние, гражданите“, която твърди, че синдиците са допуснали „Евробилд 2003“ ЕООД на смятания за приближен на Цветан Василев Бисер Лазов, да ощети масата на несъстоятелността за 100 млн. лв.

Екипът на КТБ е изпратил до Министерството на финансите информация във връзка с въпрос на неназовани в седмичния отчет народни представители относно AlixPartners – дружеството, с което е сключен договор за разследване на фалита на КТБ, и за това дали са спазени разпоредбите на Закона за банковата несъстоятелност. Може би в петък по време на парламентарния контрол министърът на финансите Владислав Горанов ще коментира повдигнатите въпроси.

Ангел Донов и Кристи Маринова са участвали в няколко срещи - в Министерството на финансите, с неназовани представител на Софийска градска прокуратура и представители на неназовано еднолично дружество с ограничена отговорност, както и в заседание на УС на ФГВБ.

В документа, който все още се изготвя всяка седмица, но се предлага в бъдеще да стане месечен, пише лаконично и че „се провеждат разговори и срещи“ с международната компания, която през юни 2015 г. беше наета да извърши действия по проследяване и връщане на активи на КТБ, „по повод актуални теми, свързани с изготвения от тях доклад“.

Четете още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: КТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
Просто нямам думи... Тези са за затвор, също като Цветан Василев, който ощети хазната с милиарди!!!
10
0
 
7
 
! Отговори
Омерзен преди 8 години
Тия юнаци сигурно до момента са получили заплати в размер на над 100 хиляди левчета, а са събрали 20 ... колко луда и застреляна трябва да е тая държава, дето така си събира парите. Вместо да се опита да си върне макар и малка част от загубите, тя харчи с лека ръка още и още. НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!
9
0
 
4
 
! Отговори
Оптимист преди 8 години
Браво бе! Да им се не надява човек на тия работни пчелички. На бас, че в следващите 100 години ще съберат още около 20 лева. Цецко сигурно умира от смях. като чете тия водевили.
8
0
 
4
 
! Отговори
Страшна държава преди 8 години
Егати смешната държава. Тия са получили няколко милиона като хонорари, а са привлекли 20хл лева от цяла банка с милиарден оборот? Ако обикновен човек не си плати ипотеката, ще го сринат и изхвърлят на улицата като куче.
7
0
 
7
 
! Отговори
АХА преди 8 години
А КОЛКО ЛЕВА ХОНОРАРИ СА ВЗЕЛИ СИНДИЦИТЕ?!А НЕ ЕЛИ РЕДНО БИВШИЯТ УПРАВИТЕЛ НА БНБ ДА ВЪРНЕ ЗАПЛАТИТЕ И БОНУСИТЕ СИ,СЛЕД КАТО НЕ Е РАЗБРАЛ,ЧЕ НЕЩАТА С КОРПОРАТИВНА НЕ СА В РЕД?!
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на синдиците от няколко милиарда само 20 хиляди върна ли, евалата.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
т.е единственото събрано е по месечните вноски на хората имащи кредити. При това дребните хора теглили я за кола, я за обзавеждане или нещо друго.Големите риби дето избягаха с милионите няма кой да ги достигне.
4
0
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
20-ХИЛ.ЛЕВА ......."ОТ КЬОРАВО ОКО --СЪЛЗА"......ХА,ХА,ХАААААААААААА.../ВИКАТ ТУРЦИТЕ/ВЪРНЕТЕ ПАК БСП НА ВЛАСТ -----ЗА ДА ВИ ПОКАЖЕ ПАРТИЯТА, КАК СЕ ПРАВИ "ЕКСПРОПРИАЦИЯ" на ПАРИ ОТ..... БАНКОВИЯ СЕКТОР!!!!ПУСНЕТЕ ПАК "МАЙСТОРИТЕ НА СПОРТА"---в БАНКОВИЯ СЕКТОР / ВАСИЛЕВ, ГЕЧЕВ ,ОВЧАРОВ И ИСКРОВ /---ЗА ДА ВИ НАУЧАТ НА АКЪЛ!!!!!!!!!БКП--ЗНАЕ КАК.....ТОВА Е ТО "братския съветски опит"....ха,ха,хааааааааааааа
3
0
 
7
 
! Отговори
Вот дъ фак преди 8 години
Само заплатите на тези ни струват повече.То че пари няма да се вземат ,ами ще додаваме
2
0
 
11
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
ееей ще ме скъсате от смях! успя ли са да възтановят 0.0005% от цялата сума! грейт уърк
1
0
 
15
 
! Отговори
скептик преди 8 години
"Добър старт" ! Имат всички шансове за две години да стигнат до 1 милион.Всъщност някой дали вярва,че има събираемост повече от 5%?