Татуировка на крака погубила Мартин, 17-годишният спасител

Кракът на младежа се инфектирал, ходил на лекар, но не помогнало
Обновена: 3 авг 2016 11:39 | 3 авг 2016 11:37,
280
Татуировка на крака погубила Мартин, 17-годишният спасител
Снимка: Reuters

Татуировка на крака довела до смъртта на 17-годишния Мартин, спасител на плажа в Несебър. Смъртоносният татус бил направен в студио в Слънчев бряг.

Лекари и специалисти са категорични, че именно той е виновен за фаталния край на момчето.

Както Dnes.bg писа преди дни ученикът от Езиковата гимназия в града издъхна внезапно на връщане от морето. Мартин Владимиров е трябвало да бъде абитуриент следващата учебна година. Гимназистът изкарал с успех курсове за спасител и отишъл да работи в Несебър през лятото, за да си спечели някой лев.

Преди няколко дни по телефона се оплакал на родителите си, че е вдигнал температури и се чувства зле. Баща му тръгнал за морето, за да го прибере. По пътя на връщане на момчето му станало много зле, баща му директно го откарал в пловдивския спешен център, къдедо след 1-2 часа младото момче издъхнало.

Още по темата

След фаталния край шефът на Водно-спасителната служба към БЧК Андон Налбантов обясни пред "България днес", че Мартин си правил татуировка на крака в студио в Слънчев бряг.

"Още на следващия ден кракът му се подул и се получила инфекция. Отишъл в Спешния център в Несебър, където му дали някакви хапчета и го отпратили", разказа той.

След два дни състоянието на младежа се влошило. Наложило се неговият приятел да го закара в болницата в Бургас. Там лекарите му направили вливания на лекарства, след което го освободили. Само два дни след като Мартин се прибрал в Несебър, положението станало изключително лошо.

"Явно до този момент момчето не е искало да притеснява родителите си, но в крайна сметка се наложило да звънне на баща си. Той веднага дошъл с автомобила, за да го вземе и да го върне в Благоевград. На път състоянието на Мартин станало критично. Бащата го откарал в Спешна помощ в Пловдив, където синът му по-късно издъхнал", разказа Налбантов.

Цял Благоевград е в траур от неочакваната и скръбна вест. Мартин е бил изключително интелигентно и добро дете. Учителите от Езиковата гимназия в града, където Мартин е трябвало да бъде абитуриент през следващата година, са в шок.

"Почивай в мир, мило момче! Всеотдаен, винаги готов да помогне, добър приятел! Ще ни липсваш, Марти!", написа във Facebook учителката му по немски език Хелга Узунова.

Лекари и специалисти са категорични, че причината за смъртта е именно татуировката. От мастилото младежът е развил инфекция, която не е овладяна от лекарите, и се е стигнало до фаталния край.

Тъжният финал на живота на Мартин няма общо с работата му на спасител на морския бряг.

"Нека повдигнем въпроса в тези студия за татуировки. Докога ще умират млади хора и ще се заразяват там? Къде е контролът на държавата?", питат близките на починалия Мартин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
1
 
! Отговори
Татуир Нашареняков преди 3 години
За мен татуировката е начин да покажеш какъв *** си и колко си комплексиран
198
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
''Тъжният финал на живота на Мартин няма общо с работата му на спасител на морския бряг.'' Аз имам татуси с затворническа машинка и мастило от изгоряло масло за коса и разтупена гума и татуса седи перфектно под кожата, това нещо трябва да се поддържа и най малкото не трябва да се излага на слънце, а пича е бил спасител. От София съм, но имам и татуси от Слънчев бряг и съм убеден, че артистите са си направили добре работата, просто момчето не е знаело как да се опази от инфекцията и от слънцето.
197
1
 
2
 
! Отговори
Nansi преди 4 години
Много сте глупави някои..ама невероятно ***...татуировката е личен избор , не е израз на нищо лошо , лошото е че повечето от вас коментиралите дори не си правят реална преценка за себе си...алкохолици злобари лицемери и какви ли не има сред вас ама не си давате сметка!! Щото сте задръстени отвсякъде и сте с черна кърпа на очите само лаете и плюете...сраммм срамммм...
196
9
 
7
 
! Отговори
Слънчо преди 7 години
Правенето и носенето на каквато и да е татуировка е проява на примитивизъм и много ниска култура !!!
195
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко,виж по улиците бедняците масово с подути крака
194
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
левофлоксацин 500 мг. - 1 таблетка /24 h.В случея с момчето 1 таб. /12 h.
193
13
 
8
 
! Отговори
Zickler преди 7 години
Имам 16 татуировки и все още съм жив...по голяма глупост не бях чел
192
9
 
16
 
! Отговори
Рицар без броня преди 7 години
И оставете момчето на мира, защото не е ваша работа! Лицемери с липса на всякакъв респект! Ходете на работа, например!Не ви пука въобще, но седите и бистрите тук голямата конспирация! И всичко това само, за да плюете лекарите или, което е още "по-възвишено" - системата! Системата, която ВИЕ всеки мандат отново и отново преизбирате! Толкова, колкото мога да повтъщам от всичко това, не мога да ям! P.S. Татуировките са признак за ниска култура или отсъстваща такава!
191
5
 
16
 
! Отговори
Рицар без броня преди 7 години
А, да, колко от вас са спасили живот? Че много "доктори" тук виждам! Колко от вас имат диплома - за средно образование, за 10 клас ... НЕЩО?! Висшето е вече голям залък! Колко от вас знаят, че децата им се шарят? По двяолите, неблагодарен лицемерен народ! Необразован народ! Сбирщина от маймуни! Само да мразите знаете, а за тиквеници гласувате! Всеки заслужава мястото, на което се намира! Не плюйте образованите хора! Нистина образованите хора! Пред лекар и даскал шапка се сваля! Да се знае!
190
4
 
14
 
! Отговори
Рицар без броня преди 7 години
Хм, дали момчето щеше да лежи там, където сега лежи, ако не беше се татуирал? И, с цялото ми уважение към семейството и към момчето, но, питам се, като е бил "изключително интелигентен", не се ли информира човек преди да направи нещо такова? При това в Слънчев бряг? Но, нека позная - не е знаел! 'щото иначе в България се живее на принципа "незнанивто е извинение" и това е достатъчно условие да залепите вината на лекарите! Лекарите лекуват болести, не комплекси! Второто се възпитава у дома!
189
1
 
16
 
! Отговори
joro преди 7 години
да се заразяват деца на 17г. с смъртоносни патогени и да ги караш на лекар след седмица и да искате да ги оправиСепсис е смъртоносно нелечимо състояние лекаря може да даде лекарства Лекарствата не спират сепсис.2 минути след вкарване патоген по кръвен път следва инфекция2 часа-масивно възпаление сепсис 6 часа-загноява,12 часа отказ на органи и системи,смъртоносно отравяне на кръвта.24 часа летален изход.Медицината рядко оправя хора в сепсис.Оставете лекарите студията по татуировки да ви лекуват
188
6
 
12
 
! Отговори
LosHo преди 7 години
Вие какво се чудите! Лекарите не идват от Зимбабве. *** народ = прости лекари = прости милиционери = прости политици и т.н.Лека му пръст на горкото момче. Тежка загуба за родители и близки :(
187
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Инфекцията следствие на татуировката ли е или от чистата вода?
186
7
 
32
 
! Отговори
До 218 преди 7 години
" Специалистите " обикновено подхождат безотговорно небрежно към заболяванията на обикновения българин. Виж, ако им кихнеш парички, може и да ти помогнат, а и отношението им веднага се променя. Личен опит...
185
9
 
10
 
! Отговори
до На майкати пy-та преди 7 години
Че специалистите, да не са богове бе? Тебе се некой ти е длъжен май, а?
184
8
 
32
 
! Отговори
Леле майко преди 7 години
Докторите СПЕЦИАЛИСТИ сега винят студиото! Абе вие за *** ли ни имате? Не казвам, че не започва от там проблема, но нали момчето е било в ДВА спешни центъра в рамките на 2-3 дни, ако може да се вярва на хронологията в статията! В тези спешни центрове как прецениха, че може да го пуснат спокойно да се прибира бе, ***!?
183
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен Да напише не може, но да напечата може. Клавишите М и Н са точно един до друг.
182
35
 
11
 
! Отговори
Джо преди 7 години
Това се нарича естестествен подбор в природата. По-глупавите измират. По-умните и по-мислещите оцеляват. Съжалявам, но няма да как да жаля за някой който е решил от глупост и да се прави на интересен татуировка на крака и то точно в Слънчев бряг, където полицаи и мутри са в една група и няма никакви закони.
181
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре, това момче не е ли в час. Колко време е чакал за да потърси лекарска помощ?!
180
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До жорж"На едно дете трябва ли да му обясниш на дълго и на широко научному колко ще пострада, ако пипне горящ котлон? Просто казваш не пипай и то не пипа. Елементарно."Ти дете само на картинка ли си виждал?Че нямаш деца е ясно и без да отговаряш. За справка е точно обратното от фантазията ти. Повечето пъти ти си предупреждаваш, но докато не се опари само не вдява.