Шефът на "Пирогов" за протестите: Фалшиви са!

Балтов твърди, че са се възползвали от отсъствието му, бил в ЮАР
13 дек 2017 10:00,
9
Шефът на "Пирогов" за протестите: Фалшиви са!
Снимка: архив, Булфото

Протестите в "Пирогов" приключиха. Основната причина за намаляване на напрежението беше, че бонусите на хората ще бъдат изплатени преди Коледа, обяви директорът на болницата проф. Асен Балтов.

Според него протестите са неистински и са се възползвали от отсъствието му. По думите му всички са знаели за планирания му отпуск, по време на който той е бил в Южноафриканската република, на световен конгрес по травматология и ортопедия.

Още по темата

Протестиращите са го потърсили на втория ден от завръщането му, след като са се събрали 15 души пред "Пирогов", а медиите били повече от протестиращите. Направили са срещата, говорили са 10 минути, в които той не е разбрал техните аргументи защо трябва да има протест.

Нещото, което направил е, че написал съобщение до всички клиники, че това допълнително материално стимулиране, което вече е осчетоводено, ще бъде дадено до 22 декември. И това било разковничето на целия протест.

Проф. Балтов отрече обвиненията, че не достигат чаршафи и лекарства в болницата.

В коментар на другите обвинения, че се освобождават хора, които вършат работа като медицински служители, а се назначава администрация, той каза, че до момента са пенсионирани и освободени вече пенсионирани хора, навършили отдавна в пенсионна възраст.

"Съкратени са 300 т .нар. кухи щатни бройки, които стоят. От медицинския персонал има освободени и уволнени 15 човека, защото са пенсионери, около петима специалисти са напуснали сами", отчете се той пред bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
друг преди 6 години
Приключилият медицински одит в болницата доказа ,че проф.Балтов и екипът му лъже- пациентите и натовареността на екипите намаляват ,защото пациентите се насочват към частни клиники , служители са били и ще бъдат съкращавани, защото най- много пари отиват във ФРЗ, и леглата ще се увеличават. Предвидените допълнително 300 хил. лв. от НЗОК не е ясно по какъв повод се отпускат при това положение на болницата
7
0
 
1
 
! Отговори
един преди 6 години
Истината за УМБАЛСМ Пиргов е ,че бившият директор отказа да сключи договор с Касата за 2 млн. лв. по-малко и бе освободен. Проф.Балтов се съгласи и стана директор.
6
0
 
0
 
! Отговори
пироговец преди 6 години
Балтов е назначен от служебният министър Семерджиев /познат ни от правителството на Костов/ и е човек на НДСВ, а не на ГЕРБ. Проверявайте, преди да пишете!
5
1
 
13
 
! Отговори
свидетел преди 6 години
Пирогов е пример че когато тръгнеш срещу мафията с белите престилки веднага се правят протести.
4
1
 
10
 
! Отговори
факт преди 6 години
Балтов се опитва да спре бизнеса на лекари и сестри който изнудват болните и ето ти протести.
3
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фалшив е тоя либерал от снимката, както е фалшиво здравеопазването във фалшивата певдо държава на Тиквата.
2
10
 
10
 
! Отговори
Антикомунист преди 6 години
Комунистите опитват по всякакъв начин да рушат държавата! Организират протести където могат - останали са в администрацията твърде много от техните *** и постоянно подкокоросват раята. Трябва да бъдат съдени затова както те са съдили -с народен съд.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми и на мен ми се вижда гнило -вчера го назначиха ,а днес вече протест, сигурно ги е понастъпил по доходоносните практики .Всеки ден минавам покрай Пирогов и все се чудя Как може да изглежда толкоз зле -очукана и *** фасада и мизерия , Как не ги е срам г-дата управници ?