17 трика за родители за успешен старт на учебната година

Създайте система с малки награди
0
17 трика за родители за успешен старт на учебната година
Снимка: istock

Лятото минава неусетно. Ако за възрастните, връщането на работа след отпуск е стресиращо, за децата настъпването на новата учебна година, също създава определени емоции. Как да се справим и малки, и големи? Днес от рубриката на Az-jenata.bg  „Наесен с песен“ споделяме 17 back to school трика за успешно начало.

1. Задайте графиците за сън на децата в режим на „учебно време“ две седмици преди първия учебен ден.

2. Включете децата си в програми, които могат да правят след училище, за да ги поддържат активни, като спорт, театрална трупа и други.

3. Посещавайте културни забележителности като музеи, водете ги на театър, концерти, занимания подходящи за тях. По този начин мозъкът се настройва в режим „учене“.

4. Направете заедно с децата календар, който ще използвате за вашия ежедневен график.С негова помощ, всеки ще може да проследи дейностите и ангажиментите на другия член от семейството.

5. Време е малките да си припомнят екранните правила. Кога е позволено да гледат телевизия или да боравят с таблет, по колко минути.

6. Обсъдете с децата ви какво да очакват през първия учебен ден и новата учебна година, за да се почувстват по-подготвени. Това ще свали голяма част от напрежението им.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари