Посланик Митрофанова: Русия създава, не разрушава

Руските войници и българските опълченци са воювали рамо до рамо
109
Посланик Митрофанова: Русия създава, не разрушава
Снимка: Посолството на Русия

Освободителната война доказва, че задачата на Русия е да създава, а не да разрушава. Това заяви в обръщение по повод националния празник на България новият посланик на Руската федерация у нас н.пр. Елеонора  Митрофанова. Това е нейна първа публична изява.

Още по темата

„Подвигът на руските войници и българските опълченци, воювали рамо до рамо за държавността на България, ни позволява да кажем, че това е наше общо наследство, обща победа, общ празник“, подчерта тя и призова за „сътрудничество в духа на взаимно уважение и равностойно партньорство“.

Посланик Митрофанова коментира, че „днешния празник е константа в българската история и тази величина не зависи от каквито и да е политически предпочитания“ и сподели, че за освободителните борби на България знае от лекциите в института за международни отношения в Москва.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още по темата: посланикРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая руска повлекана още не си е разопаковала куфарите и тя реве и иска да и лижем *** от благодарност. Външно министерство да и обясни че *** на руски *** са българските русофили които нямат нищо общо с българите.
69
11
 
14
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Потурнаци, ако не беше Русия, още да ходите с фесове и шалвари...Неблагодарно племе!
68
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Вярата и надеждата на българина към Русия"Руский цар е на земятанай-велик, над всички пръв,русците са наши братя,наша плът и наша кръв.Кат Русия няма вторатъй могъща на света;тя е нашата подпора,тя е нашта висота!Руска сила, руска воля,руска кръв и руский потще избавят от неволянаший падналий народ......Със Русия днес съгласнида застанем брат до брати да станем сопричастнив този неин подвиг святДолу всички спекуланти,да сломи се техний рог;да смирят ся интриганти,да живее руский бог!П.Славейков 1877 г.
67
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истинската история друго казва,ама щом така дума Митрофанова....
66
2
 
16
 
! Отговори
Гост преди 3 години
3-ти март е общ празник на братството на България и Русия. Днес е ден за признателност, а българските политици и придворните им медии за поредна година продължават да го опорочават. По новините на бТВ почти не се споменаха думите "Русия" и "руски". Едва споменаха руския посланик сред поздравилите българския народ, но с голямо внимание и подробно прочетоха поздрава на Антъни Блинкен, в който говори за антируския проект "Три морета". Срам за нас! Падението на държавата и народа ни продължава ...
65
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин ще капитулира....
64
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благодарим на Русия,че ни освободи от жестокото турско иго,извършващо геноцид над християнското население и над българите!
63
15
 
7
 
! Отговори
МD преди 3 години
Какво именно е създала Рассиа?Един СССР и той взе, че се разпадна.
62
13
 
8
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 3 години
КГБ апаратчица...
61
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин вземи си посланика, не искаме Мутрофанова, защото си имаме предостатъчно мутри.
60
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пошла вон!
59
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая пък кога пристигна и взе изказвания да прави скоро ще и изчезне ентусиазма като изгоним някой шпионин защото те няма да се спрат те от дума не разбират
58
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПрофесионалистАко другите балкански държава разсъждаваха като тебе нямаше да ги има. Дори и да не е имало войната от 1877-1878 год България щеше да я има и може би без да бъде разкъсана от съседите си. През 1908 година турската империя се саморазпада така че със сигурност България щеше да я има и нямаше да имаме днешното задължение вменявано ни от Русия да лазим в краката и от благодарност.
57
13
 
8
 
! Отговори
Предвариелно преди 3 години
Фигурантът откога беше казал - Мутри Вън! МутрАфонова не чуеш ли? Вън. Фигурантът не иска руски мутри.
56
11
 
9
 
! Отговори
БЛАГОДАРЯ! преди 3 години
Благодаря, Посланик Митрофанова! Имаше време, когато не можехме да понасяме нищо, идващо от Вашата страна. Това бяха наистина тежки времена за хората, които изнемогваха под съветската културна и политическа инвазия. Но никога няма да забравим кой ни даде шанс да бъдем отново народ след 500 години турско робство. Поклон пред жертвите, които Русия даде за България! Ще предаваме тази благодарност на поколенията след нас!Защото сме православни Християни! Така е в семействата!
55
9
 
13
 
! Отговори
Професионалист преди 3 години
Благодарни сме на Русия за нашето освобождение,ако не бяха те сега нямаше да имаме държава и да живеем свободно.Това няма нищо общо с днешните руски политици.
54
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия създава само проблеми. С т.н. договор от Сан Стефано където се говори само за "Балканска област" и "славянско население" и където отсъстват съвсем съзнателно думите България и българи ни създаде такива проблеми че вместо бленуваната свобода получихме една разпокъсана държава водила 5 кръвопролитни войни за мечтаната държава на всички българи със стотици хиляди жертви и никакъв краен резултат освен руското робство от 1944 година. Основната заслуга да няма никакви резултати се пада на Русия.
53
13
 
7
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Да и го забия в трътката на Митрофанова.
52
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Товарищ Мутрофанова, Русия създава само мутренски държави от бившите си колонии като България. Какво правиш тука? Не чу ли русофилския ни президент каза "Мутри вън"
51
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази е по-зле и от предишния