Студенти сбъдват мечта да работят в Националната библиотека

През практическия курс в институцията са преминали над 30 души
54

Над 30 са студентите, които вече са преминали през практически курс в Националната библиотека, като вече двама от тях са част от екипа ѝ.

Мая Димитрова работи от години в културната институцияа, споделя че работата й като ментор на младите студенти я изправя пред истинско предизвикателство, разказва Bulgaria ON AIR.

"Вече над 30 студенти са минали тези практики, а в началото леко се притесних от задачата, която ми поставиха да съм ментор в тази програма, защото предположих, че човек трябва да има някакви преподавателски умения, за да се въведат студентите в тези практики и е необходимо да имат малко повече внимание, за да им се разкаже за структурата и мисията на Националната библиотека", сподели менторът.

Мога да се развивам в тази сфера, като мога да придобивам нова информация, която би ми била полезна не само теоретически, но и практически, разказа студентката Цветелина Димитрова

Всеки студент, които изучава специалности, които са свързани с библиотечен мениджмънт, документалистика и архивистика може да стане част от екипа на библиотеката.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: Национална библиотека
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди бяха на минимална заплата. Имах познат, който работеше там от немай къде.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мечта да работиш в Националната библиотека ? Едва ли ! 450 лв на месец не са мечта.
30
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нарича се Народна библиотека а не национална. Нация е чужда дума, имаме българска дума народ.
29
0
 
2
 
! Отговори
До Джони Би преди 2 години
Не на хартийки, а на компютър.Разликата.е в носителя на информация.И кой ги прави на компютъра? И най-важно е съдържанието, ако не си разбрал.
28
2
 
1
 
! Отговори
До 41 преди 2 години
Както и предполагах, изобщо не схвана сарказма с аптекарите..И с техните знания не си наясно.Акълът им се взема от органична химия и не само.Аз като не знам нещо и искам да го науча,проверявам.Та влез в учебната програма на библиотекарите и виж какви знания имат.Някои от дисциплините нищо няма да ти говорят.Основен принцип на грамотния човек е да не влиза в спор извън неговата сфера на познание.Твоята работа "я н знам как требе да е, ама оно и така не е.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 38 Вие не сте библиотекар, а изпълнявате техническата част, поръчките от хранилище?
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помислих че ще е Националната.... Лотария
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 34 Кажи си мнението за новото УДК 2017
24
0
 
0
 
! Отговори
Друг преди 2 години
В НБКМ се търси по електронния каталог кобис, предполагам, че книжния е замразен
23
3
 
2
 
! Отговори
Джони Би преди 2 години
Можеш ли да ми кажеш защо са ти тия чекмеджнеца и хартийки в информационната ера? Всичко вече е на компютър.
22
0
 
0
 
! Отговори
До 26 преди 2 години
Има едни чекмеджета в библиотеката с едни малки листчета.Ако ми отговориш кой ги прави и какви знания има, признавам те за магистър по библиотечно-информационни дейности.Сега пък ме питай какви знания имат фармацевтите, дето само продават лекарства и "забъркват" някои мехлеми.
21
1
 
4
 
! Отговори
до 20 преди 2 години
Впрочем за да си стругар си се иска интелект и знания. Работи се с чертежи, с микрони,с градуси, с цолови и милиметрови резби. Да не говорим, че от поне 4 десетилетия вече се искат и умения за програмиране ако работиш на ЦПУ.
20
0
 
5
 
! Отговори
Гунчо преди 2 години
На техните години язе па мечтаех да работа у Плейбоя... ...масажист!
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професия без солидно бъдеще. Скоро всичко ще се дигитализира и старият хартиен носител ще стане ненужен. Поколенията държащи на хартиеното тяло са на изчезване. Младите масово, ако изобщо четат, предпочитат по-удобния електронен носител.
18
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джони Пенков, мир на душата му, беше халтураджия с парвенюшки претенции. Щом е цитиран и то с негатив към бизнеса - значи "плуващия в океан от знание" няма яснота от къде, аджеба, идва заплатата му. И още нещо - в кой точно дял на човешкото познание е специалист един библиотекар? Както се казва: кое океанско течение (по-точно) е възседнал и усвоил един библиотекар? Борбата с молци?
17
4
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Сладка чиновническа работа.Само.седиш>>>>>>>>>МдаАааааа, Меракът на чичо Денчо. Има да се чууууууууудиш и пак няма да се сетиш.
16
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джони Пенков:"България ще се оправи,когато застрелят бизнесмен в библиотека".Радой Ралин:"Грух грух, за наука глух".Някакви илитерати и хамали седнали да коментират работата и знанията на хора,работещи в океан от знания.На почит е търгашеството сред бедните духом.Само в България се присмиват на интелектуалния труд,вкл.и управниците.Вижте си хала и не се чудете, че сме под дъното.Мизерници, парите на могат да направят богати душите ви.Самоизяждайте се, то си е за вас.
15
0
 
1
 
! Отговори
Вергина преди 2 години
Тия библиотекари не са като ония ;)
14
3
 
4
 
! Отговори
Тойота преди 2 години
Въпрос на време е всички тези книги да бъдат дигитализирани и да се достъпва до тях с търсачка като Гугъл, само че локална - това бъдешето, колкото и на някои хора да не им се иска.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такъв тотален хаос ли цари в библиотеката, че служителя се разковава от бачкане, и само една хилядна от времето му е за клиенти? А кой е създал тоя хаос? Може би са дошли стругарите и като не интелигентни създания са внесли бъркотия?