Заради онлайн пиратството: САЩ поставиха България под наблюдение

В списъка сме заедно с Беларус
27 апр 2023 08:10, Нели Христова
67
Заради онлайн пиратството: САЩ поставиха България под наблюдение
Снимка: БГНЕС

Службата на главния търговски представител на САЩ (USTR) добави Беларус и България към списъка за наблюдение за спазването на правата върху интелектуалната собственост, съобщи Ройтерс и БТА.

Минск е добавен в списъка заради нов закон, легализиращ неразрешено използване на защитени с авторски права произведения от страни, които налагат санкции на Беларус заради ролята ѝ в подкрепа на водената от Русия война в Украйна. Удължава се и обявеното миналата година спиране на прегледа на украинските практики в областта на защитата на интелектуалната собственост, поради нашествието на Русия в южната ѝ съседка, започнало през февруари 2022 г.

Същият доклад обаче добавя България, която е съюзничка на САЩ в НАТО, към списъка за наблюдение, тъй като София не е обърнала достатъчно внимание на недостатъци в разследването на случаи на онлайн пиратство. Миналата година USTR обяви, че ще направи преглед на страната ни именно по тази причина.

Сега докладът включва 29 държави в списъка за наблюдение или приоритетно наблюдение заради недостатъци и нарушения на правата върху интелектуалната собственост. В тазгодишния приоритетен списък са включени Китай, Чили, Аржентина, Индия, Индонезия, Русия и Венецуела. Страната ни е в този с по-ниска категория на опасност, като в него влизат и страни като Канада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
hs преди 1 година
koj vi tursi be pleme nenormalno amerikansko
46
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
.Чуждите държави дойдоха да ни оправят простотиите
45
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който няма компютър и смартфон ко ще му следят? Томовете в библиотеката ли ?
44
1
 
5
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 година
Нема тяхно нема наше -всичко е общо и колкото по бързо го разберат толкова по добре за всички. Ще си правят списъци ***.Я по една мотика и в къря
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При положение, че вече казваш на искуствениа интелект....-------------------------------------------------------Прибягвай до неговите услуги тогава, че ако съдим по коментара ти положението е неспасяемо
42
2
 
25
 
! Отговори
Хейт преди 1 година
Че то какво да пиратстваш? Нито филмите ви стават за гледане, нито музиката ви става за слушане, нито джендърските ви игри с насилие стават за игра, че и бъгавият ви софтуер не става, а книгите ви са написани като за някой *** от гетото! Най-много да тръгнеш да пиратстваш някакви класики от миналото. Изобщо, сбърканата ви цивилизация толкова бързо си отива, че не знам кой толкова би пиратствал нейните екскременти.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Могат да ме наблюдават как си тегля от Замунда, няма проблем.
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Онзи ден цели колони военни баровци натовци по пътя . Явно се готвят за акция за изземване на незаконно съдържание.
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много си ориз саше. За плочите си има грамофони и саунд карти да си ги рипваш значи.
38
2
 
3
 
! Отговори
неправителствен преди 1 година
През соца не може да се пусне филм без партията да е във филма. Сега без амбреажи не може. Требе и в парламента да има определена джендърска квота . Ама със закон.
37
2
 
3
 
! Отговори
Прозтаг преди 1 година
Музика открай време си тегля от Емуле а ако нещо го няма там просто си записвам аудио от Ютуба. Като не го продаваш няма кой да те търси, щото няма как да разбере че го имаш.
36
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ като какво се изживяват? Като световен жандарм ли? И на какво основание ще става това наблюдение? Какво ще наблюдаваш тука, бе? Нали всичко ще падне веднага с първото дело в Хага? Детето ми си източило някаква игра и враг 1 на САЩ директно. Че да не съм я пускал аз тая игра за свобоно сваляне? Какви закони от САЩ имат сила тука? Все едно Китай да съдят китайския рестрант, че готвят ориз без диплома. Тия не си гледат собствените проблеми... Живеят като скотове в къщи от картон на изплащане.
35
2
 
5
 
! Отговори
Делю хайдутин преди 1 година
И без това не гледам американски филми . Напоследък не стават . И американска чалга не слушам. Слушам само песента на птичките. И жива музика.
34
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В последната година един свестен филм съм гледала и май само толкова. С тия джендърски идеологии опропастиха и сериали и пълнометражни филми. Най-лошото е, че и в съвременната литература във всяка книга срещам по няколко обратни образа, цветнокожи и задължително някой взима наркотици. Явно не ти издават книгата ако не съдържа тези три компонента. Вие сами си правете изводите братята американци, какво лансират по целия свят.
33
1
 
7
 
! Отговори
Митко Пешев преди 1 година
Да поставин САЩ под наблюдение, за редовно отстрелване на *** от полицаи
32
1
 
10
 
! Отговори
до 32 преди 1 година
Май ти си ГайГаньовецът. Като си купуваш кола, апартамент и т.н. просто хвърляш пачките на масата ли? Ами аз пък искам да видя дали тоя филм, програма, игра става за нещо преди да го купя. Ти съпругата си (доста ме съмнява дали имаш) си я получил по пощата? А децата ти ги ги е донесъл щъркел? Едното черно, друго нещо жълтеникаво и казва "ориз" вместо "мамо"? Пак ти казвам - "некомерсиална цел". Прави каквото искаш, но не го продавай. Явор Колев ли се казваш? Спри да пиеш сутрин!
31
7
 
1
 
! Отговори
кварталния преди 1 година
Оф лайн пиратството също трябва да се разследва. Връща се модата на аудио касетките и винила. При обиските трябва да се търсят и такива носители от службите . Знам един дето има хиляди .
30
2
 
6
 
! Отговори
35 преди 1 година
Кой тегли п**но в наши дни, бе, приятелю. Всичко е за онлайн гледане.
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Беларус са най опасни . Пускат безплатни игри онлайн с руски озвучаване с цел пропаганда.
28
0
 
2
 
! Отговори
sky преди 1 година
До Бай ЧепНяма нужда от Ф-ки, сега си купуваме реактори за 30 милиарда.