Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт

Целта е да се стигне максимално близо до Харков, пише The New York Times
13 май 2024 13:47, Петър Бойчев
295
Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт
Снимка: БГНЕС

Руските войски успяха да се възползват от основната слабост на Въоръжените сили на Украйна и с офанзивата си в Харков ги затрудняват в защитата на 1000-километровия фронт, пише The New York Times.

Продължава пробивът в района на Харков, като са превзети редица малки населени места по границата и украинските войски са принудени да отстъпят от някои позиции.

Украинските войски, които отстъпват на руската армия по брой и въоръжение, вече не са в състояние да защитят 1000-километровия фронт, който минава от южната част на Харков до Херсон. И според военни експерти, откривайки нов фронт северно от Харков, руската армия се стреми да разтегне допълнително украинските линии и да улесни пробива в определени райони, пише Фокус.

"Руснаците разбраха, че основният недостатък, от който Украйна страда в момента, е човешкият ресурс. Разтягайки фронтовата линия, те увеличават шансовете за пробив", е заявил Франц-Стефан Гади, военен анализатор от Виена.

Според военни анализатори непосредствената цел на новата руска офанзива е да принуди украинската армия да изтегли войските, които са крайно необходими южно от Харков, особено в района на град Часов Яр. Руските войски щурмуват този град от няколко седмици. И в случай на превземането му няколко града, които са от решаващо значение за логистиката на украинските войски на източния фронт, ще се окажат на огневата линия на Москва.

Военните анализатори също смятат, че руснаците не само се опитват да отвлекат малкото на брой украински войници от боевете в Източна Украйна, но също така се опитват да създадат буферна зона по границата, за да затруднят украинските войски да обстрелват руска територия с артилерия.

"Те може също да се опитат да се приближат достатъчно близо до Харков, за да го обстрелват и да посеят паника, както направиха в първите дни на войната през 2022 г.", посочват анализатори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
8
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пратете им от нашите русофоби, че ги сърби и боли да убиват руснаци. На фронта им е мястото да дадат своя безценен принос за победата Зе над Путин. Не се офлянквайте заклети русофобии-тичкайте с пъргавите си нози към укра, че нямат достатъчно пушечно месо.
207
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 218 Тръгнали са ама към моргата в Ростов
206
2
 
29
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 208 "И ако не се появят умни хора на местата на Байдън, Урсула, Макрон.." - докато има неграмотни про'с'таци да гласуват ЕС да им дава МРЗ, полза няма. Тия и тримата не са про'с'ти и добре си гледат интереса.
205
8
 
37
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Трябва да отворят фронт и при Суми, та да пратим нашите про'с'таци дет гласуват за ЕС и НАТО. Към два милиона са!
204
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
О,в началото имаше!Редовната армия в поделенията на оокрия беше по-голяма от руската в поделенията!Беше най-голямата в Европа!Те и затова скочиха смело в провокациите,които постоянно правиха срещу Русия!Ама свърши армията им-постоянно имаха УЖАСЯВАЩИ загуби в жива сила и продължаваха да ги хвърлят напред(трябваше да продължат да идват милярдите!)Това нищо не е,тепърва предстои адът!
203
7
 
49
 
! Отговори
Петър преди 1 месец
Империята на злото ФАЩ трябва да бъде унищожена и всичко ще е наред.
202
46
 
11
 
! Отговори
Х преди 1 месец
Хехехех егас аз таз силна и велика руска армия! Трябва да отклонява войски,че да пробие. Хогхохох. Ако можеха да се приключили всичко до една година,а не да започват трета поредна.. Единствената сила на Русия,са многото ненужни и глупави можици и крепостници! Хвърляни като жива стръв срещу вражеските куршуми,докато свършат! Вълна след вълна! Останала им тактика от ВСВ!
201
28
 
6
 
! Отговори
Сът преди 1 месец
Добре де,защо махнаха лосовъда,щом всичко е наред на фронта? Да не би някой нещо да ни спестява?
200
5
 
42
 
! Отговори
СЕГА преди 1 месец
ХОХЛИТЕ ЩЕ БЪДАТ ДИВИ И ЩАСТЛИВИ. ЩЕ СЕ ЧУДЯТ ОТКЪДЕ ДА ПРЕМЕСТЯТ ХОРА ДА ЗАЩИТАВАТ НАПРАВЛЕНИЕТО НА УДАРА, ОГОЛВТ ФРОНТА, ПОСЛЕ РУСНАЦИТЕ УДРЯТ ОГОЛЕНОТО МЯСТО И ТЕ ТАКА. ПА И ПОМОЩ ОТ НЕБИНАРНАТА ЕВРОПА НЕМА.
199
1
 
24
 
! Отговори
xoxo преди 1 месец
А добро утро..
198
31
 
3
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Шойгича са насила на самолет не мож го качи:):):)Но не е застрахован от полет от некой балкон или токов удар:):):)Аз му давам до 1месец живот преди трудовата злополука:):):)
197
4
 
45
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
И ако не се появят умни хора на местата на Байдън, Урсула, Макрон...всичко ще свърши с милиони тонове пепел и ядрена зима. Трябва някой да дръпне спирачката и даде леко назад. Путин е от разговорливите, доказал го е. Значи спирачката трябва да бъде дръпната от САЩ и Европа.
196
5
 
27
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Всеки е сигурен в победата си, а това са ядрени сили. Навремето такива войни завършват в столицата на загубилата държава, но днес няма да завършат така, най-малкото, защото не е необходимо да се ходи до коя и да е столица, за да се приключи набързо с тая държава.
195
3
 
27
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Абе аз си мислех майтап един клип за баба Ванга, някъде 2016 година го гледахме по форумите, когато почваше Сирийската война, но натам отиват работите. Тогава, според тоя коип, Ванга казва, че 2016 година почва еойна в Сирия и 2024 ще остане само една държава-Русия. Фейк или не, не сме далече от това предсказание при една ядрена война тая година. А натам отиват работите и никой не прави дори опит да промени нещата.
194
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До отличници Като е така защо наркосите нямат хора бе п аляк?
193
2
 
42
 
! Отговори
КАКВОТО ПОВИКАЛО преди 1 месец
ДВЕ ГОДИНИ от тези места Украйна атакува Белгородска област, вкл. и с диверсанти. Сега пък защо Русия е навлязла в тази територия? Ами най-малкото защото две години я викат да го направи. Както беше ДЕВЕТ ГОДИНИ преди това в Донбас. т.е. каквото повикало, това се обадило. / ЗАГЛАВИЕТО: "Русия бие по най-слабото място - Украйна няма войска за 1000 километра фронт" - ми като няма да се предава и да сяда на масата за преговори.
192
3
 
37
 
! Отговори
реалист преди 1 месец
Войната ще приключи скоро, може би в края на годината. Големият проблем, който убягва на всички и най-вече на европейците е че руснаците вече са убедени, че всички са срещу тях. Това означава една много голяма държава, която по-един или друг начин навакса и наваксва технологичното си изоставане /както е била и изостанала през напоелоновите войни и втората световна/. Европа в момента създава една изключително милитаризирана държава с почти неограничен ресурс, а победителят от евровизия...
191
39
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И руснаците нямат войска да превземат Харков. Целта им е да отклонят войски от Запорожие и Донбас, че да постигнат пробив там и успяха. Но толкова са им силите. Скоро ще настъпи преломния момент, в който ще трябва да отспъпват пред ВСУ.
190
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те пък срам нямат Руснаците, вместо по най - силните места да бият ... Я веднага за се сменят руските сратези с еквиваленти на Зеленски - пълен с въздух актьор без грам мозък, станал президент за да си ликвидира тотално народа.
189
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бе той Макрон то*пки има, ама са в гащите на жена му.